2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Γιατί δικαστής απείλησε δικηγόρο. Γιατί δεν αυτοεξαιρέθηκε και γιατί απορρίφθηκε η αίτηση εξαιρέσεως της…

 
Σχόλιο: Οι δικαστές δεν πρέπει να χάνουν την ψυχραιμία τους και να προβαίνουν σε εκτόξευση απειλων από την έδρα.
 
 
Η δικαστής, κ. Αντζελίτα Παπαβασιλείου έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως η Πρόεδρος της δίκης του Κορκονέα, και είναι αυτή που μειοψήφησε για τη χορήγηση ελαφρυντικού και στους δύο δράστες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σήμερα, όμως, γίνεται γνωστή και για την προκλητικά αντιδικονομική συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια εκδικάσεως της αιτήσεως προσωρινής διαταγής του Δήμου Λαμιέων (με δήμαρχο τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γιώργο Κοτρωνιά) κατά του...
  Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας, που εκπροσωπεί τόσο το Μουσείο Αυστρίας (Art Museum), όσο και τον ίδιο τον καθηγητή και καλλιτέχνη, κ. Ευθύμιο Βαρλάμη.
Η κ. Αντζελίτα Παπαβασιλείου έφτασε στο σημείο να ζητήσει τη μαρτυρία του ιδίου του κ. Γιώργιου Κοτρωνιά, και του δικηγόρου του δήμου, για όσα ανέφερε ο δικηγόρος κ. Γιάννης Απατσίδης, στην αρχή της ανάπτυξης της αιτήσεως εξαιρέσεώς της, που υποβλήθηκε για παράβαση εκ μέρους της Προέδρου της αρχής της αμεροληψίας. 
Ούτε λίγο ούτε πολύ η κ. Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να υποβάλει αγωγή σε βάρος του ιδίου του πληρεξουσίου δικηγόρου του αντιδίκου του δήμου, και προκειμένου να εξασφαλίσει την ευδοκίμησή της ζητούσε την μαρτυρία των ίδιων των αντιδίκων.
Όσοι έγιναν θεατές αυτής της κατάστασης αντιλήφθηκαν πολλά για τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων, και μάλιστα σε επαρχιακές πόλεις.
Το πλέον μελανό σημείο, όμως, της όλης διαδικασίας είναι ότι νομολογιακά έγινε δεκτό από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας, στο οποίο συζητήθηκε η αίτηση εξαιρέσεως της κ. Παπαβασιλείου ότι ακόμη κι εάν η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε την ενδεχόμενη υποβολή αγωγής εναντίον του πληρεξουσίου δικηγόρου του διαδίκου (ασχέτως εάν δεν προκύπτει από τα πρακτικά, αφού στα ασφαλιστικά μέτρα δεν προβλέπεται παράσταση γραμματέως) αυτό από μόνο του δεν δύναται να προκαλέσει υπόνοια μεροληψίας κατ’αντικειμενική κρίση και δεν συνιστά λόγο εξαιρέσεως δικαστού. Η απόφαση αυτή, που άργησε να εκδοθεί περί τις 2,5 ώρες, και δε δημοσιεύτηκε ποτέ στο ακροατήριο από τη σύνθεσή του, όπως ζήτησε ο δικηγόρος Αθηνών, κ. Γιάννης Απατσίδης, είναι τερατώδης, και προσβάλλει τόσο τη δίκαια δίκη, όσο και την πάγια νομολογία των δικαστηρίων σχετικά με τους λόγους εξαιρέσεως δικαστών. Εξίσου δε προκλητικό ήταν και το γεγονός ότι ουδέποτε η κ. Πρόεδρος τοποθετήθηκε σχετικά με τους λόγους εξαιρέσεως που προτάθηκαν σε βάρος της, κι ενώ τούτο προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την επάνοδο της ιδίας Προέδρου, η οποία σε κανένα πλέον σημείο της διαδικασίας δεν κοιτούσε στο ακροατήριο, αλλά είχε το κεφάλι της στραμμένο ψηλά στο ταβάνι προς τα δεξιά, εκδόθηκε η απόφαση περί της χορηγήσεως της προσωρινής διαταγής, που δικαίωνε εν μέρει το δήμο, δικαιολογώντας έτσι και την αυτοδικία του ίδιου του δημάρχου, και αφήνει έκθετη την προστασία του οικονομικού και ηθικού δικαιώματος του δημιουργού.
Στενοί δε κύκλοι του κ. Μίκη Θεοδωράκη αναφέρουν ότι ο ίδιος είναι βαθειά προσβεβλημένος από το Δήμο Λαμίας, και ειδικότερα από το λουκέτο που έβαλε ο δήμαρχος στην έκθεση στην οποία είναι τιμώμενο πρόσωπο, αλλά και από όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Η υπόθεση θα έχει άμεσα νέες δικαστικές και άλλες εξελίξεις, και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε ως χώρα τις καλλιτεχνικές αξίες, αλλά και την μη καθαρότητα της διοίκησης, ακόμη και σε δικαστικό επίπεδο.
Με το θέμα αυτό και τον τρόπο λειτουργίας των δικαστών και των δικαστηρίων στο Πρωτοδικείο Λαμίας θα επανέλθουμε …γιατί έχουμε πολλές καταγγελίες για αποφάσεις που προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: