2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

385 εκατομμύρια ευρω για τη μετανάστευση στην Ελλάδα

Που πήγαν αυτά τα λεφτά!
ποιο το έργο της μετανάστευσης;
εμείς βλέπουμε μια χώρα γεμάτη γκέτο!
ποιες ΜΚΟ και πόσα πήραν:
ποιοι τους εκμεταλλεύονται :
σκοτωθείτε τώρα παρακράτος σπέρνοντας μίσος ποιος θα τους φάει  ή θα τους στηρίξει..
Τα περισσότερα κονδύλια της Ε.Ε. για τη μετανάστευση και το άσυλο διατίθενται στην Ελλάδα. Το 2013 η χώρα μας θα εισπράξει 85 εκατ. ευρώ, ενώ στο διάστημα 2007-2012 διατέθηκαν συνολικά 300 εκατ. ευρώ. Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στην «Κ» η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Σεσίλια Μάλμστρομ. Η Σουηδή επίτροπος τονίζει ότι «υπάρχει πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις», ωστόσο ασκεί κριτική για τις συνθήκες κράτησης σε ορισμένα κέντρα μεταναστών και επισημαίνει: «Η κράτηση δεν μπορεί να εφαρμόζεται ως πολιτική απάντηση στην παράνομη μετανάστευση». Ειδικότερα:
– Ποιο είναι το ύψος των κονδυλίων που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει στην Ελλάδα για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για το άσυλο και τη μετανάστευση;


– Για την περίοδο 2007-2012 διατέθηκαν στην Ελλάδα περί τα 300 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ποσό 85 εκατ. ευρώ πρόκειται να διατεθεί το 2013. Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία είναι οι τρεις χώρες που λαμβάνουν τους περισσότερους πόρους. Ενδέχεται μάλιστα να υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν ποσά που εξακολουθούν να διατίθενται από τα διαρθρωτικά ταμεία ώστε να χρηματοδοτηθούν, π.χ., ανοιχτά κέντρα υποδοχής για αιτουμένους άσυλο.
– Εχετε ασκήσει κριτική στην Ελλάδα για την αδυναμία της να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια. Ποιες είναι σήμερα οι επιδόσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην αξιοποίηση των χρημάτων που διατίθενται μέσω π.χ. των Ταμείων Επιστροφών και Εξωτερικών Συνόρων;
– Είναι σαφές ότι υπάρχει πολιτική βούληση και ισχυρή δέσμευση από ελληνικής πλευράς για μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης. Ωστόσο, εξακολουθούν να υφίστανται ορισμένα εμπόδια όσον αφορά τις διοικητικές διαδικασίες και δυσκολίες συνεργασίας μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων που υπονομεύουν τα θετικά αποτελέσματα. Στην περίπτωση π.χ. του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων (ΤΕΣ), βλέπουμε ότι λόγω γραφειοκρατίας δεν αξιοποιήθηκε ποσό 40 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2007-2010. Η Ελλάδα λοιπόν χρειάζεται να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες ώστε να μεγιστοποιήσει την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ είπε...

Πάντα τα λεφτά χάνονται στο δρόμο σε υπόγειες διαδρομές!. γι' αυτό κι ο κόσμος πλέον είναι πολύ δύσπιστος ακόμη και σε φιλανθρωπικούς εράνους που γίνονται όπως τώρα που έβγαλαν πάλι μια καμπάνια για τρόφιμα και ρουχισμό δίνοντας 1,5 ευρώ για αναξιοπαθούντες... να δώσει κανείς ή να μη δώσει; τα λεφτά για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, ή κάποτε πριν χρόνια για την Παλαιστίνη δεν έφθασαν ποτέ στον προορισμό τους μέχρι σήμερα.

irizaar είπε...

πίσω από τον πολύ πόνο για τους μετανάστες κρύβονται κυκλώματα παράνομων ελληνοποιήσεων και εκμετάλλευσης των μεταναστών. επίσης οι μετανάστες πέφτουν θύματα και συμπατριωτών τους που τους προωθούν σε δουλειές και διάφορες παράνομες δραστηριότητες (ναρκωτικά, τραφίκινγκ...) με το αζημίωτο. οι μπάτσοι τους συμπεριφέρονται χωρίς κανένα σεβασμό, τα χρυσαύγουλα τους χτυπάνε, παλιάνθρωποι τους ληστεύουν και φυσικά τα χρήματα της ΕΕ δεν φτάνουν σ' αυτούς. ποια προγράμματα και μακακίες.... 10 εκατομμύρια είχε δώσει πριν χρόνια η ΕΕ για προγράμματα ενσωμάτωσης των Ρομά και μόνο τα 500 χιλιάρικα διατέθηκαν. τα υπόλοιπα "φαγώθηκαν"

Aνεμος είπε...

βέβαια και ολο το συνενοχο πολιτικο συστημα ασχολειται με το δενδρο ...τον καθε εξαθλιωμενο ,και κουβεντα για το δασος
ποιος βουλευτής οποιουδήποτε κόμματος θα κάνει επερώτηση στη βουλή για το θέμα: ολοι συνένοχοι στο ίδιο παιχνίδι της εκμεταλευσης