2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ και ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ


Απάντηση στην Ένωση Εισαγγελέων :
1. Δεν απαντάτε καθόλου στην ανοχή προς τη ΧΑ από θύλακες στην Αστυνομία. Εάν αποδέχεστε την εν λόγω ανοχή, ή πολλώ μάλλον υποστήριξη, έπρεπε να κινηθείτε αυτεπαγγέλτως σε βάρος αγνώστων προς το παρόν αστυνομικών υπαλλήλων για σωρεία αδικημάτων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων (μεταξύ άλλων του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας).
2. Η εξακολουθηματική ανοχή προς τη ΧΑ από τη Δικαιοσύνη πράγματι δεν αποδεικνύεται στο παρόν στάδιο, τουλάχιστον ως εξακολουθηματική, και σε κάθε περίπτωση δεν υπέπεσε άμεσα στην αντίληψή μου.
3. Το εάν η επιλογή της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έγινε με αποκλειστικά κριτήρια αξιοκρατίας και επετηρίδας είναι ελεγκτέο, και κατ'αποτέλεσμα της πορείας της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποδείξει το σθένος της (απέναντι σε κάθε είδους πιέσεις). Ουδόλως έχετε, όμως, μέχρι σήμερα στηλιτεύσει τις καταφανώς αναξιοκρατικές επιλογές των ανώτατων δικαστών, στο χωροχρόνο, τις οποίες είναι αδύνατο να μην παρατηρήσατε.


4. Η άποψή σας ότι μπορεί να τελείται το έγκλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αφού διασπείρονται φήμες, ικανές να προκαλέσουν ανησυχία στος πολίτες για τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης στην Χώρα μας, είναι τουλάχιστον ανελαστική στην ελευθερία έκφρασης, και δή από καλώς ή κακώς εκπροσώπους του Λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
5. Η κλήση σας στον Υπουργό της Δικαιοσύνης να επαναφέρει το αδίκημα της περιύβρισης της Δικαστικής Αρχής για να σταματήσουν οι ανεύθυνες και δημαγωγικές επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών, είναι κατά την άποψή μου ανεδαφική το λιγότερο, καθόσον το εν λόγω καταργηθέν αδίκημα είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ έμπνευσης, και θυμίζει εποχές του αξιότιμου κ. Κόκκινου, όπου δημοσιογράφοι καταδικάζονταν για το εν λόγω αδίκημα, ακόμη και διότι προσφωνούσαν "Κύριε..." τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ως δήθεν με ειρωνεία απευθυνόμενοι προς αυτόν.......
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων :
Με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη περι «εξακολουθητικής ανοχής προς τη ΧΑ από θύλακες στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη» και τις αιχμές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Κασιδιάρη για επιλογή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με κριτήριο τον τόπο καταγωγής της, εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία μας για τις αβασάνιστες και δημαγωγικές επιθέσεις που δέχονται κατά καιρούς λειτουργοί της Δικαιοσύνης και επισημαίνουμε τα παρακάτω.
   Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι οι δικαστικοί λειτουργοί στην Χώρα μας, ενεργούν στα καθήκοντά τους με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τον νόμο και την συνείδησή τους, χωρίς να επηρεάζονται από εξωθεσμικούς παράγοντες.
 Καλούμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να κατονομάσει τους θύλακες της Δικαιοσύνης που δείχνουν ανοχή στην Χρυσή Αυγή, αναφέροντας και συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που συνιστούν τέτοια ανοχή, αλλως πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη επίθεση κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης, που ενδεχόμενα συνιστά και το έγκλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αφού διασπείρει φήμες, ικανές να προκαλέσουν ανησυχία στος πολίτες για τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης στην Χώρα μας.
Επισημαίνουμε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ότι, για την επιλογή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τηρήθηκαν από τον Υπουργό της Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση, αποκλειστικα κριτήρια αξιοκρατίας και επετηρίδας, επιλέγοντας για το ανώτατο αξίωμα την νυν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ε. Γκουτζαμάνη.
Καλούμε τον Υπουργό της Δικαιοσύνης να επαναφέρει το αδίκημα της περιύβρισης της Δικαστικής Αρχής για να σταματήσουν οι ανεύθυνες και δημαγωγικές επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι αγωνίζονται για την αποκάλυψη και την τιμωρία, αυτών (όσο «ψηλά» κι αν βρίσκονται) που έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία στην σημερινή κρίση.
Τονιζουμε δε οτι είναι πάγια τακτική ορισμένων πολιτικών,  όταν αισθάνονται ότι απειλούνται από το σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, να αναζητούν ή να μετατοπίζουν ευθύνες σε άλλους.
 
                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

                Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης                      Δημήτριος Ζημιανίτης
  Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου                       Εισαγγελέας Πρωτοδικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: