2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Το Θέατρο της αντίστασης της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών.



Τα τελευταία χρόνια που στη χώρα ασκείται η πολιτική που επιβάλουν τα  Μνημόνια και οι δανειστές, παρακολουθούμε άναυδοι την συνεχή επιβολή αντιλαϊκών μέτρων με τη μέθοδο του σαλαμιού (λίγα μέτρα κάθε φορά συνεχώς μέχρι τελείας εξόντωσης του λαού). Οι Τρόικα και οι κυβερνώντες ξέρουν πολύ καλά που θα καταλήξουμε με την συνεχή και ασταμάτητη λήψη αντιλαϊκών μέτρων, όμως αυτό μας το κρύβουν επιμελώς και προσποιούνται κάθε φορά ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνουν.
Κάθε φορά που πρόκειται να επιβληθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα στήνεται από τους κυβερνώντες το ίδιο θεατρικό σκηνικό για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών.
Η Τρόικα απαιτεί νέα σκληρά μέτρα, η κυβέρνηση δήθεν αντιδρά με δύναμη υπερασπίζοντας τάχα το καλό του λαού και διεξάγεται έτσι μία ψευδής σύγκρουση που πατρονάρεται έντεχνα από τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ τα οποία παρουσιάζουν την σύγκρουση αυτή σαν την μέγιστη αντίσταση της «ηρωικής»  κυβέρνησης κατά των δανειστών.


Παράλληλα στα παράθυρα της τηλεόρασης και στις σελίδες των εφημερίδων βγαίνουν υπουργοί και βουλευτές της κυβερνώσης συμμαχίας Σαμαρά – Βενιζέλου οι οποίοι σχίζουν τα ρούχα τους ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα (τα οποία μέτρα βέβαια θα ψηφίσουν αδιαμαρτύρητα όταν έλθουν για ψήφιση στη Βουλή τα σχετικά νομοσχέδια).
Από την κυβέρνηση αφήνεται να διαρρεύσουν πληροφορίες ότι τα μέτρα που ζητά η Τρόικα είναι πολλά και σκληρά και κάποια από τα οποία είναι τελείως παρανοϊκά και φαιδρά. Έτσι σύμφωνα με το παραμύθι με τον Χότζα όταν θα ετοιμαστούν τα νέα νομοσχέδια και  λείπουν αυτά τα παρανοϊκά μέτρα ο λαός με ανακούφιση να δεχθεί τα υπόλοιπα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα.
Οι τελευταίες φαιδρότητες που ακούσαμε για την πρόθεση της κυβέρνησης  να φορολογήσει τις στάνες και τα ακαλλιέργητα χωράφια είχαν σαν αποτέλεσμα την θεατρική αντίδραση 22 βουλευτών της ΝΔ και την εξ’  ίσου θεατρική υποχώρηση του Στουρνάρα.
Τέλος στον αγώνα για την παραπλάνηση του λαού χρησιμοποιείται από τους μνημονιακούς συγκυβερνώντες ένα νέου τύπου Οργουελικό λεξιλόγιο π.χ. διαθεσιμότητα κινητικότητα αντί απολύσεις, ότι δεν θα παρθούν οριζόντια μέτρα αλλά μόνο κάθετα; (κι αν εφαρμόσουν τελικά  και οριζόντια μέτρα σιγά μην πτοηθούν οι κυβερνώντες, ούτε η πρώτη φορά που ψεύδονται είναι, ούτε η τελευταία).
Οι κυβερνώντες είναι πολύ επικίνδυνοι για τον τόπο και πρέπει να εκδιωχθούν το συντομότερο δυνατόν γιατί αλλιώς η βλάβη που θα υποστεί η χώρα και ο λαός της θα είναι ανήκεστος.

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: