2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Το επικίνδυνο για τη Δημοκρατία σχέδιο του Α. Σαμαρά

Ύστερα από  την παταγώδη αποτυχία του Success Story του κ Σαμαρά και της ΝΔ μετά και από τις εκθέσεις τόσο του ΔΝΤ ότι θα απαιτηθούν επιπλέον μέτρα ύψους περίπου 6,6 δισ. ευρώ μαζί με “κούρεμα” του χρέους  και ότι αναμένεται μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα για την τρέχουσα χρονιά, σε αντίθεση με το πρωτογενές πλεόνασμα  που ισχυρίστηκαν οι Σαμαράς – Στουρνάρας όσο και μετά από την έκθεση  του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους του Κοινοβουλίου ότι η χώρα είναι σε χειρότερη θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους της, αφού έχει καταρρεύσει η παραγωγική της βάση» η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα την αυξανόμενη λαϊκή δυσφορία.
Έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ με τους ακροδεξιούς Χ. Λαζαρίδη και Φ. Κρανιδιώτη στο Μαξίμου φαίνεται να κερδίζει έδαφος το πλέον επικίνδυνο σχέδιο  που έχει σχεδιάσει κόμμα μετά το 1974. Στόχος του επικίνδυνου αυτού σχεδίου είναι  να περάσουν όσο το δυνατό πιο ανώδυνα τα νέα σκληρά  οικονομικά μέτρα   και ταυτόχρονα να σχηματιστεί ο νέος εσωτερικός εχθρός που έχει όνομα:  ΣΥΡΙΖΑ και λαϊκές κινητοποιήσεις (βλέπε Σκουριές).


Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα εγκαθιδρύσει το πιο απολυταρχικό κράτος που έχει γνωρίσει η Ελλάδα τελευταία.
Η θεωρία  είναι απλή «όποιος δεν είναι μαζί μας ή είναι αντιμνημονιακός είναι εγκληματίας» και πρέπει να παταχθεί.
Σε πρόσφατη ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς περιέγραψε ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους (βλέπε της κυβέρνησης), ξεκινώντας από τα   λαϊκά κινήματα και καταλήγοντας σε όσους δεν δέχονται την πολιτική της κυβέρνησης. «"Όποιος αμφισβητεί την επιτυχία της κυβέρνησης σπρώχνει τη χώρα στον εξτρεμισμό", τόνισε σε μια πρωτοφανή δήλωση ο πρωθυπουργός.
Η σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ.  ήρθε να επιβεβαιώσει και την απόφαση για εφαρμογή του νέου δόγματος άμεσα, με ανοιχτές απειλές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται όταν λέγονται αλήθειες. Λυπούμαστε αλλά πρέπει να συνηθίσει να τις ακούει» αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Δ. και καταλήγοντας τονίζει: «Μηδενική ανοχή στη βία και στην παρανομία! Η κοινωνία αυτό θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα...».
Μεγάλο πρόβλημα για την υλοποίηση των παραπάνω σχεδίων είναι η θεσμική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. Παράλληλα υπάρχει για το καθεστώς μεγάλη πίεση  να προχωρήσουν οι «έρευνες» της Αστυνομίας και της ΚΥΠ και να υπάρξουν αποτελέσματα που θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση. Οι τηλεφωνικές υποκλοπές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνον είναι στην ημερήσια διάταξη.
Η επίθεση θα αφορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα ασκείται πόλεμος στον Α. Τσίπρα, να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό του τοπίο. Το σχέδιο αυτό πιστεύουν στην κυβέρνηση πως θα φθείρει δημοσκοπικά την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να έχει ζητήσει από τον Ν. Δένδια, να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με παράνομες ενέργειες.
Παράλληλα επιχειρείται να συνδεθούν με το ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα λαϊκά κινήματα, όπως οι Σκουριές κλπ.
Σχετικά σχόλια εξέδωσε και η άθλια ΔΗΜΑΡ σε σχέση με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για την βία ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εντύπωση προκαλεί πως η ΔΗΜΑΡ δεν παίρνει θέση επί της ουσίας του θέματος, αλλά κάνει λόγο για μικροπολιτικά παιχνίδια, ρίχνοντας τις ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα αναπαράγει την κυβερνητική γραμμή για τα δύο άκρα  κλείνοντας το μάτι στον Αντώνη Σαμαρά.
Βρώμικο ρόλο στο παιχνίδι αυτό φαίνεται να παίζει και ο κ Βενιζέλος προσπαθώντας να περισώσει τα ρετάλια και αποκόμματα που απομείνανε από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ.
Το ύπουλο και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία παιχνίδι του Α. Σαμαρά
και των στελεχών της ΝΔ
 δείχνει τον πανικό των δυνάμεων του μνημονιακού μπλοκ και την απώλεια ψυχραιμίας από το επιτελείο του Α. Σαμαρά και μπορεί να οδηγήσει σε ανοιχτή παραβίαση των νόμων και του Συντάγματος από την μεριά της κυβέρνησης.

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: