2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

θα ψηφιστει τελικα το νομοσχεδιο για το CISPA::


Το FBI και η CIA,θα παρακολουθούν,νόμιμα...πλέον τους υπολογιστές μας!
Μάθετε για το νέο νομοσχέδιο και πόσο μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα μας στο διαδίκτυο...
Το νέο νομοσχέδιο CISPA -Cyber Inteligence Sharing and Protetion Act,είναι το νομοσχέδιο επιτρέπει τον διαμοιρασμό πληροφοριών σχετικά με την κίνηση στο διαδίκτυο ανάμεσα την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σε εταιρίες που έχουν ως αντικείμενο την πληροφορική και το διαδίκτυο.
Ο σκοπός για τον οποίο προβλέπεται αυτό είναι η ανάγκη της κυβέρνησης να θωρακιστεί απέναντι σε διαδικτυακές απειλές και να εξασφαλιστούν τα διάφορα κυβερνητικά δίκτυα από επιθέσεις.
Ουσιαστικά προβλέπει την στενή συνεργασία των κυβερνητικών υπηρεσιών ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο με ιδιωτικές εταιρίες, με τις δεύτερες να παρέχουν στις πρώτες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των χρηστών τους. Ουσιαστικά ανά πάσα στιγμή όλοι υπολογιστές και οι χρήστες θα παρακολουθούνται για τι κάνουν και να χρειαστεί θα λογοδοτούν στη δικαιοσύνη...


Τα δεδομένα που διακινούνται στο διαδίκτυο θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα σε υπηρεσίες όπως η CIA και το FBI, χωρίς την ανάγκη έκδοσης εντάλματος και οι εταιρίες θα παρέχουν απεριόριστη πρόσβαση σε ότι δεδομένα έχουν συγκεντρώσει για τους χρήστες τους.
Πολλές μεγάλες εταιρίες στον χώρο της πληροφορικής υποστηρίζουν το CISPA. Ανάμεσα σε αυτές είναι η Microsoft, το Facebook, η Apple, η IBM , η Intel και η AT&T. Από την άλλη την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει η Mozilla και άλλες οργανώσεις.
Αν νομίζεται ότι δεν σας ενδιαφέρει κάνετε λάθος, καθώς το CISPA,μπορεί να ετοιμάζεται για ψηφοφορία στην Αμερική,όμως το διαδίκτυο ως γνωστόν δεν έχει όρια και τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα sites παγκοσμίως όπως η Google,το Facebook, το Twitter,το Skype και πολλά ακόμη έχουν έδρα τις ΗΠΑ,οπότε επηρεάζεται άμεσα η πολιτική τους και όσοι χρήστες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους κατ'επέκταση...
GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: