2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Πασχαλιάτικα



Του Θανάση Νικολαΐδη   

ΤΕΛΟΣ(;) τα…έξαλλα και πολυδάπανα των ιδιωτικών μας καναλιών. Έπεσε «πείνα», και η πενία κατεβάζει τον πήχη, ρίχνει τις δαπάνες και προσγειώνει. Ωστόσο, η κακογουστιά (με τις τσιρίδες για…γέλιο και ενίοτε τη βωμολοχία) επιμένει.

                                                              ***

ΑΠΕΝΑΝΤΙ τους τα κρατικά. Με την οικονομική τους άνεση (απ’ τον υποχρεωτικό οβολό μας), με κάποιες περικοπές, αλλά πολυάνθρωπα και δαπανηρά. Με τη σοβαρότητα και το επίπεδό τους. Τι άλλο; Ακομμάτιστα.

                                                             ***

ΤΕΛΟΣ(;) Οι «παντός καιρού» Νιόνιοι και οι Νταλάρες; Μονοπωλούσαν (τα κρατικά), γιορτιάτικα (Πάσχα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά) και καλλιτεχνικώς και φεύγαν’ ματσωμένοι (με όλες τις κυβερνήσεις και κάθε «ιδεολογία»).

                                                             ***



ΕΠ’ ευκαιρία, πού το πάει ο κ. Σαββόπουλος με την «έκρηξή» του…υπέρ της Θεσσαλονίκης; Ίδομεν.

                                                            ***

ΕΙΠΑΜΕ…άθεοι (πολλοί) κομουνιστές, αλλά όχι και (λεγόμενη) συναυλία με μπουζούκια, ΜεγαλοΠαρασκευιάτικα…Δεν σεβάστηκε τα παραδοσιακά της πλειοψηφίας (των χριστιανών) ο «902».

                                                            ***

ΕΙΝΑΙ δαπανηρό το «Κανάλι της Βουλής», ωστόσο, παραμένει «σχολείο». Με τις επιλογές του, που σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις κλασική μουσική νυχθημερόν.

                                                            ***

ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ παιδάκι και να το χαίρονται. Ωστόσο, τι νόημα είχε να τα δραματοποιεί (η τηλεπαρουσιάστρια) πως «σπάσαν’ τα νερά της στο μακιγιάζ», να το επαναλαμβάνει ο μαντράχαλος δίπλα της, ν’ ακούγεται 2-3 φορές πως «σπάσαν τα νερά της», λες και μας ενδιαφέρουν τα…υδραυλικά της γυναίκας του;

                                                            ***

Ο,ΤΙ δεν κατάφερε η Χούντα με τον τσαμπουκά της το πέτυχε η δημοκρατία. Για τις στρακατρούκες κ.ά. ηχηρά της Ανάστασης μιλάμε. Για τους…ατρόμητους με την ηδονή του μπαρουτιού που κόβει χέρια και βγάζει μάτια. Για να τρέχουν γονείς στα νοσοκομεία και οι φορολογούμενοι να πληρώνουμε τη βλακεία τους.

                                                            ***

ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ «Χαλκούνια», παραδοσιακέ; Διαπιστευμένος, ελεγχόμενος και με τους τριγύρω ασφαλείς!

                                                             ***

ΕΙΔΕΣ πώς πέφτουν οι τιμές και λιγοστεύουν τα κόλπα τους οι κρεατέμποροι του κυκλώματος; Δεν τις ρίχνει το φιλότιμο, ούτε οι κανόνες(!;) της αγοράς. Ο ανταγωνισμός και η λιτότητα του αγοραστικού κοινού τα ισορροπεί και διευθετεί την αγορά.

                                                            ***

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: