2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ, ΝΤΡΑΠΗΚΑ, ΑΗΔΙΑΣΑ, ΣΙΧΑΘΗΚΑ...

http://butterfly-butterflysworld.blogspot.gr/

Πoσος καιρός πάει απο την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με τα κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά μέσα απο αυτό εδώ το μπλογκοσπιτο; Κάμποσος αλήθεια... Είναι καιρός που σωπαίνω, στέκομαι απλά σαν παρατηρητης, προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα σαν να μην με αφορούν άμεσα, αντικειμενικα, να υποθέτω πως είμαι εξ απο τις καταστάσεις κι απλά τις παρακολουθώ. Κι είναι αλήθεια πως έτσι, κοιτώντας απλά τις ανθρώπινες συμπεριφορές μαθαίνεις πολλά... ίσως λίγο περισσότερα από όσα πραγματικά θέλεις να ξέρεις...
Αυτό το διάστημα της σιωπής πολλά συναισθήματα με αγκάλιασαν, φούντωσαν μέσα μου, κοπασαν και πάλι απο την αρχή. Ανάμεσα τους, αυτά που αλήθεια ξεχώρισα ειναι η συγκίνηση, η ντροπή, η αηδία, η σιχασιά...
Συγκινήθηκα με τα επεισόδια στην Τουρκία, με την αληθινή λαϊκή εξέγερση, που δεν ξεχώρισε ανάμεσα σε διάσημους και άσημους. Συγκινήθηκα με την αλληλεγγύη. Συγκινήθηκα με μερικές φράσεις που άκουσα απο μια Τουρκαλα Μάνα στην τηλεόρασή: "Είμαι σχεδόν 50 χρονών και ποτέ πριν δεν συμμετείχα σε διαδηλώσεις. Μεγάλωσα και σπούδασα δυο παιδιά. Πατριωτισμός είναι να απομακρύνεις τα παιδιά απο το δρόμο, να τους δίνεις μια ευκαιρία, αυτό είναι πατριωτισμός!"

Ντράπηκα για την αλληλεγγύη που μας λείπει. Ντράπηκα όταν την ώρα που οι οπαδοί δυο ορκισμένων εχθρών του Τούρκικου ποδοσφαίρου κατέβαιναν αγκαλιά στις διαδηλώσεις λέγοντας "εδώ δεν έχει να κάνει με ομάδες, εδώ είναι η πατρίδα μας και είναι κοινή", οι δικοί μας αλληλομαχαιρωνονταν. Ντράπηκα όταν 6 αστυνομικοί αυτοκτόνησαν επειδή τους κατηγορούσαν για υπερβολική χρήση βίας, ενώ εδώ δεν έχει όχι αυτοκτονήσει, ούτε καν παραιτηθεί κανείς από τους ιθύνοντες και τους υπευθύνους που κάθε μέρα 2 τουλάχιστον Έλληνες πολίτες αυτοκτονούν.
Αηδίασα ακούγοντας τους έγκριτος δημοσιοκαφρους μας να μιλάνε για επεισόδια και Χρηση εκτεταμένης αστυνομικής βίας στην Κωνσταντινούπολη, επειδή έγινε χρήση δακρυγόνων και νερού. Όταν γίνεται στην Τουρκία είναι αστυνομική βια, όταν γίνεται στην Ελλάδα είναι ταραξίες, αναρχικοί κλπ που τους αξίζει και συνήθως απλά αποκρύπτουν τα γεγονότα χρήσης βίας, όταν δηλαδή δεν τα επικροτούν κιόλας!
Ξέρω ότι πολλοί θα με βρίσουν με αυτό το σχόλιο, θα τολμήσω όμως να πω ότι μας πονάει και μας ενοχλείς που η Κωνσταντινούπολη είναι τώρα κομμάτι της Τουρκίας, ονειρευόμαστε τη μέρα που "πάλι δικά μας θα 'ναι" και την ίδια στιγμή δεν είμαστε άξιοι ούτε την δικη μας πρωτεύουσα, τη δική μας Πλατεία Συντάγματος να ανακτήσουμε!!!
Σιχάθηκα την υποκρισία και την αλητεία που είδα και διάβασα όσον αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το ιστορικοτερο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κανάλι, το μοναδικό ίσως που είχε να επιδείξει κάποια ποιότητα στις εκπομπές του και παραδόξως το μοναδικό που ακόμα είχε κάποιες στιγμές αντικειμενικής ενημέρωσης, έκλεισε με τον πιο φασιστικό τρόπο, σαν να είναι Τσιφλίκι του κου Σαμαρά και όχι περιουσία του Ελληνικού λαού! Ως εδώ καλά, όλοι συμφωνούμε ότι αυτές οι φασιστικού τύπου κινήσεις προμηνύουν για όλους ένα μέλλον μαύρο κι αραχνο και σαφώς ανελεύθερο! Μένει ανέγγιχτη η άνευ αδειών λειτουργίας ιδιωτική τηλεόραση, φερέφωνο της εκάστοτε εξουσίας, ποιος θα τολμούσε να την πειράξει; Και ξαφνικά, η υποκρισία περισσεύει. Και ξαφνικά, τόσοι και τόσοι που εδώ και μήνες; χρόνια; ωρύονταν οτι η ΕΡΤ είναι άχρηστη, ότι δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται, ότι κακώς την πληρώνουμε αφού δεν την βλέπουμε κι εσπευδαν να μας πουν ότι είναι παράνομο και καταχρηστικό να πληρώνουμε τέλη ΕΡΤ στη ΔΕΗ μας κλπ κλπ επαναστατικά, έρχονται τώρα να διαμαρτυρηθουν, να εξανίστανται μάλιστα αδιάντροπα για το μεγάλο κακό που μας βρήκε! Ουστ απο εδώ, γραμματείς και Φαρισαίοι! Και ξαφνικά, η αλητεία περισσεύει κι ακούς ανθρώπους άνεργους αλλά και εργαζόμενους να μιλούν με αδιαφορία, αλαζονεία ακόμα και να λένε πως δεν τους νοιάζει η ΕΡΤ, ου τε φυσικά η στάση των κυβερνώντων ΄΄΄΄΄΄ή ακόμα χειρότερα πως καλά να πάθουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και άλλα χαριτωμένα! Όταν η φωτιά δεν καίει τον κώλο μας, είναι εύκολο να το παίζουμε άνετοι και χαλαροί. Όταν όμως πέσει και το τελευταίο οχυρό κι ο κώλος μας αρχίσει να καπνίζει, θα είναι μάλλον αργά για δάκρυα Στέλλα και κανείς δεν θα έχει μείνει όρθιος να σβήσει τη φωτιά... Τι να γίνει, c' est la vie, μάχαιρα έδωσες μάχαιρα θα λάβεις.
Κι επειδή όλη η κουβέντα για αλληλεγγύη κα συμπαράστασή στα λόγια έχει γίνει πολύ κουραστική...
Κι επειδή η αλληλεγγύη στις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες είναι εύκολη στη θεωρία, αλλά όταν φοβάσαι μη χάσεις τη δουλειά σου και το ψωμί της οικογενείας σου, δυσκολοτατη στην πράξη...
Κι επειδή ήδη έχει γίνει προβοκάτσια ότι εκεί στην ΕΡΤ γίνεται πλιάτσικο τώρα από τους διαδηλωτές και θα κληθεί η εισαγγελία να επέμβει...
Κι επειδή δεν γίνεται να πολεμάς με πέτρες κι ο άλλως να έχει πολυβόλο, ει σαι χαμένος από χέρι εξαρχής αν δεν βρεις το αδύνατο σημείο και τρόπο να το χτυπήσεις...
όποιος πραγματικά θέλει να λειτουργήσει ξανά η ΕΡΤ έχει κι άλλους τρόπους αντίστασης πιο αποτελεσματικους και πιασαρικους, αλλά θελουν υπομονή και επιμονή.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!! Πονεστε τους στην καρδιά! Στο κέρδος! Μηδέν θεαματικοτα στα κανάλια του Μπομπολα και του Λατση κλπ! Κατακόρυφη πτώση από τα έσοδά των διαφημίσεων! 1-0!
ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΟΝΙΜΑ! Κι ας είναι μια μαύρη οθόνη, ας μην εκπέμπει τίποτα, βάλτε τους και επιμείνετε να μην βλέπετε τίποτα άλλο, ώσπου να επαναλειτουργησει. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ όμως, ώστε ούτε η προβοκάτσια ούτε η δήθεν ενημέρωση των λοιπών ΜΜΕ εξαπάτησης να βρίσκει αποδέκτες! 2-0!
ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ και δείτε ΕΡΤ απο εκεί! Ενημερώστε όλον τον κόσμο από εκεί! ΞΕΓΥΜΝΩΣΤΕ το φασισμό, ξεγυμνώστε τους φασίστες! 3-0!

Αυτά αγαπητέ μου συμπολίτη και με συγχωρείς αν σε πίκρανα, αλλά είμαι κι εγώ πολύ πικραμένη με την ποιότητα των πολιτών που βλέπω, ποια ποιότητα δηλαδή, καθένας για πάρτη του και όλοι εναντίον ενός!  Καληνύχτα Ελλάδα διαβάζω, ποια Ελλάδα, καληνύχτα ΑΝΘΡΩΠΕ!

http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ είπε...

ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΟΝΙΜΑ! Κι ας ειναι μια μαυρη οθονη, ας μην εκπεμπει τιποτα, βαλτε τους και επιμεινετε να μην βλεπετε τιποτα αλλο, ωσπου να επαναλειτουργησει. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ομως, ωστε ουτε η προβοκατσια ουτε η δηθεν ενημερωση των λοιπν ΜΜΕξαπατησης να βρισκει αποδεκτες! 2-0!
ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ και δειτε ΕΡΤ απο εκει! Ενημερωστε ολον τον κοσμο απο εκει! ΞΕΓΥΜΝΩΣΤΕ το φασισμο, ξεγυμνωστε τους φασιστες! 3-0

Aνεμος είπε...

σύντομα η τρόικα σχεδιάζει να μας κατασχέσει τα σπίτια και του καναπέδες
τότε θα αντιδράσουμε:΅:
οι επαναστάσεις δεν γίνονται με συναυλίες,κιθάρες δεκαετίας 70 στην παραλία,και μπλουζάκια με τον ΤΣΕ
θέλει ενότητα,αλληλεγγύη,σύμπνοια,συμπόνια
όπως στην ΤΟΥΡΚΙΑ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ
Η ΕΡΤ Θα μπορούσε να γίνει ΤΟ μέσο ενημέρωσης του ξευτελισμένου έλληνα. Εις μάτην, γιατί ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του. Εις μάτην, γιατί έξω από το κτήριο της ΕΡΤ κυματίζουν οι σημαίες του ΠΑΜΕ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Αντιεξουσιαστών κα. Εις μάτην, γιατί με αφορμή τη μικρή προσβολή της ΕΡΤ, ακούγονται συνθήματα «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» καλώντας τον κόσμο σε νέο εμφύλιο τη στιγμή που η ενότητα του λαού είναι το ζητούμενο.