2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

"Ληστεία" και στις Ισπανικές καταθέσεις...

Γράφει ο Κώστας Βλουτής
Δημοσιογράφος,
ειδικευμένος σε θέματα ΑμεΑ
 
Κι ενώ η Κύπρος αντιστέκεται στο "κούρεμα" των καταθέσεων, προσπαθώντας να βρει ένα plan B που θα την βγάλει από τα αδιέξοδο, έρχεται το πρωτοσέλιδο άρθρο της ισπανικής εφημερίδας Expansion να σε ανατριχιάσει στην κυριολεξία με το τί μέλλει γενέσθαι πλέον πια στο Νότο και με τις "χιτλερικές" αποφάσεις των Ευρωπαίων που βάζουν πια στο μάτι ΚΑΙ τις οικονομίες των καταθετών σε Τράπεζες!
Η... τάση της "ληστείας" εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. 
Είναι αναμενόμενο να το "δεις" και στη δική μας χώρα να περνά το "μέτρο" αφού είναι, προ πολλού, "πουλημένο" το υφασματάκι...


 Ονόμασαν "τέλος καταθέσεων" τη... "ληστεία"!
Κουβέντα δεν γίνεται από τα ΜΜΕ για το σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο της Ισπανικής εφήμερίδας...
Όπως αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα Expansion, ο Ισπανός υπουργός οικονομίας Κ. Μοντόρο δήλωσε χθες ότι θα επιβληθεί ένας χαμηλός φόρος στις καταθέσεις των ισπανικών τραπεζών.
Το ποσοστό του φόρου θα είναι κάπου μεταξύ του 0,1 και του 0,2% των καταθέσεων και αναμένεται να συγκεντρώσει ένα ποσό περί τα 1,5 με 3 δισ. ευρώ. Το τρέχον ύψος των ισπανικών καταθέσεων είναι περίπου 1,5 τρισ. και το μέτρο θα εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: