2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Αυγή: πιτσιρίκο, έτσι κάνουν όλοι

Ένας από τους υπαλλήλους του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μέσω της Αυγής, της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην κριτική μου για την ύπαρξη διαφήμισης του ΟΠΑΠ στο σάιτ της Αυγής. Αφού με συγκρίνει με τον Άδωνι Γεωργιάδη -δεν μου κάνει εντύπωση, όλα τα σκλαβάκια τα ίδια κόλπα κάνουν-, ο υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορεί πως δεν έτυχε να προσέξω πως σχεδόν όλες οι εφημερίδες είχαν ανέκαθεν, χρόνια τώρα, μικρές διαφημιστικές καταχωρήσεις του ΟΠΑΠ. Α, ώστε έτσι;

Η Αυγή, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει διαφήμιση και χρήματα από τον ΟΠΑΠ, όπως κάνουν «σχεδόν όλες οι εφημερίδες».

Δηλαδή, ο υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ που απάντησε στην κριτική μου, απαντά και στο ερώτημά μου σε τι διαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ: σε τίποτα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει σε τίποτα από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Θα συνεχίσει να κάνει ότι κάνουν και τα άλλα κόμματα εδώ και χρόνια.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Επίσης, ο υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορεί πως τα λέω μια έτσι και μια γιουβέτσι, οπότε φτάνω στο συμπέρασμα πως δεν είναι και πολύ έξυπνος αφού στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Υπάλληλε του ΣΥΡΙΖΑ, μια έτσι και μια γιουβέτσι τα λένε ο Αλέξης Τσίπρας και οι στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ από τις προηγούμενες εκλογές και μετά.

Δεν το έχεις προσέξει; Άλλα λένε το πρωί, άλλα λένε το μεσημέρι κι άλλα το βράδυ.

Και δεν είναι μπλόγκερ. Είναι πολιτικοί που υποτίθεται πως θέλουν να κυβερνήσουν και να αλλάξουν την χώρα. Αλλά οι υπάλληλοι σαν κι εσένα δεν μπορούν να κάνουν κριτική στα αφεντικά τους.

Αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατηγορούσε προεκλογικά την διοίκηση της Eurobank ότι απειλούσε τους υπαλλήλους της πως, αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, θα χάσουν τις δουλειές τους;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατηγορούσε προεκλογικά την διοίκηση της Eurobank πως ζητούσε από τους υπαλλήλους της να ενημερώνουν τους καταθέτες της τράπεζας πως τα χρήματά τους θα κινδυνεύσουν σε περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς;

Πώς γίνεται λοιπόν η Αυγή, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, να έχει διαφήμιση της Eurobank; Α ξέχασα, έτσι κάνουν όλοι
Μήπως πρόκειται για την ίδια χρεοκοπημένη τράπεζα που την πληρώνουμε με δανεικά για να ανακεφαλαιοποιηθεί και που πρόσφατα «απορρόφησε» με συνοπτικές διαδικασίες το -κατά πολύ υγιέστερο- κρατικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;

-Μήπως πρόκειται για την ίδια χρεοκοπημένη τράπεζα που «αγόρασε» πρόσφατα από το ΤΑΙΠΕΔ 14 δημόσια κτήρια (μεταξύ των οποίων τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης και τη ΓΑΔΑ) έναντι 145,81 με την συμφωνία μετά να τα ξανανοικιάζει πίσω στο Δημόσιο αντί 14 εκατ. ευρώ το χρόνο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει αυτές τις συμφωνίες;

Για μένα οι απαντήσεις αυτές έχουν ήδη δοθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο χρόνο που μεσολάβησε από τις εκλογές μέχρι σήμερα, έχει προλάβει να κάνει τις συμφωνίες του με τους μεγάλους αυτούς «επιχειρηματίες», αυτούς τους επαγγελματίες δανειζόμενους και τζαμπατζήδες που και επί ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να μας ρουφάνε το αίμα με το μπουρί της σόμπας.

Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι. Μήπως κάπου στην πορεία ξυπνήσουμε και πάψουμε να ψάχνουμε για σωτήρες και για αγίους που θα σκοτώσουν το δράκο.

Να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε εμείς την τύχη μας και οι όποιοι εκπρόσωποί μας (οι οποίοι πρέπει να γίνονται αντιληπτοί μόνο ως αναγκαίο κακό και όχι σαν χαρισματικοί ηγέτες) να ξεπηδήσουν από τις τάξεις μας και όχι από κομματικούς σωλήνες.

Μέχρι τότε ας χορτάσουμε με υποσχέσεις, κούφια οράματα κι ανάπηρη ελευθερία και να ξεχάσουμε τη δικαιοσύνη γιατί δεν την αξίζουμε…

Ν.Λ.

(Αγαπητέ φίλε, τον Αύγουστο του 2012 -στη διάρκεια μιας συνέντευξης στη Βουλή για το Unfollow- ρώτησα ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα αν έχει συναντήσει τους Έλληνες ολιγάρχες. Τότε το είχε αρνηθεί. Βέβαια, από τότε έχουν περάσει 16 μήνες. Σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά.) 
(Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με ένα μικρό σάιτ όπως αυτό της Αυγής, ούτε πιάνω κουβέντα με κομματικούς υπαλλήλους. Αλλά η Αυγή τυχαίνει να είναι η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να είναι εντελώς παρωχημένο να υπάρχουν κομματικές εφημερίδες εν έτει 2013 -είναι βέβαιο πως η Αυγή δεν θα εκδίδεται για πολύ ακόμα-, αλλά η στάση της λέει πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους πολίτες στηρίζουν τις ελπίδες τους πάνω του.)
http://enomenoiblogers.blogspot.com
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: