2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Προτεραιότητες…απολύσεων

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 


ΟΠΩΣ ήρθαν έτσι θα φύγουν. Τους έγνεψε φιλικά το δημόσιο και άρπαξαν την ευκαιρία. Με μπάρμπα κ.λπ. είτε ως καλοί…αφισοκολλητές. Άλλοι με πλαστά χαρτιά κι απ’ το παράθυρο. Τους φρέναραν για λίγο με το ΑΣΕΠ, αλλά οι…κλασικοί του ρουσφετιού το κατάργησαν σταδιακά μη δώσουν στόχο.
ΚΑΙ γέμισε το δημόσιο με μόνιμους της λούφας και της απραξίας. Και της κοπάνας, με χίλιους τρόπους. Στα σκιερά μιας νεφελώδους νομοθεσίας ανεφάρμοστων νόμων, υπό το σκέπαστρο της ατιμωρησίας. Κι ύστερα; Μια ματιά τριγύρω στους αραχτούς, και το μυαλό στη μίζα. Στο φακελάκι του ο γιατρός, τα «μαύρα» του ο μαθητέμπορας του δημοσίου, ο μηχανικός για την άδεια, ο νομάρχης για το «έργο», ο δήμαρχος για την προμήθειά του απ’ το «σπασμένο».
ΑΥΤΑ για τη διαφθορά στο δημόσιο. Στην ελεύθερη αγορά, αυτή λέγεται κλεψιά. Με τις διαβαθμίσεις κα τα στάδιά της. Απ’ την απάτη στην κλεψιά και τα κλοπιμαία στην άκρη, μη κάτι στραβώσει. Με το κάτιτις στην άκρη ο βενζινάς.

Για την «κακιά ώρα» που το κράτος θα λειτουργήσει είτε μια καρφωτή που θα φέρει τους ελεγκτές στο μαγαζί του. Τα’ χει βγάλει τα σπασμένα και δεν τον πιάνεις σε ιδέες και εμπνεύσεις. Με την τεχνολογία συμπυκνωμένη στην εισαγόμενη κλεπτομανή, τελευταία, που βλέπει ξεπερασμένα τα αυτοσχέδια της νοθείας και της κλεψιάς.
ΠΑΡΑΠΕΡΑ ο ταξιτζής με το «χαλασμένο» ταξίμετρο, ο μπογατσατζής με το γάλα-αποφάγια για…ρυζόγαλο, πιο πέρα ο μαντράχαλος να πουλάει χαρτομάντιλα και οι φοροτεχνικοί-σαΐνια να κλέβουν την εφορία για λογαριασμό του αφεντικού. Τους πιάνεις στα πράσα και σε πιάνουν για κορόιδο. Και πετούν εκείνο το κλασικό «δεν είναι όλοι» σηκώνοντας τους ώμους κι ας έχουν πληρώσει (και) οι ίδιοι τη ζημιά.
ΚΑΙΡΟΣ να βάλουμε κανόνες στο παιχνίδι. Χωρίς «κλάματα» και οιμωγές. Όσο εύκολα τρύπωσαν στο δημόσιο, το ίδιο εύκολα θα πάρουν δρόμο. Εκείνοι που το «δικαιούνται». Δεν έχεις κάτι καλό να περιμένεις π.χ. από έναν πλαστογράφο του πτυχίου του. Όπως δεν ελπίζεις να εξανθρωπιστεί ένας ειδεχθής εγκληματίας ή να επιστρέψει ο κακοποιός απ’ την αδεία του.
ΚΑΙ, βέβαια, μη ξεχνάμε και τους παράνομα (ρουσφετολογικά) διορισμένους στη Βουλή, με τα πρωτοφανή προνόμια. Κινδύνεψε η εργαζόμενη κι άρπαξαν την «ευκαιρία» όλες οι πτέρυγες (γιατί όλες, εκτός ΚΚΕ, διόρισαν). Για αίνους και…κινδύνους των «εργαζομένων», λες και κινδυνεύει να…πνιγεί στο νερό του ποτηριού ο κομιστής, να πάθει υπερκόπωση στο φωτοτυπικό ο «εργαζόμενος». 


GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: