2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ...



Εσύ κι εγώ αδερφέ μπορεί να μην δούμε λευτεριά,όμως τα παιδάκια πρέπει και επιβαλλετε να ζήσουν σε μια λεύτερη Ελλάδα.
ΓΙΑΤΙ ΕΘΝΗ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΑ ΜΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΓΕ..Ο ΑΝΥΠΑΣ

Μαρίνος Αντύπα

αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εξαθλιωμένων αγροτών της Θεσσαλίας
Οι τελευταίες λέξεις του Μαρίνου Αντύπα ήταν: "Ισότης, Αδελφότης, Ελευθερία". Η δολοφονία του προκαλεί λαϊκές εκδηλώσεις και αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα.
Στην επική σκηνή της κηδείας του Μαρίνου Αντύπα μέριμνα του σκηνοθέτη είναι να ολοκληρώσει την «αποθέωσή» του.. Η κηδεία είναι επικών διαστάσεων, πάλι μέσα στο φως και τον κάμπο. Ο επιτάφιος λόγος από τον Οδυσσέα(Κούρκουλος) είναι γεμάτος λυρισμό. Το όνειρο του Μαρίνου Αντύπα ήταν μια ευτυχισμένη Θεσσαλία, χορτάτα παιδιά και μάνες. Αλλά τώρα που έφυγε δεν πρέπει να σβήσει το όνειρό του. Θέτει και το δίλημμα «Τα χωράφια ή τους τάφους μας». Ένας παπάς ευλογεί τον αγώνα, και ο κόσμος μοιάζει να ξεσηκώνεται. Ο Οδυσσέας φωνάζει «Όχι τουφέκια, ούτε αίμα!» Και συνεχίζει «Ο λόγος (του Αντύπα) έπεσε στη γη σα σπόρος, κι η άνοιξη που ονειρεύτηκε ζυγώνει». Μια τετ α τετ σκηνή με τον πατέρα θα σηματοδοτήσει τη στάση του ήρωα: Βγάζει τη γραβάτα και το σακάκι και μαζί με τους χωριάτες τραγουδούν το νεκρό: Πρόκειται για ένα τραγούδι σε στίχους του Νίκου Φώσκολου και μουσική του Μίμη Πλέσσα, το γνωστό μας «Αητέ και παλικάρι» . Η σκηνή είναι απόλυτα επική με τον κόσμο τριγύρω παραταγμένο, με τα εργαλεία ορθωμένα στον ουρανό . Ο Αντύπας έχει αποθεωθεί. Το μοιρολόι εξελίσσεται σε αγωνιστικό παράγγελμα
:

Δε θα 'βγει ο ήλιος την αυγή
δεν θα 'βγει τη νύχτα το φεγγάρι
τώρα που έπεσες στην γη, αητέ
αητέ και παλικάρι

Πικρό ποτάμι η ζωή
τον πόνο μας θα πάρει
τα δάκρυα τους στεναγμούς, αητέ
αητέ και παλικάρι

Και τ΄ άστρι μια νυχτιά θα βγει,
θα βγει τη νυχτα το φεγγάρι
θ' αστράψει ο ήλιος την αυγή, αητέ
αητέ και παλικάρι

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: