2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Μήνυση εναντίον του Ακτιβιστή από τον ξενοδόχο του ΣΑΝΤΑ κ. Σαββίδη.


Λόγος της μήνυσης (εξ όσων μου είπε ο δικηγόρος του κ. Σαββίδη) συκοφαντική δυσφήμιση του πελάτη του. Έγραψε ένα άρθρο ("χωρίς τίτλο") ο Λαζαρίδης σε απάντηση της γνωστής κόντρας με τον Στεφανίδη, το αναδημοσίευσα στον Ακτιβιστή (με τίτλο: "Απάντηση Λαζαρίδη σε Στεφανίδη. Βγάζει στη σέντρα τον Δήμαρχο !"). Ενόχλησε τον επιχειρηματία η πρόταση "Εάν αξιοπρέπεια είναι να σε «ταϊζει» επιχειρηματίας λίγη ώρα πριν μπεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και υπερψηφίσεις θέμα που τον αφορά, τότε κύριε Στεφανίδη σίγουρα υπάρχει χάσμα μεταξύ μας στον ορισμό εννοιών.". Κάνει μήνυση στον Λαζαρίδη που το έγραψε (ανάλογα χαριτωμένα ειπώθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρουσία του επιχειρηματία) και θεωρεί ενδεδειγμένο να μηνύσει κι εμένα.
Ή μήπως ο στόχος είμαι εγώ και ο "Ακτιβιστής";

Γιατί ο Γιώργος ο Λαζαρίδης ούτε αντίθετος στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου γύρω από το ΣΑΝΤΑ, για την οποία ενδιαφέρεται ο επιχειρηματίας, είναι (εκτός αν άλλαξε γνώμη τώρα τελευταία), ούτε την προσφυγή εναντίον της απόφασης του ΔΣ υπέγραψε. Άλλωστε σε αρκετά πρόσωπα έχει εκμυστηρευτεί πως αν συμμετείχε στη διοίκηση θα υπερψήφιζε την εισήγηση που μειώνει το πλάτος των οδών μπροστά από το ξενοδοχείο (παραλιακά και μεσόγεια).

Κάτι λοιπόν μου λέει ότι μπορεί να βρήκαν λόγο για να πατήσουν ώστε να με σύρουν σε δίκη με στόχο να το βουλώσω (κοινώς).

Για να τελειώνουμε με την αναδημοσίευση του άρθρου:

Δεν έχω καμιά πληροφορία για  ταΐσματα  και  τραπεζώματα. Ούτε τα επιβεβαιώνω, ούτε τα διαψεύδω. Δεν γνωρίζω περισσότερα από αυτά που ειπώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όποιος θέλει να εντρυφήσει μπορεί να ζητήσει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Δεν έγραψα τίποτα για αυτά, απλώς αναδημοσίευσα το άρθρο γιατί ήταν μια σήριαλ αντιπαράθεση Λαζαρίδη - Στεφανίδη και απεδείκνυε με τον αποκαλυπτικότερο τρόπο τις "εγκάρδιες" σχέσεις που έχουν οι δύο πρώην συνεργάτες και τον τρόπο που ο επικεφαλής δήμαρχος τις άφησε να εξελιχθούν.

Παραμένω όμως σταθερά αντίθετος στην τροποποίηση του ρυμοτομικού στην περιοχή του ξενοδοχείου ΣΑΝΤΑ - που ψηφίστηκε από μια γκροτέσκ πλειοψηφία του ΔΣ Θερμαϊκού (διαβάστε πατώντας ΕΔΩ), για τους λόγους που αναφέρονται στα:

Υπόμνημα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού για το Θέμα του ΣΑΝΤΑ
Πρώτη προσφυγή ενάντια στην απόφαση (κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση)

Δεύτερη προσφυγή (κατατέθηκε στον Δήμο Θερμαϊκού) - υπό εξέταση

Ευχαριστώ τους φίλους που μου έκαναν φιλικές συστάσεις να μην συνεχίσω στον γνωστό δρόμο που χάραξα εδώ και χρόνια αλλά να "βάλω νερό στο κρασί μου" και να "προσέχω την οικογένειά μου".

Αδυνατώ να πιστέψω πως υπήρξε αίτημα για προσαγωγή μου με την διαδικασία του αυτόφωρου.


Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως οι 150 υπογράφοντες κάτοικοι του Μπαξέ μετέβαλλαν άποψη για το ίδιο θέμα, αλλά αντιλαμβάνομαι απολύτως την προσπάθεια που καταβάλλεται από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες του Θερμαϊκού (σε αγαστή και βεβαιωμένη συνεργασία) να πνίξουν οποιαδήποτε διαφορετική φωνή μέσω απειλών και πιέσεων καθώς και το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

Αηδιάζω με την κατάποση της καμήλου (βλέπε επέλαση εξωθεσμικών) από τους διοικούντες (αλλά και από τους μέχρι πρόσφατα διοικούντες και άρτι αποχωρήσαντες και καβγαδίζοντες για το πάπλωμα) και ασχολούμενους με την διύλιση του κώνωπος.

Αδυνατώ να αποδεχθώ και πολύ περισσότερο να πιστέψω ότι έγιναν συμφωνίες, για την ανάδειξη ή απάλειψη κατηγορουμένων, μεταξύ αρχηγών παρατάξεων αλλά και εξωθεσμικών παραγόντων.

Αποφεύγω να μιλήσω για ταΐσματα και κοιμίσματα (που έτσι κι αλλιώς δεν γνωρίζω). Αλλά έχω άποψη για χορτάτους και κοιμισμένους.

Διαβεβαιώνω εχθρούς και φίλους πως ο δρόμος που έχει χαράξει ο Ακτιβιστής με την πλήρη ανεξαρτησία της γνώμης, της άποψης και της θέσης του θα συνεχιστεί προς λύπη ορισμένων. Προς επίρρωση των παραπάνω προσθέτω κλείνοντας τμήμα από το "αντί προλόγου" του Ακτιβιστή κατά την έναρξη του ιστολογίου, εκεί γύρω στο 2008:

....Ενεργός πολίτης όμως δεν γίνεται να είναι κάποιος μόνο σε κάποιο περιγεγραμμένο γεωγραφικό χώρο. Ενας ενεργός πολίτης είναι ένα δραστήριο μέλος της κοινωνίας. Και εφόσον νοιάζεται για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης κατά τη γνώμη μας είναι ένας ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ. Είναι αυτός που δεν διστάζει να εκφράζει την γνώμη του, συνήθως έξω και πέρα από κομματικές εξαρτήσεις και σχηματισμούς. Είναι ο προοδευτικός, όχι με την έννοια του αριστερού ή δεξιού, αλλά με τα χαρακτηριστικά μιας θεώρησης πραγμάτων που θέλει μια κοινωνία όχι ρατσιστική. Είναι αυτός που ασχολείται με τα καθημερινά ζητήματα που έχουν να κάνουν με ένα καθαρό περιβάλλον, με την στήριξη των μειονοτήτων, με την προστασία των ζώων, με την διεκδίκηση από τις αρχές όρων καλύτερης διαβίωσης. Και που πιστεύει ότι τα κράτη σε παγκόσμια κλίμακα συνήθως, αν όχι πάντα, φροντίζουν να εξυπηρετούν την καπιταλιστική ελίτ που τα κυβερνά δηλ. βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές κ.α., και δεν διστάζουν να βλάπτουν με ενέργειές τους τους πολίτες. Και δεν είναι πάντα ο ακτιβιστής ένας διαδηλωτής στους δρόμους. Πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ο ακτιβιστής των blogs και του διαδικτύου μπορεί και του καναπέ, και αν καταφέρουμε διαδραστικά να ενώσουμε τις ευαισθησίες και τις διεκδικήσεις όλων αυτών των ενεργών πολιτών - ακτιβιστών, τότε μπορούμε να πούμε ότι βοηθάμε για κάτι από την πλευρά μας κι εμείς.....


Ακτιβιστής

Σχετικές αναρτήσεις:

Ο Στεφανίδης δίνει εξηγήσεις και απειλεί με μηνύσεις



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ είπε...

Έχουμε χούντα κι ας το καταλάβουμε!
το διαδίκτυο σε λίγο αν αρχίσει να ενοχλεί πολύ θα κατεβάσουν τους διακόπτες!
Δύναμη Ακτιβιστή είμαστε μαζί σου!

Aνεμος είπε...

τόσο φοβούνται τις αλήθειες;
και η συκοφαντική δυσφήμιση όσο αφορά τη αναμετάδοση που κολαει::
μπορούσε να στείλει διαμαρτυρία και να δημοσιευθεί
κράτα γερά φίλε

ντετεκτιβ είπε...

Έτσι είναι δυστυχώς η αλήθεια πονάει για κάποιους. Κουράγιο φίλε!