2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Φοροαπαλλαγή (τους), για ν’ ανοίξουν δουλειές (μας)


Του Θανάση Νικολαΐδη 



ΤΟ κακό (με τους φοροφυγάδες) έγινε. Οι φοροκλέφτες πρόκοψαν σε…εύφορο έδαφος και είναι αργά για δάκρυα. Ωστόσο, κάτι «κινείται» (από ανάγκη) και η μαγική λέξη είναι «επενδύσεις». Ξυπνώντας, λοιπόν ένα πρωί, οι ξένοι επενδυτές θα μας έρθουν συνωστιζόμενοι στα σύνορα, για να στρώσουν παιχνίδι. Στην Ελλάδα με τις δομές της, των ελλήνων με τις «συνήθειες» και την πρακτική τους.
ΚΑΙ είναι τόσο…φιλέλληνες οι «κουτόφραγκοι» και οι ανά τον κόσμο διάσπαρτοι «ιδεολόγοι» καπιταλιστές, που θα μας προτιμήσουν. Με τα όλα μας. Γουστάρουν να χαθούν στη γραφειοκρατία μας, να τους ξεσκίσουμε στη μίζα για εγκρίσεις και άδεια λειτουργίας και, βέβαια, να τραβούν τα μαλλιά τους μπροστά σε…μανιακούς της απεργίας και των καταλήψεων, με μπροστάρηδες τους συνδικαλιστές.
ΑΥΤΑ είναι τα…κίνητρά τους κι αν δεν μας έρθουν, κακό του κεφαλιού τους. Κι εμείς; Μένουμε μόνοι και με τα δανεικά μας, ρίχνουμε τις γύρες στα σκυλάδικα με προεξέχοντα τα χιλιάρικα στο κωλοτσεπάκι και περιμένουμε τη δόση και «κάποιο θάμα».
ΑΣ ξαναπάμε στους φοροκλέφτες και την ανεπανόρθωτη ζημιά. Στους «προσδοκώμενους» ξένους επενδυτές μας και στο φόβητρο που τους κρατάει μακριά. Την επαπειλούμενη φορολόγησή τους, τώρα που ξυπνήσαμε. «Μη πλησιάζετε, θα σας τα πάρουμε. Αν μας έρθετε θα σας γδάρουμε».


ΜΑΣ το’ λεγε φίλος (εργολάβος και «μπασμένος») και πέφταμε να τον…φάμε. «Να’ ρθουν οι ξένοι επενδυτές ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ! Να στήσουν την επιχείρησή τους χωρίς δεκάρα για φόρους π.χ. για μια πενταετία. Θ’ ανοίξουν δουλειές για ‘ μας και τους ανέργους μας».
ΣΗΜΕΡΑ που όλοι ρίξαν νερό στο κρασί τους, ρίχνουμε κι εμείς στις πεποιθήσεις μας. Πρόσκαιρα, όσο να περάσουμε το ποτάμι. Δεν είμαστε οικονομολόγοι, είμαστε παθόντες και παραμένουμε αισιόδοξοι. Να’ ρθουν, λοιπόν, αφορολόγητοι και με ημερομηνία λήξης στην φοροαπαλλαγή τους. Θα τους βολέψουμε με το υπάρχον οδικό μας δίκτυο, θα μετριάσουμε την «αγωνιστικότητα» των συνδικαλιστών μας, θα τους εξασφαλίσουμε εργασιακή ειρήνη για προοπτική παραμονής τους στην Ελλάδα της ανεργίας. Να γίνει  φορολογικός παράδεισος η πατρίδα μας; Να γίνει για μερικά χρόνια και για λόγους «ειδικούς», μιας και ήταν επί δεκαετίες και για λόγους…αρπακτικούς.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ και επενδύσεις δεν σου χαρίζει ο καπιταλισμός γιατί φαντάζεις μάγκας και ομορφόπαιδο. Ούτε την ιστορία σου θα σεβαστεί, ούτε το μέλλον της Ευρώπης και της ανθρωπότητας. Δος τους, λοιπόν, κίνητρα με πρώτο την πρόσκαιρη φοροαπαλλαγή τους. Αλλιώς δεν ανοίγουν δουλειές και η ανεργία θα σου τρώει την ψυχή.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

O καπιταλισμός όπως ο τζόγος ποτέ δεν χαρίζει.Μόνο δανείζει για να στα πάρει ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ και αυτά με τόκο που είναι και η βάση κάθε καπιταλιστικής νόρμας.

web design - Δημιουργία ιστοσελίδων - Διαφήμιση στο ιντερνετ