2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Έλληνας μαθητής με το εξωσκελετικό γάντι στο Google Science Fair 2013-

IOANNOY
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ 
«Η νίκη στον διαγωνισμό του Google Science Fair θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω να δημιουργώ πρότζεκτς που θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη», δήλωσε ο 17χρονος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θέλησε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό που φέτος είχε θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο».

Στις 15 πρώτες θέσεις του διεθνούς διαγωνισμού της Google για εφήβους, βρέθηκε ο 17χρονος Χαράλαμπος Ιωάννου, ο οποίος σχεδίασε ένα εξωσκελετικό γάντι για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα.
Το “εξωσκελετικό γάντι” είναι ένας μεταλλικός σκελετός σε σχήμα γαντιού που προσαρμόζεται στο μπράτσο του χρήστη. Αφού τοποθετηθεί στο σωστό σημείο όπου ενεργοποιούνται οι αισθητήρες κίνησης, καθιστά δυνατή την ανιχνεύση του κινητικού ερεθίσματος του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων»


. Έμπνευση για την τεχνολογική καινοτομία του Ιωάννου αποτέλεσε η γιαγιά του που πάσχει από αναπηρία στο άνω άκρο. Στον διαγωνισμό τεχνολογίας Google Science Fair 2013 συμμετέχουν 15 φιναλίστ από διάφορες χώρες του κόσμου. Το φετινό θέμα είχε τίτλο «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο». Ο μεγάλος νικητής που θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 θα κερδίσει ένα ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος με την αποστολή του National Geographic, μια υποτροφία ύψους 50.000 δολαρίων από τη Google, μία πρακτική άσκηση σε έναν από τους συμμετέχοντες οργανισμούς (LEGO, CERN ή Google) και δωρεά αξίας 10.000 δολαρίων για το σχολείο του.
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: