2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η δικτατορία του χρήματος



Στην χώρα μας έχει επιβληθεί μια ολιγαρχία οικονομικού τύπου από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι τραπεζίτες κυβερνούν τον κόσμο (Goldman Sacks rules the world). Οι κυβερνήσεις κάθε κράτους είναι υπάκουοι υπάλληλοι του διεθνούς κεφαλαίου που με όργανα ΔΝΤ, Ε.Ε. ΕΚΤ κλπ  ελέγχουν τον πλανήτη.
Αυτή η οικονομική ολιγαρχία αυταρχικού τύπου οδηγεί τον δυτικό κόσμο στην εξαθλίωση και την συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια. Η δημοκρατία έχει υποχωρήσει παντού και ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας έχει επιβληθεί στα κράτη του δυτικού κόσμου. Ο Τρίτος Κόσμος είναι μια άλλη πιο πονεμένη ιστορία.
Οι τελευταίες κυβερνήσεις των Παπανδρέου – Παπαδήμα- Σαμαρά λαμβάνουν αβάσταχτα οικονομικά μέτρα εναντίον των φτωχών και μη εχόντων και ελαφρύνουν τη φορολογία στους έχοντες  μεγαλώνοντας ακόμα την απόσταση μεταξύ φτωχών και πλούσιων. 
Ο κ Σαμαράς δηλώνει πως θα είναι τα τελευταία μέτρα αλλά ποιος τον πιστεύει πια. Ξεγέλασε και αυτός (μετά τον ΓΑΠ και τα λεφτά υπάρχουν) τους ψηφοφόρους με το πρόγραμμα 18 σημείων (τα οποία δεν εφάρμοσε) και την υπόσχεση για σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα υπόσχεση που δεν κράτησε. Αντιθέτως δέχεται όλα τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα χωρίς να προβάλλει καμιά αντίσταση. Και από κοντά οι Βενιζέλος και Κουβέλης να θεατρινίζουν κακότεχνα. Ο Κουβέλης δέχεται όλα τα σκληρά μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής και απειλεί ότι δεν θα ψηφίσει την κατάργηση του …. επιδόματος γάμου. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.
Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός είναι εύπιστος και έχει κοντή μνήμη. Δεν ξέραμε μήπως όλοι ότι ο Σαμαράς δεν έλεγε την αλήθεια; Γιατί τον ψηφίσανε οι  Έλληνες πολίτες; Υποκύψανε στους εκβιασμούς και στις απειλές του οικονομικού κατεστημένου;
Αυτή η απειλή  ή το δίλημμα  Ευρώ ή Δραχμή κυριάρχησε και φόβισε τον κόσμο. Μέχρι ποιου σημείου φτώχιας του λαού θα πιάνει αυτός ο εκβιασμός; Γιατί αυτό που φοβόμαστε από την επιστροφή στη δραχμή θα γίνει χειρότερο από τα αντιλαϊκά μέτρα που συνεχώς λαμβάνει και θα λαμβάνει η κυβέρνηση. Με τα σκληρά μέτρα των μνημονίων και των μεσοπροθέσμων φοβάμαι ότι θα καταλήξουμε σε χειρότερη κατάσταση από την επιστροφή στη δραχμή. Και ταυτόχρονα θα χάσουμε την Εθνική μας κυριαρχία και την δημόσια περιουσία του  κράτους.
Η σημερινή κυβέρνηση είναι η πιο ταξική κυβέρνηση της χώρας μας. Δεν είναι τυχαία η απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ από το δίδυμο Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου για να μην πληρώσουν φόρο όσοι είχανε καταθέσεις στη Ελβετία. Αυτούς καλύπτει το διεφθαρμένο κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ συλλαμβάνονται πολίτες με όφειλες  μερικών εκατοντάδων ευρώ συγκαλύπτονται περιπτώσεις φοροφυγάδων μεγάλων κεφαλαίων.
Η χώρα με την αποδοχή των Μνημονίων διολισθαίνει σε μία ιδιότυπη δικτατορία όπου ακόμα και οι δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται και τρομοκρατούνται ενώ τα ΜΑΤ του καθεστώτος επιτίθενται συνεχώς και με πρωτοφανή μανία πάνω στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τα αντιλαϊκά μέτρα. Σε κάθε κινητοποίηση  κατά των μέτρων που φτωχαίνουν τον Ελληνικό λαό και καταστρέφουν τη χώρα τα ΜΑΤ διαλύουν βίαια τις διαδηλώσεις με την βοήθεια των γνωστών αγνώστων κουκουλοφόρων.
Η έλλειψη ουσιαστικών κινητοποιήσεων και η μικρή συμμετοχή σε αυτές των πολιτών είναι ένας αρνητικός παράγοντας όσον αφορά την αντίσταση του λαού στα μέτρα που συνεχώς ψηφίζονται τα τελευταία 3 χρόνια. Οι 24ωρες απεργίες και οι αραιές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα  δεν φαίνεται να επηρεάζουν την κυβέρνηση η οποία συνεχίζει να επιτίθεται στο λαό. Χρειάζεται πιο μαζική συμμετοχή του κόσμου και εναλλακτικές μορφές αγώνα. Μέχρι τώρα οι κινητοποιήσεις των πολιτών δεν απέτρεψαν δυστυχώς την ψήφιση ούτε ενός νόμου. Η σκληρή στάση των ΜΑΤ και η πουλημένη ηγεσία των ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αποθαρρύνουν τους πολίτες να κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις.
Η αντιπολίτευση μαστιζόμενη και αυτή από αντιφάσεις, αδυναμίες και πολυγλωσσία δεν φαίνεται ακόμα να έχει την δυνατότητα να κυβερνήσει αποτελεσματικά.
<>

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Ο καπιταλισμός, που λογίζει τους ανθρώπους ως ανταλλακτικά και κομμάτια των μηχανών παραγωγής στα εργοστάσια του κάθε κέρδους του, βόλευε την μεταλλαγή στους ρόλους και βολεύει μια χαρά την διατήρησή των κοτζαμπάσηδων στην ουσιαστική εξουσία.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΚΩΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...



Ζούμε στον καπιταλιστικό μεσαίωνα.

Ο οποίος θα είναι πολύ σκληρότερος από τον θρησκευτικό.

Γιατί στο θρησκευτικό εξοντώθηκαν μεμονωμένα άτομα (επιστήμονες) ή ομάδες (αιρετικοί, αλλόθρησκοι, Εβραίοι, κλπ).

Αλλά τώρα καίγονται στην πυρά ολάκεροι λαοί.

Πολεμικά (Λιβύη, Συρία, κλπ), οικονομικά (Έλληνες, και πόσοι άλλοι)...