2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το τέλος ενός ακόμη Success story.



Το ΔΝΤ θεωρεί αναπόφευκτα για την Ελλάδα  επιπλέον μέτρα ύψους περίπου 6,6 δισ. ευρώ  μαζί με “κούρεμα” του χρέους, σύμφωνα με την έκθεση Fiscal Monitor του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Το «κούρεμα» του χρέους αποτελεί προτεραιότητα για το ΔΝΤ, όπως τονίζεται στη νέα έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα και εκτός από το χρέος το ΔΝΤ κρίνει για τη δημοσιονομική προσαρμογή αναγκαία επιπλέον μέτρα (συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών επιβαρύνσεων) ύψους 3,5% του ΑΕΠ (6,6 δισ. ευρώ περίπου), την τριετία 2014-2016.
Το ΔΝΤ τονίζει επίσης ότι αναμένει μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα για την τρέχουσα χρονιά, σε αντίθεση με το πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσίαζε  ο υπουργός οικονομικών κ Στουρνάρας.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος το ΔΝΤ θεωρεί δεδομένο ένα νέο κούρεμα, με εμπλοκή του επίσημου τομέα, για να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ ως το 2020. Το χρέος αναμένεται φέτος στο 172,6% του ΑΕΠ και το 2014 στο 172,6% του ΑΕΠ.


Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, στη σημερινή τριμηνιαία έκθεσή του, ξαναβάζει στην πολιτική αγορά, αυτό που η επαγγελματική αισιοδοξία των κυβερνητικών στελεχών κάνει πως δεν καταλαβαίνει: το ανυπέρβλητο πρόβλημα του χρέους.
Όπως διατυπώνεται, το χρέος δεν πρόκειται να γίνει βιώσιμο ούτε μέχρι το 2022, ως αποτέλεσμα, ενός υποθετικού κυβερνητικού συνδυασμού ρυθμών μεγέθυνσης και πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια, που όπως λέει «δεν είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι θα επιτευχθούν».
Από τα παραπάνω προκύπτει η πλήρης αποτυχία του περίφημου  Success Story του κ Σαμαρά και του κ Στουρνάρα.
Η Ελληνική κοινωνία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε μια κρίση που δεν έχει τέλος. Μια κρίση οικονομική, πολιτική, πολιτιστική.
<>
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: