2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Συνταγματικό το τέλος επιτηδεύματος, σύμφωνα με το ΣτΕ

Συνταγματικό το τέλος επιτηδεύματος, σύμφωνα με το ΣτΕ
Πώς θα μπορούσε να κριθεί αντισυνταγματικό το ειδικό τέλος επιτηδεύματος, αφού: Η Ολομέλεια του ΣτΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίμαχη οικονομική επιβάρυνση «επιβλήθηκε για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και επομένως προς εξυπηρέτηση κρατικών εν γένει σκοπών και δεν καταβάλλεται έναντι ειδικής αντιπαροχής». Κύριοι δικαστές: Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που είχατε προβεί σε κινητοποιήσεις διαρκείας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές τον εργασιακών και συνταξιοδοτικών αμοιβών σας, επικαλούμενοι την αξιοπρέπειά σας,
 Όταν η Δικαιοσύνη ανακτά την “Τυφλότητά” της… τότε οι Λαοί ατενίζουν με ελπίδα το μέλλον.!
Υπέρ της συνταγματικότητας του του τέλους επιτηδεύματος για τους ελέυθερους επαγγελματίες τάχθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).



Με πέντε αποφάσεις τους οι ανώτατοι δικαστές με πέντε αποφάσεις τους απέρριψαν προσφυγές των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Χαλκίδας,αλλά και του Σωματείου Έλληνες Φορολογούμενοι και ιδιωτών επιτηδευματιών, με τις οποίες ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματικό το τέλος επιτηδεύματος που επιβλήθηκε το 2011 στους επιτηδευματίες και τους ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, που τηρούν βιβλία Βʼ ή Γʼ κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίμαχη οικονομική επιβάρυνση «επιβλήθηκε για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και επομένως προς εξυπηρέτηση κρατικών εν γένει σκοπών και δεν καταβάλλεται έναντι ειδικής αντιπαροχής».

Επιπλέον, οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι «η επιβολή του εν λόγω φόρου βάσει κριτηρίων (χρονικών, τοπικών και πληθυσμιακών) δεν υπερβαίνει τα όρια της διακριτικής ευχέρειας του νομοθέτη να καθορίζει τον ενδεδειγμένο εκάστοτε τρόπο φορολογήσεως διαφόρων κατηγοριών φορολογουμένων» και κατά συνέπεια δεν παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις και αρχές.
http://www.tanea.gr/
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: