Ημέρα δευτέρα, ένα πρωινό ξύπνημα με καμία διαφορά από τις άλλες μέρες.
Όμως ίσως να έχει μια διαφορά, και αυτή είναι ότι άλλες εποχές, την δευτέρα το πρωί ήταν η πρώτη μέρα της εβδομαδιαίας εργασίας.
Ύστερα από ένα σαββατοκύριακο αρκετοί πρώην συνάδελφοι στην δουλειά έκαναν προσωπικά πράγματα μέσα στο ελεύθερο σαββατοκύριακο τους.
Άλλοι έκαναν μια αυθόρμητη εξόρμηση του διημέρου ώστε να φύγουν από την ρουτίνα της εβδομάδας.. άλλοι διασκέδαζαν το Σάββατο βράδυ σε διάφορα καταστήματα που επιθυμούσαν… άλλοι πήγαιναν σε γιορτές,για καφέ, για σινεμά, και άλλοι επισκέψεις κτλ.
Κάθε δευτέρα πρωί λοιπόν ήταν η μέρα που συζητούσαμε στην δουλειά το πώς πέρασε ο καθένας το ρεπό του.
Λέγαμε και ανταλλάσσαμε απόψεις για μέρη και γεγονότα.
Ύστερα από αυτές της συζητήσεις, ο καθένας άρχιζε να σχεδιάζει τι θα κάνει το επόμενο σαββατοκύριακο που θα είχε ρεπό στην εργασία του.
Ο καθένας έκανε την αναδιανομή του εισοδήματος του εκεί που επιθυμούσε.
Ο κάθε συνάδελφος είχε τα δικά του όνειρα ανάλογα πάντα με το επίπεδο δυσκολίας για την επίτευξη στόχου.
Άλλωστε ποιος είναι αυτός που μπορεί να απορρίψει το γεγονός ότι ένα όνειρο είναι το ελάχιστο ένα επίπεδο δυσκολίας από το οικονομικό περιβάλλον ας πούμε θεωρητικά του ανθρώπου: η απάντηση είναι κανείς….!
Ξαφνικά σκάει μια φούσκα… μια επενδυτική είχε επενδύσει σε τοξικά ομόλογα αρχίζει η κρίση να συλλέγει όλα τα απαιτούμενα όπλα της του επίπεδου 1… μετά από λίγο καιρό αρχίζει η κάθε να πλήττεται, όμως μια δυνατή οικονομία θα σταθεί σε καλύτερη ισορροπία από μια αδύναμη, ήταν πλέον φανερό ότι η κρίση προχώρησε πολύ γρήγορα στο επίπεδο 2.
Η Ελλάδα κακά τα ψέματα ήταν μια χώρα αδύναμη.
Μια χώρα που βεβαία θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τα γεγονότα του σήμερα αν η κυβέρνηση είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μετρά..
όμως ρωτώ εσένα που διαβάζεις το κείμενο, γιατί να το κάνει; Αυτό θα το δούμε λίγο παρακάτω.
Στην Ελλάδα λοιπόν σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, ζούσαμε από τα έτοιμα.
Όταν εννοούν βεβαία έτοιμα, δεν εξηγούν τον τρόπο, τον οποίο κατάλαβα μετά από καιρό πως μεταφέρεται.
Μια χώρα για να είναι πλούσια, βασίζεται στην παράγωγη και τις εξαγωγές της. Βασίζεται στο μέγεθος της οικονομίας της και στο τρόπο αναδιανομής του πλούτου.
Βασικό μέσα σε όλα αυτά είναι και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της… είναι ο βασικός μισθός, η αναδιανομή του μισθού και οι παροχές του κράτους.
Η Ελλάδα βεβαία ζούσε με δανεικά.. η παράγωγη της ήταν μικρή, οι εξαγωγές ελάχιστες, και η διαφθορά στα ύψη… ποιος δεν πλήρωσε με την μορφή μαύρου χρήματος σε γιατρό μια εγχείρηση, που ο χειρούργος έπρεπε να κάνει με το μισθό που λαμβάνει?
Ποιος δεν πλήρωσε μαύρο χρήμα για να βγάλει ένα χαρτί από το δημόσιο?
Ποιος δεν πλήρωσε μαύρο χρήμα να λάβει κάτι, είτε αυτό ονομάζετε γεύμα, είτε αυτό ονομάζετε έξοδος είτε αυτό ονομάζετε κάτι το οποίο έχει ο καθένας στην σκέψη του…!
Κάποια στιγμή στην σχολή που πήγαινα, ήταν ένας άνθρωπος από την Σερβία. Ήταν οικονομολόγος και έκανε έρευνα αγοράς για κάτι προϊόντα εκ μέρους μιας εταιρίας.
Αρχίσαμε να μιλάμε για τον τρόπο που θα μπορούσε κάποιος τομέας να αναπτυχθεί, εκεί ο άνθρωπος λοιπόν έβαλε τα γέλια..
θυμάμαι μου είπε: αδελφέ είσαι βαθιά νυχτωμένος, κανένας Έλληνας μικρομεσαίος επιχειρηματίας ακόμη δεν έχει μπει σε αυτή την λογική.
Μου είπε δυστυχώς αυτός ο υπερήφανος λαός από την ιστορία του, έγινε τροφή για τους λύκους.
Κανείς δεν ήθελε αυτή την χώρα ψηλά, και ας μην τα ρίχνουμε όλα στην κυβέρνηση.
Μου ανάφερε μια ιστορία για ένα Έλληνα που ζούσε στην κίνα, και είχε μια μεσαία επιχείρηση. Ο άνθρωπος μου είπε ήθελε ελληνικό λάδι, ήρθε λοιπόν σε επικοινωνία με μερικούς παραγωγούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Οι περισσότεροι με τον τρόπο τους απέφευγαν τον τρόπο εξαγωγής του προϊόντος.
Ο τρόπος συναλλαγής βέβαια θα ήταν μόνο μετρητά και άμεσα κατά την αποστολή των προϊόντων.
Κάποια στιγμή βρέθηκε κάποιος που συμφώνησε να στείλει λάδι.
Ο Έλληνας από την κίνα τον πλήρωσε άμεσα και περίμενε το λάδι, το λάδι εκτός της καθυστέρησης, αποσταλεί το μισό προϊόν του συνόλου.
με τα πολλά η υπόλοιπη παράγωγη δεν έφτασε ποτέ στην κίνα… έτσι ο Έλληνας από την κίνα έκλεισε συμφωνία με κάποιους από την Ιταλία και από τότε η συνεργασία είναι άριστη.
Όπως καταλάβαμε, υπάρχουν πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις που φταίξαμε εμείς οι ίδιοι. Στην δομή του κράτους, υπάρχουν σημαντικές υποδομές που είναι ζημιογόνες για όλους. Κανείς από την πολιτική δεν θέλει την χώρα να προχωρήσει αναπτυξιακά.
Οι κυβερνώντες θέλουν την Ελλάδα φτωχή. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που ξένοι και Έλληνες παράγοντες λένε, ότι η Έλληνες ως ως λαός ζούσε πλασματικά,
Η Ελλάδα έχει τρόπους να λάβει έσοδα, ένας τρόπος είναι η ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, είναι ο ορυκτός πλούτος και ο τουρισμός της.
Όμως ακόμη και στον τουρισμό, η χώρα πλήττεται βαριά από το ίδιο το κράτος, από τους κουμουνιστές και τους λοιπούς συνεργάτες τους.
Ας θυμηθούμε τους κουμουνιστές που δεν αφήναν να βγουν οι τουρίστες από το καράβι το 2011-12..
Η Ελλάδα λοιπόν δεν έχει δυστυχώς για την ώρα, κάποιον ηγέτη, ούτε κάποιον που να μπορεί να γίνει ηγέτης ώστε να εξασφαλίσει την πρόοδο της χώρας.
Γενικός αυτό που έχει είναι πολιτικούς κάθε μέρα στα κανάλια, να μιλάνε και να εξηγούν τρόπους, αλλά χωρίς δομές και υποδομές, και πάνω από όλα, χωρίς πράξεις.
Οι ξένοι είναι οι λύκοι, και εμείς η τροφή τους.
Ξαφνικά ύστερα από όλα αυτά, ξυπνώ δευτέρα πρωί, και δεν έχω ούτε δουλειά, ούτε τον τρόπο να βρω δουλειά.
Η κρίση πλέον έχει φτάσει στο επίπεδο 3, όπου αρχίζει και μετρά τα θύματα της και τον όγκο από της συνέπειες.
Πλέον δεν έχω σε κανέναν να πω τι έκανα το σαββατοκύριακο, γιατί πολύ απλά δεν έκανα τίποτα. Δεν είχα τα χρήματα να κάνω.
Πλέον βλέπω ένα μέλλον μαύρο. Μέχρι και οι θεοί μας άφησαν στην μοίρα μας.
Αυτό το κείμενο, άσχετα με τον σύντομο συντακτικό του χαρακτήρα, δεν γράφτηκε για κάτι που δεν γνωρίζουμε, αλλά για όσα αφήνουμε και εμείς να συμβούν.
Γράφτηκε γιατί πλέον δεν έχω που να πω τι κάνω, ίσως γιατί δεν έχω κάνει τίποτα, η γιατί δεν με αφήνουν να κάνω.
γράφτηκε για το διαβάσουν όσοι είναι στην θέση μου, να ίσως να πρέπει πλέον να πάρουμε στα σοβαρά όχι μόνο στο έφταιξε η τι φταίει, αλλά στο τι πρέπει να γίνει.
Όμως το ερώτημα είναι ένα, και τώρα τι;;;;;;;
http://xfilesgr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_10.html
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!
3 σχόλια:
η αγορά λίγο πριν το ευρώ διοχετεύθηκε με εικονικό και πλαστικό χρήμα
οι τράπεζες έδιναν αφειδωλως δάνεια
έτσι η οικονομία προχωρούσε εικονικά, γίνονταν συναλλαγές σε αυτοκίνητα, σπίτια ρούχα κτλπ
έτσι μια χώρα που δεν παραγει τίποτα,παρουσιαζονταν σαν μια χώρα ευμάρειας, ικανή KATA τον σιμίτΗ να μπει στο ευρώ και να πάρει και τους ολυμπιακούς
Συμφωνώ άνεμε.
Και τώρα τί;
τώρα απλά γυρίσαμε πίσω από εκεί που κάποτε νομίζαμε πως ξεκινήσαμε...
η φούσκα έσκασε x-files!
Πολύ χαίρομαι που σε @ξαναβλέπουμε εδώ!
Δημοσίευση σχολίου