2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Νόμιμο το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" για τις μεγάλες εταιρείες!!

KAI ENΩ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ
ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ !!! COCA COLA 3E ΚΑΙ FRIGOGLASS.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΤΈΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΣΟ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ
ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ
ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΕ::

Ο Γιώργος Δαυίδ ήταν από τους πρώτους μεγαλοεπιχειρηματίες, που είχε εξοργιστεί με τη φορολογία των επιχειρήσεων και είχε απειλήσει ότι θα πάρει την Coca Cola 3Ε και θα φύγει από την Ελλάδα.

Την απειλή του δεν την πραγματοποίησε, αλλά τώρα βρήκε τον τρόπο να στείλει άλλη μία προειδοποίηση στην κυβέρνηση του στυλ «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω». Όχι παράνομα, όπως το νεοσύστατο κίνημα. Πώς; Με το να μη διανείμει μέρισμα (που φορολογείται με 40%), ούτε η Coca Cola 3E, αλλά ούτε η Frigoglass που διοικεί ο γιος του Χάρης, αλλά να προτιμήσει την επιστροφή κεφαλαίου, που δεν φορολογείται. Αν δηλαδή ήθελε να δώσει μέρισμα 20 λεπτά, τα 8 λεπτά θα πήγαιναν στην εφορία και τα 12 στον μέτοχο.


Με την επιστροφή κεφαλαίου και τα 20 λεπτά πηγαίνουν στο μέτοχο και κανένα στην εφορία. Έτσι, η Coca Cola 3E, που παρουσίασε αύξηση κερδών του 2010 στα 571,8 εκατ. ευρώ, θα πληρώσει μικρότερους φόρους. Όχι μόνο αυτό, αλλά λέγεται στους επιχειρηματικούς κύκλους ότι ο Γιώργος Δαυίδ δεν θα δώσει ούτε έκτακτη εισφορά. Αυτό συμβαίνει, γιατί το οικονομικό αποτέλεσμα της μητρικής, βάσει του οποίου υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά, αναμένεται να διαμορφωθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και δεν απαιτεί τη διανομή μερίσματος.

Το ίδιο θα κάνει και με την Frigoglass, η οποία είχε κι αυτή αύξηση κερδών στα 34,8 εκατ. ευρώ, αλλά το δημόσιο θα εισπράξει ψίχουλα, επειδή η μητρική εταιρεία, που εδρεύει στην Ελλάδα έκλεισε το 2010 με ζημιές 1,530 εκατ. ευρώ, όταν ο όμιλος είχε κέρδη 34,8 εκατ. ευρώ. Έτσι και η έκτακτη εισφορά πάει περίπατο. Αυτό βέβαια σημαίνει λιγότερα έσοδα για το κράτος κι αυτός είναι ο στόχος της... προειδοποίησης Δαυίδ. Να καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών ότι χάνει λεφτά με τη μεγάλη φορολογία των επιχειρήσεων και να την αλλάξει.

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο παράδοξο!

Απο εκεί που μας έφταιγε το ΣΠΑΤΑΛΟ κράτος με πολιτικούς που ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝΕ τώρα πάλι ξαφνικά μας φταίει ο ιδιωτικός τομέας.

Συνεχίστε να δαιμονοποιείτε τον ιδιωτικό τομέα.
Στις αλλες χώρες που προοδεύσανε είναι ηλίθιοι.
Εμείς είαμστε οι έξυπνοι.

Αν αυτό δεν είναι ύποπτο τότε τι είναι ?

Aνεμος είπε...

το να μην πληρώνουν δραχμή οι πολυεθνικές,ενώ ο Eλληνας εξαθλιώνεται και αυτοκτονεί δεν το σχολίασες
ύποπτο είναι να απειλούν να φύγουν απο την Eλλαδα,με αντάλλαγμα να μην πληρώνουν φόρους
αυτή είναι η ανάπτυξη:;