2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

2.535.700 άνθρωποι στο κατώφλι - και στο υπόγειο - της φτώχειας

 Ένα συγκλονιστικο, βίντεο , απο το mass media αφιερωμένο στη 13χρονη Σερβίδα, Σάρα. Που έχασε άδικα τη ζωή της, εξαιτίας δηλητηρίασης από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, 
Ωστόσο υπάρχει ένας αριθμός που δεν μπορεί να παρερ­μηνευτεί: 2.535.700 άνθρωποι στο κατώφλι - και στο υπόγειο - της φτώχειας. Είναι οι άνθρωποι που πεθαίνουν καθημερινά στο... υγιέστατο, κατά τα λοιπά, ελληνικό οι­κονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

 Aκούμε από χθες  την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για τον «προϋπολογισμό» που οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Το Σάββατο ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα μας (ξανα)πεί πόσο υπέροχα πάνε τα πράγ­ματα και πόσο μεγάλη επιτυχία είναι το «πρωτογενές» (του) πλεόνασμα. Δεν θα αμφισβητήσουμε την επιτυχία για την οποία ομιλούν οι κυβερνητικοί εταίροι. Πράγματι, για κάποιους - λίγους - τα πράγματα πηγαίνουν υπέροχα!




Για τους υπόλοιπους υπάρχουν οι αριθμοί, όπως αυτοί που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Σύμ­φωνα με αυτούς, από το 2012, 2.535.700 πολίτες αντι­μετωπίζουν τον εφιάλτη της φτώχειας. Αυτός ο αριθμός προφανώς δεν επηρεάζει τους στόχους που θέτουν οι δανειστές και η συγκυβέρνηση. Ένας από τους βασικούς στόχους των εν λόγω αξιότιμων κυρίων είναι η εξυπη­ρέτηση του χρέους, την οποία φροντίζει με τον προϋπο­λογισμό που κατέθεσε στη Βουλή ο κύριος Στουρνάρας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτόν, παρότι 2.535.700 άνθρωποι απορρίπτονται στον Καιάδα, το 64% των ετήσιων συνολι­κών δαπανών του 2014 προορίζεται να πάει στην εξυπη­ρέτηση των δανείων.

Τα πράγματα πηγαίνουν ακόμη καλύτερα γι’ αυτούς που περιμένουν να εισπράξουν από τη μαζική εκποίηση των πάντων. Έχουν να λαμβάνουν από τους πλειστηριασμούς, από την υπερφορολόγηση των κορόιδων, από το ξεπού­λημα της δημόσιας περιουσίας. Έχουν ήδη εξασφαλίσει κέρδη από τη μετατροπή του εργασιακού περιβάλλοντος σε δουλοκτητικό, με την τεράστια δεξαμενή ανέργων και τους μισθούς που καταβάλλονται - όταν καταβάλλονται - σαν ελεημοσύνη.

Όλα αυτά τα ωραία που βιώνει η ελληνική κοινωνία δεν αποτυπώνονται στα κιτάπια των δανειστών. Αυτοί και οι συνεργάτες τους στην ελληνική κυβέρνηση μετρούν τους δείκτες, τους αριθμούς, το πλεόνασμα και το χρήμα που κατευθύνεται στα σεντούκια του (επίσημου) τοκογλυφι­κού τομέα.

Όσο προκύπτει χρήμα που επιστρέφει στους τοκογλύφους, τα εφαρμοζόμενα προγράμματα θα χαρακτηρίζονται επι­τυχημένα και οι πολιτικοί που τα υλοποιούν θα παραμυθιάζουν για μια ακόμη στροφή πριν από τη λεωφόρο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Ωστόσο υπάρχει ένας αριθμός που δεν μπορεί να παρερ­μηνευτεί: 2.535.700 άνθρωποι στο κατώφλι - και στο υπόγειο - της φτώχειας. Είναι οι άνθρωποι που πεθαίνουν καθημερινά στο... υγιέστατο, κατά τα λοιπά, ελληνικό οι­κονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.
ΠΟΝΤΙΚΙ
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: