2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ



Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!
Με αφορμή τα σχόλια και τις συζητήσεις σχετικά με την προηγουμενη αναρτηση μου, θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα.
Η ανάρτηση αφορούσε πολλά πράγματα κι όμως αυτό που τελικά κυριάρχησε είναι το θέμα της ΕΡΤ, λογικό εν μέρει αφού είναι το πιο επίκαιρο και αυτό που μας καίει. Όμως, στην ουσία, αυτό που ήθελα να θίξω είναι η λάθος νοοτροπία μας, η έλλειψη αλληλεγγύης, συντονισμού, αξιοπρέπειας και κοινής λογικής. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, την ώρα που στον κόσμο συμβαίνουν κοσμογονικά γεγονότα, που ίσως εμείς όχι απλά να μην τα κάνουμε ποτέ, αλλά ίσως και ούτε καν να τα σκεφτούμε.
Σε αυτόν τον κόσμο, όχι σε κάποιον άλλο, υπάρχουν άνθρωποι που αυτοκτονούν απο ευθιξία! (6 αστυνομικοί αυτοκτόνησαν επειδή τους κατηγορούσαν για 
υπερβολική χρήση βίας). Στη χώρα μας, η λέξη ευθιξία έχει μάλλον διαγραφεί απο το λεξιλόγιο τόσο των πολιτικών όσο και γενικότερα των ιθυνόντων προσώπων που κατέχουν την οποιαδήποτε θέση ισχύος.



Σε αυτόν τον κόσμο, όχι σε κάποιον άλλο, όχι σε μια άλλη διάσταση, οπαδοί ορκισμένων εχθρών, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με ΠΑΟ και Ολυμπιακο, κατεβαίνουν αδερφωμενοι στις διαδηλώσεις(οι οπαδοί δυο ορκισμένων εχθρών του Τούρκικου ποδοσφαίρου κατέβαιναν αγκαλιά στις διαδηλώσεις λέγοντας "εδώ δεν έχει να κάνει με ομάδες, εδώ είναι η πατρίδα μας και είναι κοινή"). Υπάρχει έστω και μια πιθανότητα στο εκατομμύριο οι Έλληνες φανατικοί οπαδοί, αυτοί ναι που μαχαιρώνονται και πετροβολουνται για μια ομάδα -πιο καμένος πεθαίνεις!- να κατέβουν αδελφωμένα; Εδώ δεν μπορούμε ούτε μια κοινή διαδήλωση να κάνουμε σαν πολίτες, άλλη διαδήλωση κάνει το ΠΑΜΕ και άλλη οι υπόλοιποι διαδηλωτές, κοιτάνε μάλιστα να μην συναντηθούν καν! Τόσο στοκοι! Ακρυλικοί...
Στον ίδιο κόσμο, σε αυτόν που πολλές μαμάδες προτρέπουν τα παιδάκια τους να μην κάνουν παρέα με τα παιδιά των μεταναστών, παίρνουμε μαθήματα πατριωτισμού από μια άλλη μανα. (Πατριωτισμός είναι να απομακρύνεις τα  παιδιά από το δρόμο, να τους δίνεις μια ευκαιρία, αυτό είναι πατριωτισμός!")
Ταυτόχρονα, στον ίδιο κόσμο, όχι στο μικρόκοσμο μας, στον άλλο τον πραγματικό, οι Έλληνες δημοσιογράφοι εκπλήσσονται και αηδιάζουν με την αστυνομική βια! Όχι στην Ελλάδα όμως, στην Τουρκία. Οι ίδιοι δημοσιοκαφροι που αποσιωπούν την αστυνομική βια στη χώρα μας, συγκαλύπτουν η και επικροτούν συχνά αυτά τα φαινόμενα, οι ίδιοι που περιέφεραν από κανάλι σε κανάλι τις φωτογραφίες των πρησμενων από το ξύλο ληστών της τράπεζας, χωρίς καμία λογοκρισία ή καμία ντροπή! Κι εμείς ακόμα δεν τους έχουμε πάρει με τις Πέτρες, ακόμα βλέπουμε -αρκετοί έστω- τις ειδήσεις τους, διαβάζουμε τις φυλλάδες τους!
Κι έτσι φτάνουμε και στην ΕΡΤ. Ένας οργανισμός λίγκα στην σπατάλη, τους διορισμούς, τη διαφθορά ενδεχομένως. Όμως και το μόνο κανάλι που προσφέρει έστω λίγη ποιότητα, που κάνει τη διαφορά, που όσο παράδοξο κι αν ακούγεται παρέχει κάποια αντικειμενικότητα στην ενημέρωση. Δεν είναι το λιγότερο οξύμωρο να κλείνει η κρατική τηλεόραση και να παραμένουν ανοιχτά τα κανάλια που δεν έχουν άδεια λειτουργίες, που εκπέμπουν παρανομία, αλλά. - ω ποια τύχη;- ακολουθούν τη γραμμή της κυβέρνησης, υποστηρίζουν με σθένος τις μεταρρυθμίσεις, που ούτως η άλλως δεν τα αγγίζουν;
Ενδεχομένως η ΕΡΤ να έπρεπε να κλείσει. Ενδεχομένως να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που να μην υπάρχει άλλος δρόμος. Όμως, εξυγίανση δεν μπορεί να κάνει κάποιος πχ στα χέρια του και να αφήσει τη γαγγραινα να φάει τα πόδια του. Η θα τα εξυγιάνεις όλα  ή τίποτα! Η θα κλείσεις όλους τους παράνομους σταθμούς, θα βάλεις στη φυλακή όλους τους  φοροφυγάδες και μετά θα προχωρήσεις και στο να τα βάλεις με τα μεγάλα συμφέροντα των γνωστών οικογενειών, ή αν δεν έχεις τα αρ@@ια να τα κάνεις όλα, άστο μην κάνεις τίποτα! Ο τρόπος που έκλεισε η ΕΡΤ παραπέμπει σε δικτατορία. Και αυτό συνέβη γιατί ΕΜΕΙΣ επιτρέψαμε εδώ και πολλά χρόνια και κυρίως τα τελευταία χρόνια να μας  σαν ηλίθια και πειθήνια ρομποτακια. Απολέσαμε κάθε κοινή λογική και τώρα ζητάμε τι; Ούτε καν είμαστε έτοιμοι να επανεξετάσουμε τις μεθόδους μας! Νομίζουμε ακόμα ότι με μια απεργία  ή μια διαδήλωση μερικών ημερών κάτι θα πετύχουμε! Τα 3 σημεία που πρότεινα για να αντισταθούμε, εκτός από το ότι όντως έχουν δυσκολία και θελουν χρόνο και συντονισμό,  εμπεριείχαν και μια δόση ειρωνείας, σαρκασμού. Γιατί απλά ξέρω ότι κανείς.., μα κανείς δεν θα μπει στον κόπο να τα εφαρμόσει. Και δεν εννοώ ότι είναι ολοσωστα ή  ότι έχω βρει εγώ το κλειδί για να αντισταθούμε στο κατεστημένο, !!κάθε άλλο, ψάχνομαι και ψάχνω. Εννοώ ότι θέλουμε αλλαγή, χωρίς αλλαγές. Θέλουμε αντίσταση χωρίς κόπο και αποτελέσματα χωρίς προσπάθεια, χωρίς υπομονή. Η ΕΡΤ είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Οι αυτοκτονίες αυξάνονται, οι άνεργοι πληθαίνουν και όλα αυτά αντί να μας ενώσουν μας διχάζουν σε παρατάξεις... Πραγματικά, αρχίζω να πιστεύω πως δεν υπάρχει σωτηρία, πως όλα όσα παθαίνουμε μας αξίζουν, πως δεν είμαστε ικανοί -α πληθυντικό επίτηδες, (δεν βγάζω την ουρά μου απο έξω)!- να ανατρέψουμε όλη αυτή την πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε χρόνια τώρα, έχω αρχίσει και πιστεύω πως μας βλέπουν σαν ηλίθια και πειθήνια ρομποτακια... επειδή είμαστε!
Over and out...σχεδόν με δάκρυα στα μάτια...

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Aνεμος είπε...

σύντομα η τρόικα σχεδιάζει να μας κατασχέσει τα σπίτια και του καναπέδες
τότε θα αντιδράσουμε:΅:
οι επαναστάσεις δεν γίνονται με συναυλίες,κιθάρες δεκαετίας 70 στην παραλία,και μπλουζάκια με τον ΤΣΕ
θέλει ενότητα,αλληλεγγύη,σύμπνοια,συμπόνια
όπως στην ΤΟΥΡΚΙΑ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ
Η ΕΡΤ Θα μπορούσε να γίνει ΤΟ μέσο ενημέρωσης του ξευτελισμένου έλληνα. Εις μάτην, γιατί ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του. Εις μάτην, γιατί έξω από το κτήριο της ΕΡΤ κυματίζουν οι σημαίες του ΠΑΜΕ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Αντιεξουσιαστών κα. Εις μάτην, γιατί με αφορμή τη μικρή προσβολή της ΕΡΤ, ακούγονται συνθήματα «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» καλώντας τον κόσμο σε νέο εμφύλιο τη στιγμή που η ενότητα του λαού είναι το ζητούμενο.

marianaonice είπε...

Πραγματικά, αρχίζω να πιστεύω πως δεν υπάρχει σωτηρία, πως όλα όσα παθαίνουμε μας αξίζουν, πως δεν είμαστε ικανοί -α πληθυντικό επίτηδες, (δεν βγάζω την ουρά μου απο έξω)!- να ανατρέψουμε όλη αυτή την πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε χρόνια τώρα, έχω αρχίσει και πιστεύω πως μας βλέπουν σαν ηλίθια και πειθήνια ρομποτακια... επειδή είμαστε!
Over and out...σχεδόν με δάκρυα στα μάτια...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!