2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

«Εν σπουδή» και…αυθορμήτως


Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 


ΔΕΝ μας εκπλήσσουν μόνο τα γεγονότα (διαφθοράς) καθεαυτά. Είναι και η…σύμπτωση να αποκαλύπτονται σήμερα(!). Ωστόσο, κλείνουμε τα μάτια μη δούμε τους «επιτηρητές, λέμε το «κάλλιο αργά…»,  και πάμε παρακάτω. Όσο παρακάτω γίνεται, σε χώρα που άξιζε καλύτερη τύχη και τη βούλιαξαν οργανωμένα συμφέροντα και οι «αρχιτέκτονες» του συστήματος.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν σπεύδουν οι σημερινοί, καθολικά, ομοθυμαδόν και…αυθορμήτως να το αλλάξουν. Μόνο η ανάγκη το πολιόρκησε κι ίσως το ξεπαστρέψει. Μέχρι τότε, θαυμάζουμε και απορούμε. Τους «ελεύθερους πολιορκημένους» να καλοζούν ακόμα και στη φυλακή. Για εγκλήματα ισόβιας (που λέει ο λόγος) καταδίκης. Κατά το βαλάντιο του «ισοβίτη» και τις ανοχές του ελληνικού φιλότιμου. Δεν είναι εύκολο για τον φρουρό (τελευταίο τροχό) να ΜΗΝ κάνει τα στραβά μάτια για τον «κάποιο», όταν παραμονεύουν οι αδίστακτοι του κυκλώματος (εκτός φυλακής) και ο ίδιος ο νόμος. Πολυσήμαντος κι άλλοτε νεφελώδης, με την εύνοιά του στο κακοποιό κι άλλοτε απρόσμενα σκληρός-αλλά νόμος-με τα παραθυράκια του. Και με τον κίνδυνο παρερμηνείας, γιατί έτσι φτιάχτηκε, σκοπίμως και…υπούλως. Για να δημιουργούνται περίεργες καταστάσεις και να γρονθοκοπείται η λογική. Με κάποιους ενόχους να μετατρέπονται σε ενάγοντες και μηνυτές. Να εμπλέκεται σε δικαστήρια η κα Αράπογλου μη συνεχίσει τις αποκαλύψεις και ο Δήμαρχος που σταμάτησε τη μισθοδοσία των δολοφόνων του Δημάρχου-θύματος (Παγγαίο).



ΠΟΙΟΥΣ άλλους «εξασφαλίζουν» κάποιοι νόμοι περίεργων νομοθετών, σε εποχές ανεμελιάς; Σοφίστηκαν και ψήφισαν, κάτω απ’ τη μύτη μας, και χωρίς η Αντιπολίτευση να βγάλει άχνα, τον νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών και το βλέπουμε πού φτάσαμε. Με νόμο εξασφάλισαν την ασυλία τους εθνοπατέρες μας που έσπευσαν να τον ψηφίσουν με τα δυο, ασμένως τα προνόμια της κοινοβουλευτικής τους ζωής και μέριμνας για την μετακοινοβουλευτική, τη φύλαξή τους, την φοροαπαλλαγή…
ΚΑΙ δεν…έσπευσαν κάτι να καταργήσουν αλλάζοντας τον νόμο, δεν ίδρωσε τ’ αυτί τους για τον πολίτη και τα βάσανά του, για την ψυχολογία του που περιμένει το γιατρικό της, το ηθικό του που αναζητά παραδείγματα για μίμηση. Άλλα κι άλλα τα ρυθμίζουν «εν σπουδή» και τα επιβάλλουν «επαναστατικώ δικαίω».
ΚΙ ας πούμε πως η «τριμελής» δεν…προλαβαίνει λόγω φόρτου και συντονισμού της με την τρόικα. Τα άλλα τμήματα της Βουλής με τους «αγωνιστές» να τρώγονται σαν τα κοκόρια και με το μάτι καρφωμένο στην εξουσία;
ΟΦΕΙΛΑΝ να προτάξουν το συμφέρον του λαού. Να καταργήσουν νόμους βολικούς (για τους ίδιους) και οι φωνές να προέρχονται απ’ όλες τις πτέρυγες. Αυθορμήτως.


GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: