2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ἢ μὴ εἶναι ἐν ἀνθρώποις


Η φράση αυτή ανήκει στον κορυφαίο σοφιστή Πρωταγόρα και θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται στο τμήμα εκείνο της ελληνικής κοινωνίας που αποφάσισε να ζήσει και να δράσει αμφισβητώντας τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα. Των άλλων...

Ήρθε ο καιρός λοιπόν να αφήσουμε πίσω τους καθωσπρεπισμούς και να μιλήσουμε ανοιχτά για το τί πρέπει να γίνει με αυτούς τους εγκληματίες του ανθρώπινου είδους που ονομάζονται Χρυσαυγίτες, είτε πρόκειται για τα κορυφαία στελέχη έίτε πρόκειται για τα απλά μέλη αυτής της σέχτας των -εν ενεργεία ή εν δυνάμει- δολοφόνων.

Ο Πρωταγόρας λοιπόν επιχειρηματολογώντας απέναντι στο Σωκράτη για την πολιτική φύση των ανθρώπων, σε μια αποστροφή του λόγου του, αναφέρεται στην πιθανότητα κάποιοι άνθρωποι να μη μετέχουν της αιδούς, της δίκης και της πολιτικής αρετής.
"Eίναι αναγκαίο ο καθένας να μετέχει με οποιονδήποτε τρόπο σ’ αυτές, διαφορετικά (είναι αναγκαίο) να μη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ανθρώπους", έλεγε.
Η αιδώς, η δίκη και η πολιτική αρετή, λοιπόν, είναι φυσικές μας ιδιότητες.
Η συμμετοχή του ανθρώπου στην πολιτική αρετή (ικανότητα να λειτουργεί ως πολίτης σε μία πολιτεία), η αιδώς και η δίκη είναι δεδομένα στη φύση του ανθρώπου.
Η αιδώς, δηλαδή το αίσθημα της ντροπής και η δίκη, το αίσθημα της δικαιοσύνης είναι οι άλλες δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για να αποκαλείται κάποιος άνθρωπος.

Αν δεν τις κατέχει, τότε πρέπει να αποβάλλεται από την κοινωνία με κάθε τρόπο.
Ή τις κατέχει "ἢ μὴ εἶναι ἐν ἀνθρώποις"!
Δηλαδή δεν ανήκει στους ανθρώπους.
Και πρέπει να εξορίζεται από την κοινωνία των ανθρώπων.

Η συμμετοχή σε αυτές τις πρωταρχικές ιδιότητες είναι βασική προϋπόθεση για τη συγκρότηση κοινωνικών συσσωματώσεων.
Το να είναι δίκαιος κάποιος είναι απαραίτητος όρος της ανθρώπινης ύπαρξης και συμμετοχής στην κοινωνία. Αν κάποιος δεν έχει αυτό το μερίδιο, δεν έχει θέση στην κοινωνία.
Κι αυτό εξηγείται από το μοίρασμα της αιδούς και της δίκης σε όλους τους ανθρώπους.

Η συμμετοχή αυτή πρέπει να δηλώνεται με κάθε τρόπο είτε υφίσταται πραγματικά είτε όχι.
Οπότε ο άνθρωπος πρέπει τουλάχιστον να προσποιείται ότι τις κατέχει.
Ακόμη κι αν δεν είναι κάποιος δίκαιος, αν και εφόσον ισχυρίζεται πως είναι, τότε είναι φυσιολογικός. Άδικος μεν, άνθρωπος δε.
Όταν όμως κάποιος είναι άδικος και το παραδέχεται, δηλαδή παραδέχεται πως δε μετέχει στην πολιτική αρετή, την αιδώ και τη δίκη, τότε πρόκειται για προβληματική και αντικοινωνική περίπτωση και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως από την κοινωνία, αφού δεν διαθέτει τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά για να συμμετέχει σε αυτήν.


Πάμε λοιπόν στο διά ταύτα.
Οι γονείς αυτών των παιδιών κατέχουν την πολιτική αρετή, την αιδώ και τη δίκη;
Οι γονείς αυτών των παιδιών που τα στέλνουν να διδαχθούν ναζιστική παιδεία, πρέπει να συνεχίσουν να ζουν ανάμεσά μας, σα να μην τρέχει τίποτα;
Σα να πρόκειται για ανθρώπους που δικαιούνται να παραμείνουν μέλη μιας κοινωνίας την οποία εχθρεύονται και που μάλιστα εκπαιδεύουν νέους εχθρούς;
Οι γονείς αυτών των παιδιών μήπως δε γνωρίζουν καλά το περιεχόμενο της εκπαίδευσης των παιδιών τους από τους ναζί δασκάλους τους;

Αφού γνωρίζουν λοιπόν και επιμένουν να στέλνουν τα παιδιά τους σε ναζιστικά κατηχητικά, όπου αδιάντροπα θα μάθουν να είναι άδικοι, μισάνθρωποι, δολοφόνοι και αιμοβόροι -καμαρώνοντας μάλιστα γι' αυτό- τότε συμπεραίνουμε πως πρόκειται για γονείς-ανθρώπους που έχουν κάποια σχέση με την κοινωνία μας και το ανθρώπινο είδος;
Αφού δεν έχουν κάποια σχέση με την κοινωνία μας, δεν πρέπει λοιπόν να απομακρυνθούν από αυτήν, για να μην την μολύνουν άλλο εκκολάπτοντας παιδιά-εγκληματίες, αφού έτσι πολλαπλασιάζουν την αρρώστια τους και αυτή λειτουργεί ως καρκινικό κύτταρο στον οργανισμό της κοινωνίας;
Ευσταθεί ή όχι η κατηγορία της απουσίας απ' αυτούς τους ανθρώπους των θεμελιωδών εκείνων χαρακτηριστικών που αναγορεύουν κάποιον πολίτη ή άνθρωπο;
Αν λοιπόν δεχθούμε πως ισχύουν όλα τα παραπάνω, ακούγεται ακραία η άποψή μου να συλληφθούν και να εξοριστούν όλα τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής;


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Mαζέστιξ
η αιδώς και η πολιτική αρετή κυρίως λείπουν από αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί να μη ζητήσουμε κι αυτοί να συλληφθούν και να εξοριστούν. Οι Χρυσαυγίτες όσο κακοί κι αν μας φαίνονται δεν πρόλαβαν ακόμη να μας κάνουν το μεγάλο κακό. Μας εξόντωσαν πλέον οι σοσιαληστές και οι ψευτοαριστεροί κολλητοί του Σόρρος και των ΗΠΑ! Ας δείξουμε νηφαλιότητα και ας μην προκαλούμε σε εμφύλιο καλώντας σε συλλήψεις και εξορίες πολιτών αυτής της χώρας όποιων κι αν είναι. Και μόνο που ο Βενιζέλος ζητά να τους θέσει εκτός νόμου γίνονται πιο "συμπαθείς" απ' αυτό το παχύδερμο!

Μαζεστίξ είπε...

Όχι, διαφωνώ.
Ό,τι κι αν είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ κλπ, δεν παύω να ξεχνάω πως ο Ναζισμός ειναι ο ένας, ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας.

Και κάθε που βλέπω να χαιρετούν φασιστικά με τατουάζ τη σβάστικα, δεν μπορώ να τους συγκρίνω με κανέναν Βενιζέλο, Σαμαρά κλπ.

Και ούτε θα δω με νηφαλιότητα αυτούς.
Ποτέ.