2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς στη Bild: Δεν θα γίνουμε Βαϊμάρη


Τι γελάει ;,που χρεοκοπήσαμε για δεύτερη φορά;

Τί ακριβώς έκαναν; Τους τεράστιους φόρους που έβαλαν; Τον διαλυμένο ΕΟΠΥΥ και την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και των ταμείων; Την μη κήρυξη της ΑΟΖ και τις συνεχείς μπάτσες στα εξωτερικά θέματα ακόμα και από τους τριτοκοσμικούς Αλβανούς; Το ότι αποφασίζουν άλλοι για εμάς (Μέρκελ-Λαγκάρντ) στα Γιουρογκρούπ; Τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων με αποτέλεσμα το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα να έχει πέσει 70%; Την άθλια πολιτική στο μεταναστευτικό; Την πλήρη αδιαφάνεια σε όλη την δημόσια διοίκηση; Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Την διάλυση της μεσαίας τάξης; Την υποβάθμιση των ΜΜΜ, νοσοκομείων και παιδείας, όπου ενώ τα κατακρεούργησαν στις περικοπές τα πληρώνουμε χρυσά με πολύ χειρότερες υπηρεσίες; Τα μεγάλα έργα που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει; Τη φοροδιαφυγή που ζει και βασιλεύει και εξ' αιτίας της την πληρώνουν συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι; Όλα τα σκάνδαλα που σκάνε το ένα μετά το άλλο; Το τελείως ανεδαφικό και άδικο φορολογικό, που για άλλη μια φορά βοηθάει ξακάθαρα τους μεγάλους  Τη διάλυση ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και γενικότερα την ραγδαία αύξηση της ανεργίας, που είναι πάνω από 30% ήδη; Το δούλεμα στους μικρο ομολογιούχους που χάσανε τις οικονομίες μιας ζωής και η διάλυση και εδώ των ασφαλιστικών ταμείων και δημόσιων οργανισμών για να μην χάσουν οι τράπεζες; Πείτε μου γιατί ο κύριος Σαμαράς μάλλον μας κάνει χριστουγεννιάτικη πλάκα και πιστέψτε με δεν είναι καθόλου αστείο.
όλη η συνέντευξη που σημειωτέoν   πρόκειται για μια φυλλάδα του μισού  ευρώ  τύπου  εσπρέσο που για να την αγοράσουν γυρίζουν να δουν στην τελευταία σελίδα ποια έχουν γυμνή . πάντα μια γυμνή στην τελευταία σελίδα αλλιώς δεν την αγοράζει κανείς. έλεος μ αυτήν  την Bild 



Είναι η κατάσταση στην Ελλάδα συγκρίσιμη με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης; 

Ναι, απαντάει! «Αλλά εμείς μάθαμε κάτι από την  ιστορία. Ότι δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Η συνεχιζόμενη ύφεση δεν μπορεί να φέρει υγιή οικονομία. Η πολιτική αυτή αποσταθεροποιεί τη δημοκρατία και μπορεί να βοηθήσει σε αύξηση του εξτρεμισμού. Εμείς καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία μας και της κοινωνική συνοχή. Επομένως, δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε την τύχη της Βαϊμάρης. Είμαστε ένα αντιπαράδειγμα!».

Ο κ. Σαμαράς απάντησε και σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους ελληνες φοροφυγάδες και τι σκοπεύει ο ίδιος να κάνει για το ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε γνώστης της κατάστασης, καθώς παραδέχτηκε ότι στην Ελλάδα είναι πολλοί εκείνοι που φοροδιαφεύγουν. «Η φοροδιαφυγή είναι ένα από τα μεγαλύτερα διαρθρωτικά μας προβλήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Για παράδειγμα! Οι σοβαρές περιπτώσεις πλέον διώκονται ως κανονικά εγκλήματα, ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με πληρωμές ή όχι»

Στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός απαντά και για τη μεσαία τάξη και όλους εκείνους τους πολίτες που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους, καθώς τα φαρμακεία, όπως του επισημαίνει ο δημοσιογράφος, πωλούν τα σκευάσματα πλέον μόνο επί πληρωμή.

«Τα φαρμακεία  ήταν προσωρινό πρόβλημα, καθώς η κυβέρνηση αδυνατούσε να ανταποκριθεί  στις υποχρεώσεις πληρωμών. Μην ξεχνάτε ότι η χώρα βρισκόταν πολύ κοντά σε ανθρωπιστική κρίση. Έχουμε κάνει ότι είναι δυνατόν  για να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο».

Ένας αυξανόμενος αριθμός γερμανών πολιτικών υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο «κούρεμα». Είναι αλήθεια αυτό ρωτάει ο δημοσιογράφος; «Το χρέος μας πλέον χαρακτηρίζεται βιώσιμο. Προσπαθούμε να βγούμε από την κρίση, να εξυγιανθεί η οικονομία μας και να καταφέρουμε να καταβάλουμε τους τόκους μας και να  αποπληρώσουμε το χρέος μας» απαντά ο πρωθυπουργός.

Και η συνέντευξη συνεχίζει ως εξής:

Κύριε Σαμαρά, αν έρθει ένα νέο κούρεμα, πιστεύετε πως η Ελλάδα θα καταφέρει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ;

Θα παραμείνουμε στο ευρώ! Η φιλοδοξία μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα και να αποτελέσουμε πρότυπο μοντέλο οικονομίας. Τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε καταφέρει πολύ περισσότερα από τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Αν δείτε τις μεταρρυθμίσεις μας θα συνειδητοποιήσετε ότι δουλεύουμε πάνω σε ένα επιτυχές πλάνο. Και αυτό θα γίνει σύντομα σαφές σε όλους! Και τότε η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και ένα νέο κούρεμα δεν θα συγχέονται. 

Πολλοί Γερμανοί έχουν βαρεθεί να ακούν για την κρίση στην  Ελλλάδα. Για πόσο καιρό πιστεύετε ότι αυτό το ζήτημα θα μας απασχολεί;

Εμεις κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βγούμε από τη κρίση. Εσείς ακούτε για την κρίση, ενώ εμείς υποφέρουμε από αυτή. Κανείς δεν έχει μεγαλύτερη ανάγκη να αφήσει όλα αυτά πίσω, από εμάς τους ίδιους.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Πώς να γίνουμε Βαϊμάρη, αφού ήδη είμαστε Άουσβιτς και Νταχάου!