2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η Ελληνική κρίση και οι άνθρωποι.

 
Οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες πάσχουν από αγχώδη κατάθλιψη εξ αιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει και της μεγάλης ανασφάλειας που επικρατεί για το μέλλον της χώρας. Συνεχώς λαμβάνονται αντιλαϊκά μέτρα, περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις, κατασχέσεις τα οποία μέτρα συνεχώς αποτυγχάνουν όπως παραδέχονται και στελέχη της τρόικας και έτσι προκύπτει ανάγκη για άλλα νέα μέτρα και ούτω καθ’ εξής σε ένα φαύλο κύκλο, ένα σπιράλ θανάτου.
Κάθε μέτρο που λαμβάνεται από την κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού είναι καταδικασμένο να αποτύχει κάθε φόρος και χαράτσι καταδικασμένος να οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των εσόδων του κράτους. Οι φτωχοί φτωχαίνουν, η μεσαία τάξη διαλύεται, οι πλούσιοι πλουτίζουν. Είναι απίστευτη η συσσώρευση του πλούτου στα χέρια λίγων. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα έχουνε φτάσει στο σημείο το 1% του πληθυσμού να κατέχει το 95 – 98% του ΑΕΠ!
Ποιανών άρρωστων μυαλών είναι η σχεδίαση των μέτρων για την σωτηρία της οικονομίας όταν τα ψηφιζόμενα μέτρα αποδεικνύονται μπούμερανγκ για τα έσοδα του δημοσίου; Ποιανών ανάλγητων πολιτικών είναι η καταδίκη στη φτώχεια του μεγαλύτερου μέρους του λαού; Και πως μπορούν οι κυβερνώντες να λύσουν το εκρηκτικό Ελληνικό πρόβλημα οι άνθρωποι που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας και που σήμερα πάλι κυβερνούν; Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι μέρος του προβλήματος και δεν μπορούν να συμβάλλουν στη λύση του. Η θλιβερή ΔΗΜΑΡ αποτελεί απλώς το ψευδοαριστερό άλλοθι της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης.
Η απαισιοδοξία είναι διάχυτη σε όλους τους πολίτες της χώρας. Άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους οδηγούνται στην απόγνωση και την αυτοκτονία.
Τα σκάνδαλα (λίστα Λαγκάρντ κλπ) είναι στην ημερήσια διάταξη  και τα ΜΜΕ περιορίζονται σε μια κουτσομπολίστικη αντιμετώπισή τους και έτσι χάνεται η ουσία. Ταυτόχρονα οι κυβερνώντες κάνουν ότι μπορούν για να ξεβρομίσουν ανώδυνα ο ένας τη φωλιά του άλλου. Με τα ΜΜΕ σταθερά και προκλητικά στο πλευρό της μνημονιακής συγκυβέρνησης έχει χαθεί κάθε έννοια αντικειμενικής πληροφόρησης και γίνεται αποκλειστικά πλύση εγκεφάλου στους πολίτες ότι όλα πάνε καλά.
Οι πολίτες έχουν δεχθεί μοιρολατρικά τα γεγονότα και αντιδρούν  αδύναμα αποσπασματικά και σπασμωδικά. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν παρά πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων (ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ) δεν επιτρέπουν σε ένα συλλογικό πραγματικό αγώνα κατά της μνημονιακής κυβέρνησης.
Οι Έλληνες πολίτες είναι απογοητευμένοι από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής και αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις όπου υπάρχει στασιμότητα στα ποσοστά των κομμάτων. Αν όμως δεν ενισχυθούν οι αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις παρά τις αδυναμίες και τις αντιφάσεις τους δεν θα διαπιστώσουμε αν μπορεί μέσα από αυτές να προκύψει κάτι καλύτερο. Αλλιώς τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: