2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

ΕΜΕΊΣ φωνάζουμε καιρό για ενότητα αλλά δυστυχώς τα πράγματα είναι αλλιώς


ο Γερμανός ψυχίατρος Georg Pieper, είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο
διαβάστε τι κατέγραψε στην Ελλάδα
Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου εμφανίζει την Ελλάδα σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα  FrankfurterAllgemeine.μιλώντας για μια πρωτοφανή οργή η οποία σωρεύεται στα βαριά πληττόμενα κοινωνικά στρώματα και η οποία αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει. Το ίδιο άρθρο αναπαράγεται και απο άλλα site.
Το παραπάνω αποτελεί εκτίμηση του Γερμανού ψυχιάτρου Georg Pieper, ο οποίος μαζί με τη δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας Melanie Mühl πέρασαν κάποιες στην Ελλάδα, με τη δεύτερη να συνοδεύει τον Γερμανό ψυχίατρο σε σεμινάρια που έδωσε αναφορικά με τα τραύματα που αφήνει η οικονομική κρίση στους ανθρώπους.
Ο Pieper μαζί με τη Γερμανίδα δημοσιογράφο περιγράφουν μια εντελώς ζοφερή εικόνα για την Ελλάδα μέσα από την καθημερινότητα όπως την αντιλήφθησαν οι ίδιοι.
«Ήταν μια μακρινή απειλή κάπου στο βάθος του ορίζοντα», αναφέρει η Mühl στο άρθρο της «απειλή η οποία προσδιοριζόταν από ασαφείς όρους όπως η διάσωση τραπεζών, το κούρεμα, τρύπες δισεκατομμυρίων ευρώ, κακοδιαχείριση, τρόικα, επαναγορά χρέους.  Αντί όμως να προσπαθούμε να αντιληφθούμε το θέμα στην ολότητά του βλέπαμε μια Ανγκελα Μέρκελ με μια σοβαρή έκφραση του προσώπου της να βγαίνει από τη μαύρη λιμουζίνα της στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και αλλού καθώς όδευε προς μια νέα συνδιάσκεψη για το θέμα της διάσωσης της Ελλάδας».

Αυτό όμως που συμβαίνει στην πραγματικότητα στην Ελλάδα αποσιωπάται από τα διεθνή ΜΜΕ. Κάτι που ο Pieper αναφέρει σαν ένα «γιγάντιο πέλμα καταπίεσης».
Και αυτό που είδε ο Pieper στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που νόμιζε ότι συμβαίνει. Μέσα από όλες τις ξεχωριστές μικρές ιστορίες κοινωνικής εξαθλίωσης που αναφέρει, για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το αμείλικτο πρόβλημα της επιβίωσης αλλά και τον αυξημένο αριθμό των αυτοκτονιών. Ο Γερμανός ψυχίατρος χαρακτηρίζει την όλη κατάσταση ως ένα «συλλογικό τραύμα», μιας κοινωνίας που κυριολεκτικά της έχουν τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια.
«Οι άνδρες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, καθώς οι αποδοχές τους έχουν εκμηδενιστεί ή οι δουλειές τους έχουν εξαφανιστεί» γράφει ο  Pieper στο ίδιο άρθρο «Και αυτό που βλέπουν είναι ένα σύστημα διεφθαρμένο μέχρι εκεί που δεν πάει και μια κλεπτοκρατική κυβέρνηση η οποία έχει κάνει τόση ζημιά στη χώρα και όλα αυτά κάνουν τον κόσμο έξαλλο καθώς τα δισεκατομμύρια το μόνο που κάνουν είναι να ωφελούν τις τράπεζες και όχι τον κόσμο» και συνεχίζει ο Γερμανός ψυχίατρος
«Όλοι αυτοί οι άνδρες παίρνουν την οργή στα σπίτια του στις οικογένειές τους και οι γιοί τους παίρνουν αυτή την οργή στους δρόμους. Έτσι και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός συμμοριών που επιτίθενται στις μειονότητες.  Η θέληση για επιβίωση στους ανθρώπους είναι τεράστια.» σημειώνει ο Pieper λέγοντας πως οι άνθρωποι είναι ικανοί να ξεπερνούν και τις πιο δύσκολες δοκιμασίες. Για να γίνει όμως αυτό έχουν ανάγκη από μια κοινωνία που λειτουργεί με πραγματικές δομές, θεσμούς και δίχτυα ασφαλείας. Στην Ελλάδα όμως αυτή η κοινωνία έχει αρχίσει να λυγίζει σε σημείο που η κατάρρευση να είναι κοντά.
"Σε μια τόσο δραματική κατάσταση όπως μπορεί να παρατηρηθεί στην Ελλάδα οι άνθρωποι μετατρέπονται σε αρπακτικά βλέποντας μόνο τη δική τους ανάγκη για ασφάλεια και επιβίωση. Οι καθημερινές ανάγκες τους οδηγούν στον παραλογισμό και ο παραλογισμός στο έγκλημα. Και σε μια τέτοια κοινωνία η αλληλεγγύη αντικαθίσταται από μια ατομιστική έννοια της επιβίωσης".
«Και αναρωτιέμαι: Πόσο η κοινωνία αυτή μπορεί να αντέξει πριν εκραγεί; Η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου» καταλήγει ο Γερμανός ψυχίατρος προσθέτοντας την καθόλου ελπιδοφόρα πρόβλεψη ότι όλη αυτή η σωρευμένη κατάθλιψη θα βρει «διέξοδο» μέσα από τη βία και θα απλωθεί σε όλη τη χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

5 σχόλια:

marianaonice είπε...

Ακόμη τα μέτρα δεν έχουν εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου. Μόλις εφαρμοστούν πλήρως τότε δεν θα αποφευχθεί η εξέγερση φοβάμαι... Και αλλοίμονό μας αν στραφεί ο ένας κατά του άλλου... όπως προσπαθούν πάντα να πετύχουν!

Aνεμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aνεμος είπε...

ΜΑΡΙΑΝΝΑ είσαι απο τους πρώτους που κρούουμε τον κώδωνα απο καιρό
και κάνεις αγώνα για την ενότητα
όσο δεν ενωνόμαστε και αποπροσανατολιζόμαστε τόσο χειρότερα
αυτό λέει και το άρθρο μου αριστερά

δεν με αφορούσε .δεν αντιδρούσα..
ας το καταλάβουν επιτέλους οι Ελληνες
και ο εμφύλιος δεν είναι καθόλου αστείο θέμα
δυστυχώς τα νέα παιδιά δεν έχουν διδαχθεί στην ιστορία αδέρφια να πολεμάνε αδέρφια όπως στην ταινία ψυχή βαθιά
ζούμε καθημερινά στην κοινωνία και βιώνουμε εκφράσεις μίσους
δυστυχώς δεν είναι για ΤΟ ΔΝΤ αλλά για Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι κτλπ
ειδικά η νεολαία να ευαισθητοποιηθεί να διαβάζει ιστορία για να μην επαναλαμβάνεται όπως ο εμφύλιος
ειδικά σήμερα με το ιντερνετ,ενα σημαντικό εργαλείο,ας το χρησιμοποιήσει σωστά,και όχι μόνο να κατεβάζει ταινίες
ας ευχηθούμε τα καλύτερα..

Ανώνυμος είπε...


Η δεινή θέση, στην οποία βρισκόμαστε, είναι δεδομένη.

Αναρωτιέμαι όμως μήπως τα περί εμφυλίου πολέμου είναι ευσεβείς πόθοι κάποιων, που δήθεν ενδιαφέρονται για μας...

Και στην πραγματικότητα προσπαθούν να υποδαυλίσουν το εμφυλιοπολεμικό μίσος...

Όταν είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί, που μας φταίνε δεν είναι οι ομοιοπαθείς μας, αλλά οι γνωστοί δοσίλογοι...

Aνεμος είπε...

η αλληλεγγύη εξαντλείται σε βασικά θέματα αυτοί βομβαρδίζουν καθημερινά με χαράτσια φόρους απειλές, πρόστιμα, διακοπή βασικών αγαθών όπως νερό και ηλεκτρικό, ανέχεια, ανεργία, ωθούν σε αυτοκτονίες ανθρώπους στα χέρια τοκογλύφων
το άρθρο λέει
"Σε μια τόσο δραματική κατάσταση όπως μπορεί να παρατηρηθεί στην Ελλάδα οι άνθρωποι μετατρέπονται σε αρπακτικά βλέποντας μόνο τη δική τους ανάγκη για ασφάλεια και επιβίωση. Οι καθημερινές ανάγκες τους οδηγούν στον παραλογισμό και ο παραλογισμός στο έγκλημα. Και σε μια τέτοια κοινωνία η αλληλεγγύη αντικαθίσταται από μια ατομιστική έννοια της επιβίωσης".