2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο Στουρνάρας και το στουρναρόξυλο!


Συνήθως όταν υπάρχει κρισιμότητα σε κάποιο τομέα και ιδιαίτερα αν είναι της ειδικότητας του πρωθυπουργού το αντίστοιχο υπουργείο το κρατάει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Αυτό σημαίνει ότι ρίχνει όλο του το βάρος στο υπό κρίσιν υπουργείο. Σήμερα η κρίση είναι η ίδια η οικονομία, δηλαδή η ειδικότητα του Αντώνη Σαμαρά. Πάρε το υπουργείο και όσους τεχνοκράτες χρειάζεσαι και προχώρα. Έτσι όμως τα δάχτυλα θα έδειχναν Σαμαρά! Τους έχετε για κορόιδα;
Εδώ τα πράγματα έχασαν την πεπατημένη και διορίστηκε ο πεντακάθαρα υπερ-τεχνοκράτης Στουρνάρας αφεντικό επί των οικονομικών. Δεν θα με πείσει κανένας πως μόνος του παίρνει όλες τις αποφάσεις, ακόμη και τις υπουργικές πράξεις, και τις εκτελεί κατά το δοκούν. Με εντολές και κατευθύνσεις του πολιτικού του προϊσταμένου, που λέγεται πρωθυπουργός, γίνονται. Αν θελήσει να κάνει του κεφαλιού του απλά παίρνει των υποδημάτων του και γράφει άρθρα από το σπίτι του.


Αυτά τα περίεργα που βλέπω σε κάτι φυλλάδες του τύπου “βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ τα έχουν με τον κ.Στουρνάρα” αλλά και προχτές ακόμη πρώην υπουργός σε συνέντευξη έλεγε ευθαρσώς ότι διαφωνεί με τον υπουργό οικονομίας. Μακάρι αυτό το ευθαρσώς να επικρατούσε και όταν ψηφίζονταν οι καταδικαστικές εις θάνατον για τον λαό αποφάσεις οι και μνημόνια αποκαλούμενες. Μου δείχνουν το παιχνίδι που παίζουν με αποδέκτη πάντα εμένα. Η εξαπάτησή μου. Αυτός είναι ο στόχος για να έχουν “μούτρα” να με κοιτάξουν στα μάτια, χωρίς ντροπή, και να μου πουν “δώσε και σώσε την Ελλάδα” .
Αυτή την στιγμή συζητιέται και αποφασίζεται η τελική(;) βολή κατά της ιδιοκτησίας. Και είναι ηλίου φαεινότερον ο πραγματικός τους στόχος. Πέραν της μιας κατοικίας, και αν, ουδείς με περιουσιακά στοιχεία.  Και όλοι βάλλουν κατά του Στουρνάρα. Πολίτες και πολιτικοί. Πάλι να το ξαναπάρουμε; Υπάρχει ευφυής άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο Στουρνάρας αποφασίζει μόνος και εκτελεί μόνος; Να μην τρελαθούμε τελείως. Κάθε άλλο παρά τιμητής του υπουργού είμαι αλλά το δούλεμα έχει και όρια.
Το ξαναλέω, είναι ένας ψυχρός και άτεγκτος υπερ-τεχνοκράτης αγαπημένος του οικονομικού γίγνεσθαι εντός και εκτός συνόρων και για να εξοικονομήσει τα 4δις που χρειάζονται καταλήγει στην περιουσία του κόσμου γιατί απλά εκεί του έδωσε διέξοδο η πολιτική του ηγεσία. Δηλαδή, αυτός αύριο θα είναι το μαύρο πρόβατο όπως και ο Αρσένης το 1985. Και οι ηθικοί αυτουργοί; Δεν γνώριζαν τίποτε; Όπως ο ΓΑΠ για το CD; Ο πολιτικός κρατάει την πισινή του γιατί θα ζητήσει ψηφαλάκια. Και αυτή η κοινωνική αναλγησία που επιδεικνύεται από την πολιτική μας σκηνή ζητάει επειγόντως υπεύθυνους. Αλλά τέτοιοι δεν υπάρχουν.
Θυμίζει τον καθολικό επίσκοπο στου Τσιφόρου το “Το χρονικό της Μωρίας ” που αφού μουρντάρεψε μια Ελληνοπούλα μόλις τον έπιασε ο αρραβωνιαστικός της και τον ρώτησε “εσύ είσαι που σ’ αρέσουν τα ξινά” είπε “όχι, εγώ ταξιδεύω!” Ναι ταξιδεύουν, ταξίδευαν, και θα ταξιδεύουν! Άλλοι, άλλοι τα έκαναν. Να ο Στουρνάρας, κρεμάστε τον. Να ο Παπακωνσταντίνου, παραπέμψτε τον!
Αλλά αυτοί με τα γένια διαθέτουν και χτένια. Και αυτά τα χτένια τα λένε διαγραφή, ασυλία, ακαταδίωκτο και τέτοιες περίεργες λέξεις νομοθετημένες και τα πάντα βαίνουν ανέγγιχτα! Και ας φωνάζω εγώ ο “ιδιώτης” για παραπομπές και δείχνω τον Στουρνάρα. Αυτός κάνει μια χαρά την δουλειά του. Καλύτερα από όλους. Αν είχα επιχείρηση θα τον προσλάμβανα με ότι αποδοχές ζητούσε. Άλλωστε  τον ψήφισε κανείς; Αυτός που τον έβαλε εκεί δεν έχει όλη την ευθύνη;
Λοιπόν αφήστε την κουτοπονηριά του καραγκιόζη και πάρτε όλοι τις ευθύνες σας. Κάποτε σ’ αυτό τον τόπο πρέπει να τιμωρούνται οι ανίκανοι, οι επίορκοι αλλά και οι ηλίθιοι που επέλεξαν να μας εκπροσωπήσουν στην διακυβέρνηση. Όλοι όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ζημίωσαν την κοινωνία που απαρτίζει την Ελλάδα. Και αυτή η κοινωνία απαρτίζεται από 10.5δις Έλληνες.
 Κάποτε πρέπει ο λαός να πάρει ένα στουρναρόξυλο(ως τέτοιο εννοώ σκληρό σαν πέτρα)  και να μαυρίσει κάτι πισινούς που αναπαύονται πάνω στην δυστυχία αυτών που τους επέλεξαν. Κάποτε πρέπει να επιλέξουμε με σαφήνεια και απαιτήσεις αυτούς που θα στείλουμε επάνω για να μας κάνουν τον βίο αβίωτο. Κάποτε πρέπει να βάλλουμε κανόνες καλής και αγνής συμπεριφοράς της πολιτείας προς τους πολίτες. Κάποτε πρέπει να δικάζονται και οι πολιτικοί που παύουν αυτή την ιδιότητα ανάλογα με την συμπεριφορά τους.
αἰέν ἀριστεύειν

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Alexandros Raskolnick είπε...

Θα μπορούσε να συμφωνήσει κανείς με την άποψη ότι όταν υπάρχει κρισιμότητα σε κάποιο τομέα διακυβέρνησης, το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο το κρατάει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά μόνο στο συμβολισμό μιας τέτοιας επιλογής, αφού, υπό κανονικές συνθήκες, με εντολές και κατευθύνσεις του πολιτικού του προϊσταμένου πρωθυπουργού, πορεύεται ένας υπουργός.

Αλλά οι συνθήκες δεν είναι κανονικές...http://my-pillow-book.blogspot.gr/2013/02/yo-no-pago.html