2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ


Το ευτύχημα για την Ελλάδα είναι ότι, , πριν από λίγες ημέρες ο 18χρονος Γιάννης απέκτησε το ελληνικό διαβατήριο και έτσι θα τον δούμε σύντομα και με τη φανέλα με το εθνόσημο.
Γιος μεταναστών από τη Νιγηρία, βλέπει το πρώτο φως της ημέρας στις 16 Δεκεμβρίου 1994 στην Αθήνα. 
Ο νεαρός άσος μάλιστα, από εκεί που πριν έναν μήνα ήταν πολίτης του κόσμου, χωρίς υπηκοότητα, κατάφερε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα τον περασμένο Μάϊο. 
Το σύμπαν φαίνεται ότι συνωμότησε και για το ελληνικό μπάσκετ, προκειμένου να βρει τον δικό του… Μάτζικ Τζόνσον, έτσι όπως αποκαλούν οι συμπαίκτες του.

για όλους τους ανεγκέφαλους ,που γράφουν με έπαρση Έλληνας γεννιέσαι .δεν γίνεσαι
λες και όλοι οι δοσιλογοι,οι προδότες,οι καταδότες ,των Γερμανών,επειδή γεννηθήκανε.. στην Ελλάδα..την αγαπούσαν
λες και το χρώμα ..κάνει την ψυχή
αγαπάει την Ελλάδα,γεννήθηκε εδώ,παρελάζει με την ελληνική σημαία,αλλά μέχρι εχτές,δεν ήταν καταγεγραμμένος πουθενά!!
Εντάξει, μας πήρε 19 χρόνια αλλά στο τέλος του το δώσαμε το διαβατήριο.
Η λέξη ‘υποκρισία’ δεν φτάνει για να περιγράψει την κατάντια μας.




Από τα σοκάκια του κέντρου της Αθήνας όπου πουλούσε την πραμάτεια του για μερικά ευρώ, προκειμένου να ζήσει αυτός και η οικογένειά του, στον μαγικό κόσμο του NBA.
Αυτή είναι η διαδρομή του Γιάννη Αντετοκούνμπο που από χθες ζει το μεγάλο του όνειρο, έχοντας επιλεγεί από τους Μιλγουόκι Μπακς στο Νο: 15 των ντραφτ του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη.

Εκεί, στο «ταπεινό» Δημοτικό Γυμναστήριο Ζωγράφου, και στο ακόμα πιο ταπεινό -με πέτρινο παρκέ- ανοιχτό γήπεδο του Πέτρουλα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαθαίνει τα μυστικά της πορτοκαλί θεάς.
Τα πράγματα ωστόσο είναι δύσκολα γι΄αυτόν: Καθημερινά αναγκάζεται να πηγαίνει κάθε μέρα με τα πόδια στην προπόνηση, ενώ για τις μετακινήσεις του στην περιοχή είναι υποχρεωμένος να πληρώνει καθημερινά εισιτήριο και να επιβιβάζεται στο λεωφορείο 608.
Βέβαια δεν καταθέτει τα όπλα και όπου βρεθεί και όπου σταθεί το φωνάζει: «Από τη στιγμή που άρχισα το μπάσκετ, το όνειρό μου είναι να γίνω μεγάλος σταρ, να έχω λαμπρό μέλλον 
στο μπάσκετ».
Ο νεαρός άσος μάλιστα, από εκεί που πριν έναν μήνα ήταν πολίτης του κόσμου, χωρίς υπηκοότητα, κατάφερε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα τον περασμένο Μάϊο. 
Για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκε η παρέμβαση του πρώην Υπουργού Μεταφορών, Ευρυπίδη Στυλανίδη, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε ότι ετοιμάζεται να βγάλει διαβατήριο Νιγηρίας, έσπευσε να τον κάνει... Έλληνα, επικαλούμενος λόγους Εθνικής ασφάλειας, προκειμένου να μη χαθεί ένα τόσο μεγάλο ταλέντο από τον ελληνικό αθλητισμό.
Ένα μήνα μετά μάλιστα ο φέρελπις φόργουορντ είδε τη ζωή να του επιφυλάσσει ακόμη μία ευχάριστη έκπληξη. Αυτή αποκαλύφτηκε στα μάτια του την 27η Ιουνίου, όταν οι Μπακς τον επέλεξαν στο νούμερο 15 του ντραφτ, ήτοι στην υψηλότερη θέση που έχει επιλεγεί ποτέ παίκτης από την Ελλάδα.


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

λες και όλοι οι δοσιλογοι,οι προδότες,οι καταδότες ,των Γερμανών,επειδή γεννηθήκανε.. στην Ελλάδα..την αγαπούσαν