2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

απατεώνας ή βλάξ


Τσίπρας: Μην κοροϊδεύετε το λαό με φαραωνικές επενδύσεις

Ακόμη δεν ξεχάστηκαν τις δηλώσεις του περί Ελντοράντο των ΑΠΕ και ο Τσίπρας επανέρχεται για ακόμη περισσότερα αιολικά στην Λακωνία

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63788669

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. Τις εγγυήσεις για τοεπενδυτικό δάνειο τις δίνει το κανονιστικό πλαίσιο και οι ταρίφες που αποτυπώνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πράγμα που το γνωρίζεις... 

Επομένως ...απατεώνας ή βλάξ ;

Ο  Τσίπρας θέλησε απέναντι στην επιβλαβή, σύμφωνα με μελέτη του Α.Π.Θ. για το περιβάλλον επένδυση στη Χαλκιδική, να αντιδιαστείλει μια κυοφορούμενη αλλά κολλημένη πράσινη επένδυση και μάλιστα από… Γερμανούς.Έτσι επικαλέστηκε τα εμπόδια που συναντά η Deutsche Aeolia από κυβερνητικούς παράγοντες…
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΤΗΣ Deutsche Aeolia "δεν συναντούν εμπόδια"  από κυβερνητικούς παράγοντες αλλά ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
Τα αιολικά ..του Τσίπρα εντός της  περιοχής προστασίας της φύσης (ζώνη 3.ΙV) ,στο αρχείο "Τσίπρας 11"


Μόλις χθές συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης 150 κατοίκων της περιοχής του Πάρνωνα για την ακύρωση της ΑΕΠΟ τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων για τον αιολικό σταθμό θυγατρικής της EDF όπου επικαλεστήκαμε ανεπίτρεπτη μετατροπή προς το χείρον των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων εντός του συνόλου της περιοχής του οικολογικού πάρκου του Πάρνωνα..

Συριζαίοι ο αρχηγός σας είναι νούμερο ένα !!

Κ.Υ.Α.


Κ.Y.A. υπ' αριθμ. 33999 Kαθορισμός χρήσεων όρων και περιορισμών δόμησης για την προστασία χερσαίων και υδάτινων εκτάσεων των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Λεωνιδίου, Σκιρίτιδας και Τυρού του Ν. Αρκαδίας, των Δήμων Θεραπνών, Οινούντος και Γερόνθρων του Ν. Λακωνίας και των κοινοτήτων Κοσμά (Ν. Αρκαδίας) και Καρυών (Ν. Λακωνίας) της περιοχής όρους Πάρνωνα-Υγροτόπου Μουστού (ΦΕΚ 353/ΑΑΠ/6-9-2010) και τροποποίηση αυτής (ΦΕΚ 160/ΑΑΠΘ/16-6-2011).
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΠΕΡIΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ENΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ,
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Γ. Για τις περιοχές Προστασίας της φύσης (ζώνες 3.Ι, 3.ΙΙ, 3.ΙΙΙ, 3.ΙV, 3V, 3.V.Ι, 3.VΙΙ. 4.Ι)
  • [αρχή τροποποίησης]Επιτρέπονται οι ερευνητικές εργασίες, σχετικές με το προστατευτέο αντικείμενο, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Φορέα Διαχείρισης.[τέλος τροποποίησης]
  • Επιτρέπονται υφιστάμενες δραστηριότητες που έχουν κυρίως παραδοσιακό χαρακτήρα και συγκεκριμένα η δασοπονία, η μελισσοκομία, η ελεύθερη βόσκηση και οι γεωργικές καλλιέργειες. Οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες καθώς και οι όροι και οι χώροι άσκησής τους καθορίζονται από τον αντίστοιχο Κανονισμό του Φορέα Διαχείρισης.
  • Επιτρέπεται ο εκσυγχρονισμός των υφισταμένων εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση της κτηνοτροφίας καθώς και οι προσθήκες για λόγους υγιεινής, ασφάλειας, εξοικονόμησης ενέργειας και αποθήκευσης νερού, όπως επίσης επιτρέπεται η μετεγκατάσταση και ίδρυση νέων μονάδων εκτατικής κτηνοτροφίας.
  • Επιτρέπεται η διάνοιξη αναγκαίων δρόμων πρόσβασης σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις μετά από περιβαλλοντική αδειοδότηση (ΜΠΕ ΙΙ) και σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Η.Π.11014/703/Φ104/2003 (Β΄332), όπως ισχύει.
  • Επιτρέπονται έργα ανάδειξης και έργα/παρεμβάσεις, τα οποία προβλέπονται στον Κανονισμό Διοίκησης και Λειτουργίας της περιοχής καθώς και στο εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης ή μετά από σύμφωνη γνώμη του Φορέα Διαχείρισης, με σκοπό τη προστασία και αναβάθμιση της περιοχής και μετά από αξιολόγηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον.
  • Επιτρέπεται η πρόσβαση πεζών, εκτός εάν σε συγκεκριμένες περιοχές αυτή απαγορεύεται από τον Κανονισμό Διοίκησης και Λειτουργίας της περιοχής. Οι περιοχές στις οποίες απαγορεύεται η πρόσβαση πεζών σηματοδοτούνται κατάλληλα.
  • Δεν επιτρέπεται η συλλογή φυτών χωρίς ειδική άδεια γι' αυτό από το αρμόδιο Δασαρχείο.
  • Δεν επιτρέπεται η φύτευση ειδών ξένων προς τα είδη που συνθέτουν τις φυσικές φυτοκοινωνίες της περιοχής, εκτός εάν και ύστερα από εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη αυτό κριθεί συμβατό με τη διατήρηση των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής και συνοδεύεται από πλήρη εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
  • Το κυνήγι στις περιοχές προστασίας της φύσης ρυθμίζεται με το κανονισμό λειτουργίας και το σχέδιο διαχείρισης της περιοχής. Μέχρι την έκδοσή τους το κυνήγι διέπεται από τις σχετικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται το κυνήγι σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.700 μ. (υψομετρικό οροπεδίου Προφήτη Ηλία) και συγκεκριμένα στις κορυφές Μικρή Τούρλα (υψόμετρο 1.800 μέτρα) και Μεγάλη Τούρλα (Υψόμετρο 1.934 μ.).
  • Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τροχοφόρων εκτός των υφισταμένων αγροτικών και δασικών δρόμων. Οι όροι κυκλοφορίας οχημάτων (αγροτικών κλπ) μπορούν να εξειδικεύονται στον Κανονισμό Διοίκησης και Λειτουργίας της περιοχής.
  • Δεν επιτρέπεται η δόμηση.
  • Νομίμως υφιστάμενα κτίσματα ή κατασκευές διατηρούν τη χρήση για την οποία κατασκευάσθηκαν. Οι επιτρεπόμενες αλλαγές χρήσης καθορίζονται στον Κανονισμό Διοίκησης και Λειτουργίας της περιοχής.
  • Κατ' εξαίρεση επιτρέπονται προσθήκες για λόγους υγιεινής ασφάλειας, αποθήκευσης νερού και εξοικονόμησης ενέργειας με την εγκατάσταση μικρών εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) αποκλειστικά σύμφωνα με τις εξαιρέσεις του άρθρου 4 του ν. 3468/2006 (Α΄129) και μόνο μετά από σύμφωνη γνώμη του Φορέα Διαχείρισης.
  • Επίσης επιτρέπεται η κατασκευή μικρών αγροτικών αποθηκών με τους εξής όρους:
i. Μέγιστη δόμηση: 50 τμ
ii. Μέγιστο ύψος συμπεριλαμβανομένης και της στέγης: 4,5μ.
iii. Αριθμός ορόφων: ένας (Ι).
  • Επιτρέπεται η δόμηση εγκαταστάσεων που σχετίζονται με τη διαχείριση του υγροτόπου που προβλέπονται από το εγκεκριμένο διαχειριστικό σχέδιο της περιοχής.
  • Δεν επιτρέπεται η χωροθέτηση Αιολικών Σταθμών παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
  • Δεν επιτρέπεται η χωροθέτηση νέων λατομείων.

δ) Περιοχή Προστασίας της Φύσης 3.IV (Σημαντική περιοχή χλωρίδας κορυφών Πάρνωνα)
Τα όρια περικλείουν τις περιοχές με υψόμετρο άνω των 1500μ. και σε ορισμένα σημεία είναι κοινά με τα
όρια άλλων, γειτονικών, ζωνών (Καστάνιτσας, Αγίου Βασιλείου - Πλατανακίου).

Ξεκινώντας από το νοτιότερο σημείο, δυτικά του Κοσμά και με φορά του ωρολογίου, η οριογραμμή, η οποία φαίνεται και στο σχετικό διάγραμμα κλίμακας 1:50.000, περιγράφεται ως εξής:
1 Τριγωνομετρικό σημείο στη θέση «Γουβί» (1.421μ.).
2 Μικρή κορυφή στην «Αετοφωλιά» με υψόμετρο 1.300μ.
3 Σημείο στο «Στρογγυλοβουνάκι» με υψόμετρο 1.300μ.
4 Σημείο στο «Στρογγυλοβούνι» με υψόμετρο 1.400μ.
5 Τριγωνομετρικό σημείο στην «Ψηλή Ράχη» με υψόμετρο 1.447μ.
6 Σημείο στην «Αγγελαδόρραχη» με υψόμετρο 1.400μ.
7 Σημείο στην «Αρκουδόρραχη» με υψόμετρο 1.400μ.
8 Σημείο με υψόμετρο 1.400μ. Α του «Προφ. Ηλία» (σε απόσταση περίπου 800μ.).
9 Σημείο ΝΑ του οικισμού Πολύδροσο (Τζίτζινα) με υψόμετρο 1.400μ.
10 Σημείο Α του οικισμού Πολύδροσο (Τζίτζινα) με υψόμετρο 1.300μ.
11 Σημείο στην «Τσούγκα», ΒΑ του Πολυδρόσου, με υψόμετρο 1.400μ.
12 Σημείο στην πλαγιά «Πεζούλες της Κουτσογιάννενας» με υψόμετρο 1.400μ.
13 Σημείο στην πλαγιά του «Παλιόκαστρου» με υψόμετρο 1.300μ. όπου υπάρχει δασικός δρόμος.
13 - 14 Ο δασικός δρόμος μέχρι τη συμβολή του με την οδό από Βέρια προς Βαμβακού.
14 - 15 Η οδός από Βέρια προς Βαμβακού μέχρι τη διακλάδωση προς Καταφύγιο Πάρνωνα.
16 Μικρή κορυφή στη θέση «Τσικούλια» με υψόμετρο 1.380μ.
17 Σημείο βορειότερα στην ίδια περιοχή με υψόμετρο 1.400μ.
18 Σημείο στο «Πετροβούνι» με υψόμετρο 1.400μ.
19 Σημείο σε δασική οδό με υψόμετρο 1.400μ.
20 Τριγωνομετρικό σημείο στην κορυφή «Φουρτζάτου» με υψόμετρο 1.420μ.
21 Σημείο στην ίδια περιοχή ΒΑ του προηγουμένου με υψόμετρο 1.380μ.
22 Σημείο ΝΑ της πηγής «Κεφαλονέρι» με υψόμετρο 1.300μ.
23 Σημείο στο «Μαλαβάζο», ΒΔ της κορυφής, με υψόμετρο 1.400μ.
24 Σημείο στο «Μαλαβάζο», Β της κορυφής, με υψόμετρο 1320μ., όπου διέρχεται μονοπάτι.
24 - 25 Το μονοπάτι μέχρι τη συμβολή του με άλλο μονοπάτι σε υψόμετρο 1.350μ. περίπου.
26 Σημείο με υψόμετρο 1.421μ.
27 Σημείο ΝΑ του προηγουμένου με υψόμετρο 1.380μ. περίπου.
28 Σημείο στη ΒΑ πλαγιά της «Μεγάλης Τούρλας» με υψόμετρο 1.200μ.
29 Σημείο σε μικρό ύψωμα με υψόμετρο 1.147,10μ. κοινό με σημείο 12 των ορίων Περιοχής 3V.
30 Σημείο, στη ράχη που κατεβαίνει από την κορυφή «Πολίτσα», με υψόμετρο 1.260μ., κοινό με το σημείο 11 των ορίων της Περιοχής 3V.
31 Σημείο στη ράχη που κατεβαίνει από την κορυφή «Πολίτσα», με υψόμετρο 1.260μ. κοινό με το σημείο 10 των ορίων της Περιοχής 3V.
32 Η κορυφή «Μπαρκού» όπου υπάρχει τριγωνομετρικό σημείο με υψόμετρο 1.189,4μ., κοινό με το σημείο 9 των ορίων της Περιοχής 3V.
32 - 33 Η κορυφογραμμή μέχρι την κορυφή «Μαρμαριάς».
34 Σημείο επί της οδού προς Αγ. Βασίλειο Β του «Κολοκρού» στο οποίο συμβάλει μονοπάτι.
34 - 35 Η οδός προς Αγ. Βασίλειο μέχρι σημείο αυτού Δ. της «Τούρλας» στη θέση Ριζανά, κοινό σημείο με το σημείο 1 της Περιοχής 3ΙΙ.
35 - 36 Η οδός Αγ. Βασιλείου - Καστάνιτσας και στη συνέχεια δασική οδός μέχρι σημείο Β της «Κακανδρίτσας». Κοινό σημείο με το σημείο 23 των ορίων της Περιοχής 3ΙΙ.
36 - 37 Ευθεία μέχρι σημείο επί της οδού από Κοσμά στον αυχένα της «Αετοφωλιάς». Κοινό σημείο με το σημείο 22 των ορίων της Περιοχής 3ΙΙ.
37 - 38 Η οδός προς Κοσμά μέχρι σημείο αυτού σε απόσταση 30μ. από ρέμα. Κοινό σημείο με το σημείο 21 των ορίων της Περιοχής 3ΙΙ.
38 - 39 Μονοπάτι που ανέρχεται στην πλαγιά (περιοχή «Μελίστρες») μέχρι σημείο αυτού με υψόμετρο 1.400μ.
40 Σημείο ΝΑ του προηγούμενου με υψόμετρο 1.400μ.
41 Σημείο στην ράχη «Πυργάκι» με υψόμετρο 1.300μ.
42 Κορυφή «Μουρτζάς» (1.300μ.)
43 Τριγωνομετρικό σημείο Β του «Γαϊδουρορρέματος» (1.411μ.)
44 Τριγωνομετρικό σημείο στον «Γεωργουλά» (1.356μ.)
44 - 1 Ευθεία μέχρι το αρχικό σημείο περιγραφής των ορίων.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: