2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ!!

ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ:
Επιστρέφει ο εφιάλτης των κατασχέσεων για χιλιάδες φορολογουμένους μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας. Ο φθινοπωρινός μποναμάς θα περιλαμβάνει κατασχέσεις ακινήτων ακόμη και για οφειλές μικρών ποσών προς την Εφορία, ενώ από τις αρχές του νέου έτους θα τεθούν εκ νέου σε ισχύ οι πλειστηριασμοί για ακίνητα πρώτης κατοικίας με τραγικές φυσικά συνέπειες για τους πολίτες. Ακόμη, δανειολήπτες στεγαστικών, που λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν έχουν αποπληρώσει κάποιες από τις δόσεις τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατάσχεση ακόμη και της πρώτης και μοναδικής τους κατοικίας.
Οι πλειστηριασμοί ακινήτων είναι για τους εγκεφάλους του υπουργείου Οικονομικών ενδεδειγμένη λύση για την είσπραξη οφειλών. Επειδή όμως πολλές φορές οι πλειστηριασμοί «κολλούσαν», το υπουργείο μελετά τρόπους ώστε η οδυνηρή για τους οφειλέτες διαδικασία να κυλά ομαλά και γρήγορα για τον επισπεύδοντα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους πλειστηριασμούς είναι πως σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορούν να πουληθούν σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας, παρά μόνο αν προηγηθούν δύο άγονοι πλειστηριασμοί. 


Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί λοιπόν την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου πλειστηριασμών ακινήτων και την εξάλειψη των δυσκαμψιών που παρουσιάζει. Δεν αποκλείεται μέσω της επικαιροποίησης των αντικειμενικών, που θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις τιμών, να πέσει και η αρχική τιμή των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να είναι χαμηλότερη από την αντικειμενική.
Αρχές φθινοπώρου θα αρχίσουν οι κατασχέσεις ακινήτων ακόμη και για μικρά χρέη προς την Εφορία, που προκύπτουν από τη μη καταβολή του ενιαίου φόρου, ενώ θα εκδοθεί εντολή να ελέγχονται από τις εφορίες αν καταβάλλονται οι δόσεις για την πληρωμή του ενιαίου φόρου ακινήτων. Παράλληλα θα επικαιροποιηθούν από τους φορολογουμένους όλα τα στοιχεία των ακινήτων που έχουν δηλώσει στο έντυπο Ε9 μέχρι το τέλος Αυγούστου, καθώς και τα αγροτεμάχια που κατέχουν. Ετσι για όλους του Ελληνες το όνειρο για «το κεραμίδι ώστε να βάλουν το κεφάλι τους από κάτω» μετατρέπεται σε εφιάλτη, με το υπουργείο Οικονομικών (και με τις πιέσεις των δανειστών μας) να σημαδεύει με την... κεραμίδα το κεφάλι του (παρ' ολίγον) ιδιοκτήτη.
ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: