2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μια διαφορετική "Εθνική ενδεκάδα" έπαιξε μπάλα στη σάλα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου! (βίντεο)

Τη Δευτέρα 9/9 αναφερθήκαμε σε "Μια διαφορετική «Εθνική ενδεκάδα» που θα συμμετείχε στο 10ο Freedom Drive",στο Στρασβούργο,με θέμα την Ανεξάρτητη διαβίωση για τους Έλληνες ΑμεΑ.Στη σχετική ανάρτηση υπάρχει κι ένα διαφωτιστικό άρθρο της κυρίας Λυγερής Βασιλείου.

Οντως αυτή η διαφορετική Εθνική ομάδα πήγε κι έπαιξε μπάλα στη σάλα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!


Ένδεκα νέοι άνθρωποι, μια διαφορετική -αλλά σε κάθε περίπτωση ισχυρή- ομάδα Ελλήνων με όνειρα για μια φυσιολογική ζωή εκπροσώπησαν την χώρα μας από 9 ως 12 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο όπου διοργανώθηκε το 10ο Freedom Drive.
Άνθρωποι που τυπικά εντάσσονται στην κατηγορία των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικότητας, τύφλωσης, κώφωσης, ψυχικές νόσους και νοητική καθυστέρηση) αλλά επί της ουσίας ελάχιστα διαφέρουν από όλους τους συνομηλίκους τους που κάνουν όνειρα για μια φυσιολογική ζωή, σπουδές, κοινωνικότητα, έρωτα, οικογένεια αποτελούν την εθνική «εντεκάδα» με αρχηγό τον ειδικευόμενο ψυχίατρο του «Αττικόν», κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο – γνωστός ως ο σηµαιοφόρος µε τη νωτιαία µυϊκή ατροφία στο Κορωπί το 2003.


Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Στρασβούργο, όπου διεξάγεται η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα μέλη της ελληνικής αποστολής, της εκστρατείας "Freedom Drive 2013" για την προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης συνομίλησαν με Έλληνες ευρωβουλευτές και κατέθεσαν τις σκέψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις τους για την στήριξη των πολιτών που αντιμετωπίζουν βαριές μορφές αναπηρίας. Η επίσκεψη διοργανώθηκε από τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, και στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι ευρωβουλευτές Μ. Γιαννάκου, Ρ. Κράτσα, Γ. Κουμουτσάκος, Χρ. Παλιαδέλη, Ν. Σαλαβράκος, Γ. Σταυρακάκης, Γ. Τσουκαλάς, Ν. Χουντής και Ν. Χρυσόγελος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι της αποστολής ενημέρωσαν τους Έλληνες ευρωβουλευτές για τα καθημερινά προβλήματα και τις διαρκείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ενώ υπογράμμισαν ότι η στήριξη και η πραγματοποίηση βασικών καθημερινών δραστηριοτήτων τους - που σήμερα εξαρτώνται αποκλειστικά από οικεία πρόσωπα που λειτουργούν εθελοντικά - μπορούν εν μέρει να απαντηθούν υιοθετώντας τις κατάλληλες πολιτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Από την πλευρά τους, οι Έλληνες ευρωβουλευτές ανέφεραν τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε κοινοτικό επίπεδο αυτή την περίοδο, ενώ τόνισαν τη σημασία αξιοποίησης κοινοτικών πόρων και στην Ελλάδα προκειμένου να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών μας που πάσχουν από κάποια μορφή αναπηρίας.
Δείτε το βίντεο από το Αχελώος tv
πηγή

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: