2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τύποι…τύπου Γιάννου (στη Βουλή)


Του Θανάση Νικολαΐδη


ΠΗΡΑΜΕ για δείγμα πολιτικού άντρα τον κ. Παπαντωνίου. Τον χαμογελαστό τ. Υπουργό του κ. Σημίτη πλήρη…εκσυγχρονισμού, μέχρι να βγουν στη φόρα τα «πεπραγμένα» των Μαντέληδων, Τσουκάτων  Άκηδων. Για να σιωπά, σήμερα, ο τ. Πρωθυπουργός, τα παλικάρια του εξαφανισμένα, ένα απ’ τα «κληρονομημένα» του πρωτοπαλίκαρα στη στενή» και ο τελευταίος (Γιάννος) με ανεβασμένο τον…σφυγμό. Από αγωνία, και με το εξαφανισμένο χαμόγελο να κρύβει (την ωραία) οδοντοστοιχία του.
ΑΠ’ το γενικό προς το μερικό, λοιπόν, κι απ’ τη μεγάλη «αποθήκη» των πολιτικών μας, στα καμώματα των επί μέρους. Τους, ξέρουμε (τους πολιτικούς μας), τους ζήσαμε, τεστάραμε τα αντανακλαστικά τους με βουκέντρα που βρήκε λίπος και χοντροπετσιά. Έτσι κάνουν όλοι, σκεφθήκαμε, και τους παρατήσαμε. Στο πολιτικό τους φιλότιμο που συνίσταται σε διεκδίκηση αναδρομικών και «δεδουλευμένων». Σε προνόμια λιγοστεμένα επιδεικτικά μέχρι να «κάνει ξαστεριά» και γεμίσουν τα ταμεία.
ΚΑΙ τι είπε απ’ την πρώτη ώρα ο κ. Παπαντωνίου; Πώς αντέδρασε στο πρώτο άκουσμα για υπερβολικό χρήμα (της συζύγου του) φευγάτο στην αλλοδαπή; Τον περιμέναμε να καθαρίσει σαν άντρας και έντιμος πολίτης. Να μας πει την αλήθεια όπως μας την…έλεγε επί υπουργίας του. «Πρόκειται για συνωνυμία»(!!!), μας…ρίχνει και καθαρίζει. Έτσι νομίζει, νομίζοντας πως ακόμα βρίσκεται στο ύπατο αξίωμα του «Τσάρου» και ασφαλής στο κάστρο του ακαταδίωκτου.


ΩΣΤΟΣΟ, κάτι άλλαξε (από ανάγκη) στην Ελλάδα και η Δικαιοσύνη του ρίχνει ματιές πριν (ίσως) τον αρπάξει στη…θερμή αγκαλιά της και νιώσει(;), την ανάσα της. Κι αρχίζει ο χαμογελαστός μας Γιάννος να θυμίζει «το λουλούδι στο βάζο που χαμογελάει, αλλά δεν γελάει πια». Όφειλε να μας πει την αλήθεια, απ’ την πρώτη ώρα και την απέκρυψε. Να μας τη σερβίρει γαρνιρισμένη με την ηθική και την παλικαριά του και δεν το’ κανε. Εμείς περιμένουμε, κι αν πέσουμε έξω, είμαστε έτοιμοι να άρουμε την αμφισβήτηση και να χαμογελάσουμε μαζί του. 
ΦΕΥΓΟΥΜΕ απ’ το «ειδικό» περιμένοντας τη Δικαιοσύνη και ξαναπάμε στο ήθος των πολιτικών μας, θυμίζοντας πως «η αλήθεια υπάρχει. Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί». Το ξέρουν και πασκίζουν να τη θάψουν. Με λίστες σε στικάκια, παίκτες όλοι τους σε ρόλο ανταγωνιζομένων «παπατζήδων» και βαθιά διαπλεκομένων κι εμείς να περιμένουμε. Ονόματα και αποκαλύψεις.
«ΔΕΝ θα βγει τίποτα» (το’ πε και ο κ. Κρεμαστινός), και το πόρισμα θα παραπέμπει σε Βατοπέδια και αθωωμένους, σε “Siemens”εξαφανισμένους Χριστοφοράκους, συμπληρώνουμε εμείς.
ΑΝΑΜΕΣΑ στους…πατριώτες-εξαγωγείς συναλλάγματος είναι ΚΑΙ πολιτικοί. Γι αυτό και τρέχουν για το σινάφι τους, αλληλεπικαλυπτόμενοι μη σκάσει μύτη η πραγματική λίστα. Και η Βουλή; Γεμάτη …Γιάννους, έτοιμους να αρνηθούν, να συγκαλύψουν, να αποπροσανατολίσουν.


GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: