2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΠΟΔΑ



Σκέφτομαι...και ακούω...και διαβάζω...και σκέφτομαι...και κατι δεν μου κολλάει τελευταία...σε οσα ακούω και οσα διαβάζω...και ξανασκέφτομαι...ακρη δε βγάζω... λέω να τα δω ανάποδα...προσπαθώ...και ξαφνικά...βλέπω φως! Αμυδρό μεν, μακρινό μεν, αλλά... ΦΩΣ!
Πάμε απο την αρχή.
Απεργίες Μετρό, Απεργίες ΜΜΕ. Έχω καταταλαιπωρηθει, σιχτιρίζω, βρίζω, σκατά αλληλεγγύη λεω, σκατά κοινωνία, καθένας για την πάρτη του! Κάπου διαβάζω "οι εργαζόμενοι του Μετρό γράφουν στα @@ 1.000.000 Έλληνες!" Κι αν το δεις ανάποδα; Οτι 1.000.000 Έλληνες γράφουν στα @@ τους εργαζόμενους του Μετρό; Κακά τα ψέμματα. Γκρινιάζουμε φωνάζουμε, μα αλλαγή δεν θέλουμε. Δεν γουστάρουμε ρε παΐδι μου, ας το παραδεχτούμε να τελειώνει! Δεν θέλουμε αλλαγή, γιατί δεν είμαστε Έλληνες πολίτες, αλλά Έλληνες οδηγοί, Έλληνες αγρότες, Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, Έλληνες εκπαιδευτικοί, Έλληνες ταξιτζήδες κλπ κλπ. Συντεχνίες, αυτό είμαστε. Οταν οι υπάλληλοι του Μετρό απεργούν, οι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους και οι ταξιτζήδες διαμαρτύρονται.



Οταν οι λιμενεργάτες απεργούν οι αγρότες διαμαρτύρονται. Όταν οι φαρμακοποιοί απεργούν οι γιατροί διαμαρτύρονται. Όταν οι ταξιτζήδες απεργούν βεβαία, κάνεις δεν διαμαρτύρεται, αλλά είναι άλλη ιστορία αυτό! Οπότε το γράψιμο είναι απολύτως αμοιβαίο. Στα @@ τους γράφουν οι εργαζόμενοι του Μετρό τους άλλους εργαζόμενους τόσο όσο γράφουν οι άλλοι εργαζόμενοι στα @@ τους τους εργαζομένους στο Μετρό. Εγώ ξέρω οτι αν θέλουμε να μιλάμε για αγώνα  πρέπει να αγωνιζόμαστε για το συμφέρον όλων! Οχι να έχουμε αιτήματα για την δίκη μας ομάδα και μόλις ικανοποιηθούν (ΑΝ) να γράφουμε τις υπόλοιπες εκεί που δεν πιάνει μελάνι! Όλο αυτό είναι απολύτως παράλογο. Η μια ομάδα είναι αλληλένδετη με την άλλη, μέχρι να το καταλάβουμε βέβαια, θα μας έχουν πάρει όχι τα σώβρακα, αλλα και το περιεχομενο τους! Καταχρηστικη λεει η απεργια. Ναι, ειναι! Οχι γιατι ταλαιπωρει τους ερμους που προσπαθουν να φτασουν στη δουλεια η στο σπιτι τους, αλλα γιατι ειναι μονοπλευρη, οπως καθε απεργια τα τελευταια χρονια, ενας κλαδος καθε φορα. Μια εβδομαδα ο ενας, μια ο αλλος. Αν μια εβδομαδα ολοκληρη εκαναν ολοι οι κλαδοι μαζι, εχει σκεφτει ποτε κανεις τι θα γινοταν; Εχει τολμησει να το σκεφτει; Εχει τα @@ να το τολμησει; Και φυσικα, κανεις ποτε δεν ενδιαφερεται για τους εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα, που δεν εχουν τη δυναμη να απεργησουν, γιατι απλα θα χασουν τη δουλεια τους. Που ειναι η αλληλεγγυη λοιπον; Γιατι ολοι οι κλαδοι και οι συντεχνιες δεν γινονται η φωνη αυτων που απλα δεν εχουν φωνη; Δικιο εχουν και οι εργαζομενοι στο Μετρο και ολοι οι υπολοιποι. Τερμα πια με την καραμελα οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι πληρωνονται πολλα και πρεπει να κοπουν. Η πρωτη θα ημουν που θα το υποστηριζα αν... ΑΝ κοβανε πρωτα τα δικα τους! Για μια στιγμη! Περικοπες στους μισθους δημοσιου δεν λενε; Ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων δε λενε; Κι οι βουλευτες και οι υπουργοι ρε παιδια τι ειναι; Δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι; Δεν πρεπει να ενταχθουν στο ενιαιο μισθολογιο; Κι αν εξαιρεθουν αυτοι, γιατι να μην εξαιρεθουν κι οι γιατροι, οι δασκαλοι, οι οδηγοι, οι εργαζομενοι στα ΜΜΕ; Δυο μετρα και δυο σταθμα; ΟΧΙ! Ουτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ να μη δεχτουν περικοπη, αν δεν ισχυσει για ΟΛΟΥΣ τους δημοσιους υπαλληλους ανεξαιρετως! Αλλα, ΟΛΟΙ οι κλαδοι μαζι! Διαφορετικα, ειναι κοροϊδια και ταλαιπωρια για ολους μας!

Αυτα σκεφτομαι, αλλα δεν σταματω εδω.
Ακουσαμε πριν λιγες μερες το φρικιαστικο εγκλημα που εκαναν δυο ΑΛΗΤΕΣ σε εναν Πακιστανο εν ψυχρω δολοφονωντας τον στη μεση του δρομου. Τωρα ρατσιστικο ηταν, ξεκαθαρισμα ηταν, ο,τι και να ηταν, ηταν ελεεινο, απαραδεκτο και πρεπει να συλληφθουν και να τιμωρηθουν οι ενοχοι. Ως εδω καλα! Και μετα χαλασε ο κοσμος! Διαδηλωσεις, δηλωσεις, ο κακος χαμος! Και λεω εγω η ανοητη... Γιατι οταν αντιστοιχα ενας αλλοδαπος σκοτωνει εναν Ελληνα δεν χαλαει ο κοσμος; Γιατι δεν χαλασε ο κοσμος με το κοριτσακι που βιασε ο Πακιστανος στην Παρο; Ηταν λιγοτερο φρικιαστικο; Ηταν λιγοτερο εγκληματικο; Γιατι καμια διαδηλωση εκει; Και δεν ειναι το πρωτο παραδειγμα.Απειρα τετοια. Εχω αρχισει να νιωθω πως βιωνουμε το ρατσισμο απο την αναποδη! Πρεπει να τα ανεχομαστε ολα επειδη ειμαστε Ελληνες; Πρεπει να ντρεπομαστε να πουμε την αληθεια; Ο,τι κανουν οι Ελληνες ειναι ρατσισμος και οποια επιθεση δεχομαστε εμεις ειναι μεμονωμενο περιστατικο;

Ηρθε νομιζω η ωρα να κοιταξουμε τα πραγματα καλα και να τα δουμε οπως ειναι!
Δεν μπορουμε να μιλαμε για αλληλεγγυη και να εννοουμε μονο στους δικους μας! Δεν μπορουμε να φοβομαστε να μιλησουμε για το δικιο, για την πατριδα μας, για την αγαπη μας σε αυτην γιατι θα μας πουν εθνικιστες! Δεν μπορουμε να κρυβουμε ιστορικες αληθειες, σαν τη στρουθοκαμηλο, γιατι θα μας πουνε  προδοτες! Δεν μπορουμε να πεταμε χαρακτηρισμους οπως "φασιστας", "αναρχικος", "αναρχοκουμουνι", "λαθρομεταναστης", "δολοφονος" , "μαλακας" και αλλα χαριτωμενα, αβιαστα, σαν να μην σημαινουν τιποτα, χωρις να εχουμε καμια συνεπεια!Δεν μπορουμε να μιλαμε για τα δικαιωματα μας και τελικα να μην ξερουμε ουτε αυτα ουτε και τις υποχρεωσεις μας!

Μηπως ηρθε η ωρα να διαβασουμε κανενα βιβλιο και κανεναν νομο να ξεστραβωθουμε; Μηπως ηρθε η ωρα να επαναπροσδιορισουμε τη σχεση μας με τις λεξεις; Μηπως ηρθε η στιγμη να ξαναβρουμε τις χαμενες εννοιες, να τους προσδωσουμε το νοημα και τη θεση που τους αξιζει; Μηπως ηρθε η στιγμη να κοιταχτουμε στον καθρεφτη; Μηπως πρεπει επιτελους ο λογος και τα εργα μας να εχουν συνεπεια, να ειναι αποτελεσμα εμπεριστατωμενο, αφου μονο ετσι θα μπορουμε να μιλαμε ελευθερα, χωρις να φοβομαστε και χωρις να χρειαζομαστε φτηνα υποκατστατα; Μηπως, μηπως, μηπως; Να τα δουμε ολα απο την αναποδη;
Σε αυτο το κλιμα επαναπροσδιορισμου των εννοιων και των λεξεων, σας αφηνω με ενα υπεροχο τραγουδι, που καταχρηστικα και αδικα εχουμε στερηθει, γιατι εχει συνδεθει με την παραταξη που διελυσε τον τοπο. Ομως ο Μανος Λοϊζος δεν το εγραψε για να μεινει στην ιστορια ως ο υμνος μιας αχρηστης (εως προδοτικης!) παραταξης, το εγραψε για να δωσει και να υμνησει την ελπιδα και την ελευθερια! Αυτες ειναι οι εννοιες και οι λεξεις που οφειλουμε να ανακαλυψουμε ξανα και να μην αφησουμε κανεναν να μας τις στερησει!
Πεταλουδισια και ηλιολουστα φιλια!



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

4 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Είναι καιρός να βάλει κάποιος φρένο στη μνημονιακή λαίλαπα των περικοπών των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Όσο δεν βρίσκουν αντιστάσεις τόσο περισσότερο θα μας εξαθλιώνουν
. Νίκη των απεργών είναι νίκη για όλους μας.

BUTTERFLY είπε...

@anemos
Δεν ξερω... ειναι; Το βλεπουν ολοι ετσι; Που ειναι η αλληλεγγυη εκατερωθεν; Μονο οι οδηγοι για τους οδηγους; Οι οδηγοι για τους υπολοιπους εργαζομενους; Οι εργαζομενοι για τους οδηγους; Το μεγαλυτερο στοιχημα της πολιτειας ειναι να μας στρεψει τον εναν εναντιον του αλλου, να μας χωρισει σε γκρουπακια...κι αν συνεχισουμε ετσι, θα το κερδισει!

Aνεμος είπε...

το ρητό να καεί η κατσίκα
του γείτονα είναι επικίνδυνο για όλους μας ωθεί όλους στην εξαθλίωση ένα ένα κλάδο σταδιακά
φαίνεται και στις διαδηλώσεις όπου κάθε κόμμα, κομματάκι και συντεχνία κατεβαίνουν ξεχωριστά και στο σύνταγμα και σε διαφορετικές ώρες
όσο δεν γίνεται ενωμένη αντίδραση ,που δεν την θέλουν και οι ηγεσίες των αντιδρώντων κομμάτων,και οι ελεγχόμενοι Συνδικαλισταραδες,δεν υπάρχει μέλλον
'ή όλοι μαζί ,ή όλοι χώρια και όλοι εναντίον όλων
όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξει
συμπαγής αντίδραση και όχι μετεμφυλιακοί κανιβαλισμοί

marianaonice είπε...

@Χριστίνα
Κεραυνός η ανάρτησή σου!
Όπως τα λες! χάσαμε πια το νόημα των λέξεων και στην Ελλάδα της σοφής κουκουβάγιας κατοίκησε η νυχτερίδα!
Χαθήκαμε σαν άνθρωποι και σαν λαός.
Αισθάνομαι ότι τα πάντα γύρω μου είναι στημένο παιχνίδι.
Λένε ότι η απεργία των ΜΜΜ είναι στημένη από τους συνδικαλιστές τους γιατί ο Σαμαράς θέλει ν' αδειάσει το Χατζηδάκη (περιβάλλον Μητσοτάκη) και ότι στο τέλος θα τους εξαιρέσουν από το ενιαίο μισθολόγιο κι αυτούς όπως και τους υπαλλήλους της Βουλής και του Υπουργείου Οικονομικών...
για να δούμε, φοβάμαι ότι πάντα όλα είναι στημένα και παίζουμε χωρίς να το ξέρουμε το παιχνίδι κάποιων λαμόγιων για να εξουδετερώσουν κάποια άλλα λαμόγια.
Όταν είδα δε κι αυτό εδώ

http://www.cretablog.gr/2013/01/blog-post_2669.html

οι αμφιβολίες μου με έζωσαν σαν τα φίδια!

Φιλιά πεταλουδίτσα μας γλυκιά!!