2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Βουλευτές οι…αφορολόγητοι(!!!)


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΓΙΑ το μέλλον και για τα παιδιά τους. Για τους επιγενόμενους του σιναφιού και χωρίς να τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Το νοιάστηκαν και το κατοχύρωσαν συνταγματικά. Τον μισθό τους 5.700 ευρώ (ψευδεπίγραφα «βουλευτική αποζημίωση») κ. ά….ψιλά. Παραδάκι (τακτικό) για το γραφείο, καύσιμα και αυτοκίνητο, εισιτήρια, τηλέφωνα και ξενοδοχιάτικα για τη διαμονή στα…ξένα της Αθήνας, παραδάκι έκτακτο για τις…υπερωρίες σε συμβούλια και επιτροπές και με αιχμή του αίσχους τα (καταργημένα) διόδια! Τόσες «μάχες» λεκτικές για τα διόδια του λαού, τόση αποτελεσματικότητα για πάρτη τους…
ΓΙΑ τι άλλο συζητούν, αγωνιούν και μάχονται; Για το κόμμα και τα ποσοστά του. Για ν’ αρπάξουν ψήφους απ’ τον αντίπαλο, σταυρό απ’ τον διπλανό τους.
ΓΙΑ τι ΔΕΝ συζητούν και δεν δίνουν πεντάρα; Για την Ελλάδα που αγκομαχάει, για την παιδεία που χειμάζεται και για τους διχασμένους έλληνες, «Διοικητικούς» και «Κυβερνητικούς». Και γιατί δεν ξεσπαθώνουν για τους απεργούς…διαρκείας (που πληρώνονται κανονικά); Γιατί τους τοποθέτησαν οι ίδιοι! Αυτοπροσώπως είτε εμμέσως, παλαιότερα είτε προσφάτως.


ΚΑΙ τι να πουν, τι να ομολογήσουν τα παλικάρια και οι νιες; Να επαναλάβουν το κλασικό «κατόπιν ενεργειών μου»; Το’ καναν υπούλως και δολίως χωρίς να δίνουν στόχο και μόνο η ένοχη σιωπή τους μαρτυράει την ενοχή τους. Έκαναν οι πολιτικοί το…καθήκον τους, τα σκέπασαν και σήμερα δεν βγάζουν άχνα για τα κλειστά πανεπιστήμια. Μην ανοίξουν λίστες και βγει βρώμα.
ΟΙ παραπάνω «πατέρες του Έθνους» θορυβήθηκαν με τις πρόσφατες αντιδράσεις του κόσμου. Για την άρση των (800) φοροαπαλλαγών που θα ξεζουμίσουν τους πολίτες. Και τι απόμεινε; Να καταργήσουν και τη δικιά τους φοροαπαλλαγή, σε καιρούς χαλεπούς. Να τσακωθούν και μια φορά σε βάρος της τσέπης τους.
ΑΜ δε! Αυτοί κι αυτές δεν (αυτο)φορολούνται-μόνο φορολογούν. Μπόρα είναι θα περάσει και ξανά (προ)ετοιμασία για φεϊγβολάν και αφίσες προεκλογικές. Και, βέβαια, μη μας αντιτείνουν πως δεν θέλουμε το κοινοβούλιο(!). Αυτούς δεν γουστάρουμε ως καριερίστες και αρπακτικά, με την πολιτική αλητεία καμουφλαρισμένη και αμείωτη.

ΚΑΠΟΤΕ κάποιοι (λιγοστοί) τα βρόνταγαν αγανακτισμένοι. Σήμερα, βροντάει στη τσέπη τους το παραδάκι και η ανοσμία τούς κρατάει μακριά απ’ τη σαπίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: