2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Μετακινήσεις-όχι απολύσεις



 Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΕΝΤΕΚΑ φρουροί στον καθένα των τ. Προέδρων. Με την ιστορία του ο κ. Σαρτζετάκης, με τη δικιά του ο κ. Στεφανόπουλος και δεν έχουν χρεία φύλαξης, αλλά μας «στοιχίζουν» όσο τα μεροκάματα 22 αστυνομικών. Με το επίδομα και τα συνταξιοδοτικά τους, με την ασφάλιση και τις (πιθανές) υπερωρίες τους. Και είναι τυχαίο το δείγμα, μιας και φυλάσσονται και πολλοί/πολλές…υποδεέστεροι. Κι αν η φαντασία προχωρήσει, θα φτάσει στον τάφο του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή είτε του μακαρίτη Τσάτσου, που δεν είναι περίεργο να σπαταλώνται κι εκεί μεροκάματα αστυνομικών για τη φύλαξη τους νύχτα-μέρα. Δεν το ξέρουμε-το υποθέτουμε-για να κλείσουμε τον κύκλο των Προέδρων. Και, βέβαια, μη ξεχνάμε το άγαλμα του…Τρούμαν. Και γι’ αυτόν διαθέταμε μεροκάματα αστυνομικών. Προπάντων η προσωπολατρία μας και η…ιστορία μας.
ΕΙΝΑΙ το ξεβόλεμα που ενοχλεί. Δεν αποσπάς εύκολα ένστολο-γραφιά για να κατέβει στο δρόμο ζωσμένος στ’ άρματα και τα καλάσνικοφ κατάματα. Ούτε αραχτό απ’ τα γραφεία της ΔΕΗ για δουλειά πάνω σε στύλους κι ούτε ξαναπάει στο πόστο του ο «σκουπιδιάρης» (έτσι διορίστηκε) παρατώντας την καρέκλα. 



ΟΤΑΝ το σύνθημα των καιρών μας είναι «να περνάμε καλά», μην περιμένεις αυτοθυσία και ηρωισμούς. Όταν ψάχνεις για λούφα στη δουλειά (δίπλα στο σπίτι σου), φυσάς και ξεφυσάς αν σε μετακινήσουν και σπεύδεις στον πολιτικό μη «σε φάνε στη στροφή», περίμενε συνολική «πτώση». Με εξαφανισμένες αρετές και μεγιστοποιημένη την…ήσσονα προσπάθεια.  
ΟΣΟ και τον κρατούμενο κακοποιό τον κρατάς στο κέντρο (Κορυδαλλός) και δεν τον ξαμολάς ακτινωτά για υποχρεωτική εργασία, θα σχεδιάζει το επόμενο «χτύπημα». Όσο κρατάς τον εκπαιδευτικό αποσπασμένο απ’ την τάξη στο γραφείο του πολιτικού και τον ευνοούμενο του πολιτικού (με γερό δόντι) στις τάξεις των «εργαζομένων» της Βουλής, θα υπάρχει συνέχεα, με μιαν απ’ τα ίδια.
ΔΕΝ είναι απόλυση-είναι μετακίνηση. Το βεβαιώνει ο κ. Μανιτάκης, το «υπόσχεται» η Κυβέρνηση. Εμείς δεν τους θέλουμε απολυμένους, αλλά σε τάξη. Τους κατάλληλους στην κατάλληλη θέση, για αξιοποίησή τους και για χειροπιαστό αποτέλεσμα.
ΤΟΥΣ έπιασε πανικός, αλλά δεν θα’ χουμε απολύσεις και το πιστεύουμε. Γιατί το «χρονιάτικο» των ανθρώπων αυτών, συνολικά, είναι όσο μιάμιση «δισκέτες» επί…Ζαχόπουλου. Ένα πολλοστημόριο των «εσόδων» των Μπόκων και των Άκηδων, όσο λίγα τετραγωνικά στο Βατοπέδι, που χώρεσε σε τσέπες αδειανές χωρίς να δώσουν στόχο. ΓΙΑ μετακινήσεις πρόκειται, ωστόσο, οι καταλήψεις αχρήστεψαν τους δήμους κι έπνιξαν τις πόλεις στα σκουπίδια. Είναι το ξεβόλεμα που τρομοκρατεί τους καλομαθημένους. Για διευθετήσεις πρόκειται κι αυτό συμφέρει στους πολίτες.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: