2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Μακριά οι…επενδυτές!

 

Του Θανάση Νικολαΐδη 

 

ΔΕΝ είδαμε νομοθετημένες ουσιαστικές (και θεαματικές) αλλαγές στο «μέγα» πολυνομοσχέδιο. Ωστόσο, τις επενδύσεις τις περιμένουνε. Να’ ρθουν οι ξένοι, ενθουσιασμένοι για τις «παραδόσεις» και την πρακτική μας (απεργίες, καταλήψεις…) και γοητευμένοι απ’ την εργασιακή ειρήνη και το κλίμα. Και βέβαια, θα βρουν και φτηνά εργατικά χέρια, αλλά και αλλού τα βρίσκουν. Είναι θέμα επιλογής τους και επιλογών μας. Αυτοί είναι οι κανόνες της Ε.Ε., στο πνεύμα της παγκοσμιοποίησης.
ΤΙ άλλο (αν έρθουν); Θα «φάνε τα μούρα τους» στη γραφειοκρατία μας (γι αυτό και δεν θα’ ρθουν). Γι αυτήν αγωνιστήκαμε οι πολλοί ως θύματα και οι ολίγοι ως δημιουργοί και δράστες. Κάθε υπογραφή έχει το δικό της βάρος και οι «εμπλεκόμενοι» δεν βγάζουν…βρώμα. Θα μπλέξουν-έτσι λειτουργεί το «σύστημα».
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥΣ και άπειρους στην Ε.Ε., μας «έκοψαν» κονδύλια για δρόμους στην Ελλάδα των…καρόδρομων, που ακόμα φτιάχνονται. Με ό,τι περίσσεψε απ’ την επιδρομή εταιριών που τους ανέλαβαν και πολιτικών που διαχειρίστηκαν την ευρωπαϊκή προσαρμογή της Ψωροκώσταινας. Κάποτε κάτι από δρόμους ολοκληρώθηκε, φαντάζουμε ευρωπαίοι οδικώς, αλλά μια «Εγνατία» δεν σώζει την κατάσταση.

Ούτε οι παράπλευρες τσόντες που εντυπωσιάζουν και παραπέρα η λακκούβα και ο κίνδυνος της εγκατάλειψης. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ τουρίστες στη Χαλκιδική (για παράδειγμα), αλλά η μερσεντές δεν ρολάρει σε στενά και με τους σφυγμούς ανεβασμένους. Αλλιώς έμαθε στην πατρίδα του ο «κουτόφραγκος» κι έχει μπροστά του λίστα τουριστικών επιλογών. Για χώρες όπου δεν θα βρεθεί ταξιτζής με «πειραγμένο» το ρολόι, θα του κόβουν απόδειξη, η Ακρόπολη θα ‘ ναι ανοικτή και τον Παρθενώνα δεν θα τον περιζώνουν κόκκινα (διεκδικητικά πλην δυσφημιστικά) πανό. 
ΤΙ άλλο θα δουν οι ξένοι επενδυτές; «Το εργοστάσιό μου», λέει, στην πατρίδα του, ο πιο «παρακατιανός» εργάτης, αλλά τα δικά μας εργασιακά ήθη θέλουν τον εργοδότη αδίστακτο εκμεταλλευτή που του ρουφάει το αίμα. Κι αν ξυπνήσει το «αφεντικό»-επενδυτής μας και βρει στην πόρτα της φίρμας στρατιά αγανακτισμένων, με συνδικαλιστές μπροστάρηδες; Αν, δει καταληψίες να «χτίζουν» πόρτες και παράθυρα; Κι αν του απαιτήσουν «φακελάκι», στο νοσοκομείο; Να’ ρθουν, λοιπόν ο ξένος επενδυτής και, με το σημερινό στάτους, να του αδειάσουν τις αποθήκες κλέφτες, να του κόψει το ρεύμα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, να «σηκώσουν» τον μετασχηματιστή του (για τον χαλκό) κλέφτες…διεθνών κυκλωμάτων; 
ΛΕΣ να’ χει…δίκαιο ο ΣΥΡΙΖΑ; «Επενδυτές, μην έρχεστε…».


GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: