2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο «αφελληνισμός» των συγκροτημάτων

Για όσους διαβάσατε τον Κυριακάτικο Τύπο και μάλιστα εκείνο του ΔΟΛ, θα διαπιστώσατε την αγωνία που αποπνέει για το μέλλον της χώρας. Συγκεκριμένα για τον κίνδυνο «αφελληνισμού των Τραπεζών». Η αγωνία προέρχεται από την είδηση πως η τρόικα πρόκειται να ορίσει εποπτεία στις ελληνικές τράπεζες, για να ελέγχει πού και πώς διοχετεύονται τα ελληνικά δάνεια. Ο κύριος Ψυχάρης ομού μετά των εκδοτών, αποφάσισαν να βγουν στο κλαρί για να μην περάσει αυτό το μέτρο του αφελληνισμού.
Τα τρία τελευταία χρόνια η χώρα αφελληνίζεται σε σημείο που να φεύγουν ακόμη και οι έλληνες, άλλοι να τρώνε από τα σκουπίδια και καταστρέφεται ο κοινωνικός της ιστός, αλλά όλα αυτά ο κ. Ψυχάρης και οι εκδότες τα θεωρούν αναγκαία μέτρα για την σωτηρία της χώρας. Κανένας αφελληνισμός. Ούτε όταν αυτοκτονούν άνθρωποι. Παράπλευρες απώλειες στην αναγκαιότητα της σωτηρίας.

Και να που ξαφνικά ο αφελληνισμός μας προέκυψε επειδή πήγαν να βάλουν χέρι στους Τραπεζίτες. Αυτούς δηλαδή που έδιναν δάνεια στους εκδότες χωρίς πραγματικές υποθήκες, σε offshore εταιρείες πίσω από τις οποίες κρύβονταν οι ίδιοι και σε «οικογενειακές» επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν μόνο για να δανειοδοτηθούν οι ίδιοι.
Το κανάλι ALTER, μια επιχείρηση με χρηματιστηριακή αξία 4-5 εκατομμυρίων, είχε πάρει δάνεια 500 εκατομμυρίων. Πώς αλήθεια; Με τι εγγυήσεις; Μα φυσικά με την εγγύηση της διαπλοκής.
Αυτός είναι ο λόγος που οι εφημερίδες και τα κανάλια των εκδοτών δεν λένε κουβέντα για τα σκάνδαλα των Τραπεζών, από το χάρισμα της ΑΤΕ στην Πειραιώς, ως την ψεύτικη αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Αυτές τις μέρες το Mega περιμένει ένα τεράστιο δάνειο για να επιβιώσει. Όχι όμως και χιλιάδες επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα. Βλέπετε εδώ δεν ισχύει ο αγαπημένος νόμος της αγοράς σύμφωνα με τον οποίο όποιος δεν αντέχει κλείνει.
Δεν γνωρίζω πόσο αποφασισμένη είναι η τρόικα να ελέγξει τις ελληνικές τράπεζες, ξέρω όμως πως αυτές δεν έχουν τίποτα ελληνικό εκτός από γραφεία. Δεν εξυπηρέτησαν ποτέ την ελληνική κοινωνία, πέρα ίσως από τις διαφημίσεις που βάζουν στα κανάλια και τις εφημερίδες που θέλουν να ελέγχουν.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Μπράβο για το υπέροχο αυτό άρθρο!

Δεν διαβάζω τελευταία εφημερίδες.

Ούτε και βλέπω τα μεγαλοκάναλα.

Γιατί δεν μου εμπνέουν την παραμικρή εμπιστοσύνη...