2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ποια Λίστα; Θα τη θάψουν σε «εξεταστικές»

Του Θανάση Νικολαΐδη 


ΣΥΝΟΔΕΙΑ υπευθύνων και…αρμοδίων η (νέα) λίστα Λαγκάρντ. Δεν μας τιμά, αλλά «στερνή μου γνώση» και «κάλλιο γαϊδουρόδενε…». Καθυστερεί η αντιπαραβολή της με την παλιά (κι ίσως έτσι πρέπει), αλλά το μυαλό μας πάει στο κακό. Όπως για τόσα σε τόσων χέρια και δεν εννοούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη. Εννοούμε τα λοιπά βέβηλα χέρια με τους ανομολόγητους σκοπούς και τους προφανείς στόχους.
ΚΙ ύστερα; Πού καταλήγει η «Λίστα» για να βγάλουμε άκρη παλεύοντας με θεούς που αγαπούν την Ελλάδα και με δαίμονες που απεργάζονται τις τύχες μας, σημερινών και αυριανών, στην Ελλάδα της κομπίνας; Θα την παραλάβει η Βουλή για να της αλλάξει τα…φώτα;
ΔΕΣ τους πόσο το μάτι τους γυαλίζει. Την είδαν και αναστατώθηκαν. Ξύπνησε η αλληλεγγύη των πολιτικών μας για μερικούς(;), που αρπάζει φωτιά το σπίτι τους. Ωστόσο, είναι τόσο σίγουροι πως θα «μουντζουρωθούν» τα ονόματα των «ενδιαφερομένων», θα απαλειφθούν εκείνα των πολιτικών και, ξερή και αφυδατωμένη θα παραδοθεί στον…όχλο.
ΕΧΟΥΝ δώσει δείγματα κοινοβουλευτικής πρακτικής τα παλικάρι (και οι νιες). Σύστησαν  επιτροπές (αμειβομένων) για Βατοπέδια και χάθηκαν στη ξερολιθιά τα ανιχνευτικά τους εργαλεία. Το ίδιο για “Siemens” και βούλιαξαν με τα υποβρύχια που γέρνουν.

Κι ύστερα; Δεν τους βλέπεις πόσο…στοργικά γέρνουν στους «εργαζόμενους» της Βουλής μην έρθει και η σειρά τους; Κι αν τη γλυτώσαμε προσωρινά απ’ την αδηφαγία τους για κρυφά προνόμια, δεν τη γλυτώνουμε από τα…αναδρομικά παλιών για «δεδουλευμένα» τους κι είναι αυτά «δείγμα γραφής», πρακτικής και προθέσεων.
ΜΕ τέτοιο παρελθόν, προοιωνίζεται το μέλλον και έπεται συνέχεια. Κι εμείς, «πολλά ειδόντες, παθόντες και…πληρώσαντες» προειδοποιούμε τους εκλεγμένους και…μη εκλεκτούς μας: Μακράν της Λίστας τα χέρια σας και μόνο οι δικαστικοί έχουν τον λόγο. Κι ας μη φροντίσατε για τη δουλειά και την ασφάλειά τους. Ο δικαστικός με τη στοίβα των υποθέσεων, χωρίς προσωπικό και μέσα, αλλά ο/η βουλευτής με τους γραφιάδες και τη φύλαξή του. Με το…τζάμπα κομπιούτερ και αυτοκίνητο, με τον παιδικό σταθμό έξω απ’ τη Βουλή και τα…τζακούζια και γυμναστήρια σε (προσωρινή) αναστολή λειτουργίας.
ΤΟΥΣ βλέπεις έναν-έναν να δηλώνουν περήφανα πως «δεν έχουν κάτι να φοβηθούν» κι όλους μαζί να το’ χουν αποφασίσει, σιωπηρά και με νοήματα. Θα συμπιέσουν τι Λίστα σε «εξεταστικές», θα τη θάψουν με «ανακριτικές» και το πόρισμα θα βγει νεφελώδες. Είναι στο στην πρακτική των κοκορομάχων, που ξεσκεπάζουν διακομματικούς δεσμούς σκεπάζοντας (ενίοτε) και ενοχές.


GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα! 

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Aυτό είναι σίγουρο!!
Θα τη θάψουν ακόμη βαθύτερα τώρα για να μη ξαναγίνει κανένα λάθος και βγουν στη φόρα οι δολοπλοκίες τους, οι ίντριγκες και τα σιχαμένα παιχνίδια τους: εδώ η λίστα εκεί η λίστα πού 'ναι ο παππάς κατάντησαν Διώτηδες και Καπελέρηδες και Παπακωνσταντίνο - Βενιζέλοι!! σιχαμάρα! και τώρα έβαλαν στο παιχνίδι και τους εισαγγελείς! σιγά μη τολμήσουν οι άμοιροι και πένητες όπως τους έχουν ήδη καταντήσει να τα βάλουν με τα "μεγα-θήρια" που υψώνονται μπροστά τους!