2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΩΣ ΕΝΩΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ


http://laikometopo.blogspot.gr/


«Ευτυχώς» σας τα είχαμε προβλέψει όλα πριν συμβούν, δυστυχώς οι νεοέλληνες εξακολουθούν να κατοικοεδρεύουν στα μαντριά των κομμάτων και να αντλούν την γνώση από τα ηχεία των τηλεοράσεων.
Α.        Σας προειδοποιήσαμε για την κρίση που θα ερχόταν πριν έλθει, δηλώσαμε με βεβαιότητα την έλευση του Δ.Ν.Τ., όταν βεβαίωναν πως δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί στην Ελλάδα. Σας προειδοποιήσαμε για την αθλιότητα και τα οικτρά αποτελέσματα των μέτρων και των μνημονίων, για τα συμφέροντα που ενεργούν και λειτουργούν, για την μεταβολή του χρέους από ιδιωτικό σε κρατικό, για την ανάγκη μείωσης του χρέους (κούρεμα) και το ελάχιστο αναγκαίο ποσοστό του, για χίλια-δυό που θα συνέβαιναν και τελευταία για τον πόλεμο κατά του γερμανικού επεκτατισμού. Σας είπαμε και πως θα ξεφύγουμε από όλα αυτά χτίζοντας μια νέα Ελλάδα.
Β.        Την ώρα που οι σφουγγοκολλάριοι άθλιοι των Μ.Μ.Ε. έσπευδαν να αναφερθούν σε νίκη των ορκισμένων δανειοληπτών της κυβέρνησης γερμανικής κατοχής και παραπληροφορούσαν τους πάντες στην Ελλάδα,  περί κειμένου του “Eurogroup” για την Ελλάδα που έκανε το καθήκον της (!!!), ξένα ΜΜΕ προσανατολισμένα αλλού γνώριζαν την στάση των Η.Π.Α. και του Δ.Ν.Τ. με εκφραστή την Λαγκάρντ.
            Η άθλια βουλημική Γερμανία και τα ευρωτσιράκια της μπορούν τώρα να επιλέξουν με ποιο μέσο θα θανατωθούν οι επιδιώξεις τους για κυριαρχία κατά των ευρωπαϊκών λαών. Μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο θανάτωσης της αθλιότητάς τους μεταξύ αγχόνης, γκιλοτίνας, τουφεκισμού, ηλεκτρικής καρέκλας ή θανατηφόρου ένεσης. Η ποινή είναι δεδομένη και δεν δείχνει να μπορεί να αλλάξει.
            Η Λαγκάρντ[1] πιστή στο σχέδιο των ΗΠΑ (με το οποίο συμπλέουν πλέον Ρώσοι[2] και Κινέζοι) δεν τους είπε ότι το Δ.Ν.Τ. δεν θα συμμετάσχει στην περαιτέρω δανειοδότηση της Ελλάδας, τους είπε κάτι ακόμα χειρότερο και πιο οδυνηρό: «εγγυηθείτε την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους για να συμμετάσχει το Δ.Ν.Τ. στην χρηματοδότηση της Ελλάδας».
            Σε πρώτη ανάγνωση αυτό ερμηνεύεται ως μια ορθή πολιτικά θέση του Δ.Ν.Τ., που δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να «ρισκάρει» τα χρήματα των μετόχων του. Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα στην Λαγκάρντ και στο Δ.Ν.Τ. για την επιλογή της αυτή, ούτε να της ζητήσει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της στην φυλακή καταδικασμένη για απιστία. Βεβαίως και αυτοί είχαν μετάσχει στην απόφαση για το «κουτσό» κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, αλλά μην ξεχνάτε πως τα κουρεμένα ομόλογα ήταν τότε κατά βάση ιδιωτικά. Τώρα το ελληνικό χρέος έχει γίνει σχεδόν εξ ολοκλήρου κρατικό και βαρύνει τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών της Ε.Ε. (κύρια της Ευρωζώνης) αλλά και την Ε.Κ.Τ. (ήτοι πάλι τους ίδιους). Αντίστοιχη, ήταν η πρωτοκαθεδρία του Δ.Ν.Τ. στην λήψη των απάνθρωπων και αποτυχημένων μέτρων (αυτός είναι άλλωστε ο λειτουργικός σκοπός του). Όμως αυτά μοιάζουν σήμερα να είναι απλώς σκηνές από την αρχή της πλοκής μιας νουβέλας.
            Εάν τα κράτη της Ε.Ε. πουν ναι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους (ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο) θα πρέπει να επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς τους με τεράστια χρηματικά ποσά που δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τα περισσότερα από αυτά. Ακόμα και εάν κάποια κράτη το αντέξουν η επιβάρυνση και η επιβράδυνση στις «οικονομίες» τους θα είναι τεράστια, όπως και η γιγάντωση των ελλειμμάτων με καταστροφικό το τελικό αποτέλεσμα.
            Εάν τα κράτη της Ε.Ε. πάρουν την απόφαση να μην κουρέψουν το ελληνικό χρέος, αλλά να καλύψουν τα ίδια τα ελλείμματα, αντιλαμβάνεστε ότι και πάλι θα καταλήξουν στον ίδιο παρονομαστή, στο ίδιο αποτέλεσμα. Η χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους θα φέρει την καταστροφή. Και η σειρά των κρατών που συστηματικά κατέστρεφαν οι Γερμανοί και οι «βορειοευρωπαίοι» για να τα μετατρέψουν σε αποικίες του «ζωτικού» τους χώρου είναι μεγάλη. Τόσο μεγάλη ώστε τα χρέη να μην μπορούν να καλυφθούν.
            Κάποιοι έσκαβαν ένα λάκκο για να ρίξουν μέσα του λαούς της Ευρώπης, κάποιοι τους παρακολουθούσαν και εμφανίστηκαν, όχι για να σώσουν τους λαούς, αλλά για να πάρουν αυτοί τα «λύτρα» της σωτηρίας τους  
Αυτό που τους είπε η Λαγκάρντ είναι στην ουσία ένα «επιλέξτε πως θα θανατωθείτε».
Γ.         Η τιμωρία είναι δίκαιη και επιβεβλημένη, όχι για τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται, αλλά για την άθλια επεκτατική πολιτική των Γερμανών και των συμμάχων τους στην Ευρώπη.  
            Σας έχουμε πολλές φορές αναλύσει το πόσο άθλιο, κουτό και καταστροφικό νόμισμα είναι το Ευρώ. Ο «Ευρωθάνατος» θα ερχόταν αργά ή γρήγορα για τις χώρες της Ευρώπης και θα έλθει, ό,τι και εάν αυτές επιλέξουν, μόνο και μόνο λόγω της υιοθέτησης του Ευρώ. Αυτό που έκανε τους υπόλοιπους του «διεθνή παράγοντα» του καπιταλισμού να δράσουν ήταν η γερμανική βουλιμία, η παραβίαση των συμφωνηθέντων, η δημιουργία ζωνών γερμανικής κατοχής και εκμετάλλευσης στην Ευρώπη.
            Είμαστε βέβαιοι ότι η Γερμανο-ευρωζώνη στην παρούσα φάση θα επιλέξει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της λέγοντας ότι θα εγγυηθεί το νέο κούρεμα και ελπίζοντας να ανατραπούν οι συνθήκες και οι όροι στο μέλλον. Δεν υπάρχουν στην Ευρώπη, ηγέτες σοβαρού αναστήματος που θα έλεγαν όχι στο Δ.Ν.Τ. και θα επέλεγαν την κάλυψη των ελληνικών και λοιπών ελλειμμάτων από ίδιους πόρους. Αλλωστε το σχέδιό τους ήταν η κατοχή, η βάναυση εκμετάλλευση, η επικράτηση.     
            Στην επιλογή της αναστολής οι Η.Π.Α. απάντησαν ήδη πριν το eurogroup: η Moodys υποβάθμισε την γαλλική οικονομία σε βαθμό απλά προειδοποιητικό για να κάνει τους Γάλλους να καταλάβουν ότι πρέπει να αποκοπούν από το άρμα της Γερμανίας και να αλλάξουν στρατόπεδο (αν δεν το έχουν συμφωνήσει ήδη). Αν η Γαλλία δεν αλλάξει τελικά στρατόπεδο και δεν εναντιωθεί στην Γερμανία θα υπάρξει και νέα «γενναία» υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας σε ένα με ενάμισυ μήνα, όπως σας είχαμε προβλέψει.
            Στην ουσία όλων των επιλογών κάθε ημέρα που περνάει στην Ευρώπη με νόμισμα το Ευρώ, η κρίση βαθαίνει και τα αρνητικά αποτελέσματα κατά των ευρωπαϊκών λαών θα είναι χειρότερα και βαθύτερα, αφού ένας σοβαρότατος παράγοντας της κρίσης είναι το ίδιο το Ευρώ.
Δ.        Η Γερμανία έχει δύο πραγματικές επιλογές – λύσεις στο τέλος του ταχέως εξελισσόμενου πολέμου, της σύγκρουσης και της ήττας της:
-           Είτε να παραιτηθεί των αξιώσεών της στην Ευρώπη εκδίδοντας παράλληλα Ευρώ για να καλυφθούν τα ελλείμματα των κρατών (όχι δανείζοντας το) και διαλύοντας επίσης κάθε νεοφιλελεύθερο μηχανισμό της Ε.Ε. που καταδυναστεύει και εκμεταλλεύεται τους άλλους λαούς. Μιλάμε δηλ. για μία άλλη Ε.Ε. που θα τείνει προς την Ευρώπη των Λαών.            
-           Είτε απλώς να αναγκαστεί να διαλύσει την ευρωζώνη και να επανέλθει στο δικό της νόμισμα ελπίζοντας να επαναφέρει στο μέλλον την κυριαρχία της.
            Είμαστε βέβαιοι ότι η Γερμανία θα επιλέξει το 2ο, αφού αυτό θα θέσουν ως όρο της «συνθηκολόγησης» και οι Η.Π.Α. με τους λοιπούς συμμάχους της: το τέλος του ανταγωνισμού του Ευρώ έναντι του δολαρίου, το τέλος του γερμανικού επεκτατισμού, τον δανεισμό των κρατών της Ευρώπης σε δολάριο (οι τεράστιες ποσότητες νεοεκδοθέντος δολαρίου πρέπει κάπου να διοχετευθούν από το κεφάλαιο) και την συνεπαγόμενη εξαγορά μονάδων και πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ευρώπης από αυτούς. Κανείς από όλους αυτούς δεν θέλει μια Ευρώπη που θα ανήκει στους λαούς της. Αυτό μόνο οι ίδιοι οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να το πετύχουν.   
Ε.         Η Γερμανία επιδιώκοντας ή επιτυγχάνοντας την αναστολή μπορεί να κινηθεί στον ενδιάμεσο χρόνο (που γίνεται ολοένα και πιο βραχύς) σε δύο βασικούς άξονες πολιτικής.
Ο ένας είναι ο επιθετικός: να κινηθεί στην επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ώστε να έχει τα απόλυτα ηνία της Ευρώπης (έστω και καταστραμμένης  στα χέρια της), ώστε να μπορεί η ίδια να κάνει τις πολιτικές επιλογές αστραπιαία και χωρίς χρονοτριβές. Αυτός ήταν και ο αρχικός σκοπός της, να επικρατήσει πάσης θυσίας και καταστροφής. Στην συνέχιση της ευρωκατοχής – «ευρωολοκλήρωσης» είναι πια βέβαιο ότι πολλές κυβερνήσεις και λαοί θα αντιδράσουν έντονα (αναλύστε την πρόσφατη συμπεριφορά της Μ. Βρετανίας) και είναι βέβαιο ότι η Γερμανία θα αποτύχει αφού η άλλη πλευρά έχει μία σειρά από «τεχνικά μέσα» και τακτικές για να το αποτρέψει. Στην επιλογή της Γερμανίας αυτή, η οποία είναι η πιθανότερη λόγω της ιδιοσυγκρασίας των Γερμανών, η τιμωρία για την ίδια και τους συμμάχους της θα είναι σκληρότατη και πολυεπίπεδη.
            Ο άλλος άξονας πολιτικής είναι αμυντικός: Να ξεφορτωθεί χώρες που κατέστρεψε για να τις καταλάβει (όπως η Ελλάδα) και να προσπαθήσει να ηρεμήσει τους αντιπάλους της περιορίζοντας την Ευρωζώνη στα πλαίσια μόνο μερικών δορυφόρων κρατών (π.χ. Ολλανδία, Δανία, Λουξεμβούργο κλπ.) και προσδοκώντας να σύρει μαζί της και την Γαλλία. Αν επιλέξει αυτή την λύση μένει να δούμε, εάν το αντίπαλο στρατόπεδο θα το δεχθεί και με ποιους επακριβώς όρους.
            Μην απορήσετε, εάν από την ερχόμενη εβδομάδα δείτε να εκλιπαρούν την Ελλάδα να φύγει από το Ευρώ ή να εκδώσει παράλληλο εσωτερικό χρήμα ή νόμισμα και την πριμοδοτούν για αυτό. Απλά να καταλάβετε που το πάνε … .
             
ΣΤ.       Η ΘΕΣΗ και η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
            Είναι βέβαιο ότι στην «κοσμοχαλασιά» αυτή διακυβεύονται για την Ελλάδα τεράστια εθνικά ζητήματα. Ζητήματα εθνικού χώρου, ακόμα και εθνικής συγκρότησης τίθενται επί τάπητος και, εάν η Ελλάδα συνεχίσει να πορεύεται προσδεδεμένη στο Γερμανικό άρμα ως αποικία, είναι βέβαιο ότι θα το πληρώσουμε όλοι ακριβά, οικτρά, ίσως και ανεπανόρθωτα. Οι Γερμανόδουλοι πολιτικοί που επιβάλλονται στον ελληνικό λαό και τον κυβερνούν είναι βέβαιο ότι πρέπει να εξαφανιστούν από το πολιτικό προσκήνιο. Οι εξαρτήσεις τους από την Γερμανία είναι τέτοιες, ώστε η παραμονή τους στην εξουσία να σηματοδοτεί την καταστροφή της Ελλάδας και νέες εθνικές περιπέτειες. Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα φροντίσει για τα δίκαια του λαού, θα θωρακίσει την χώρα και θα λειτουργήσει συλλαμβάνοντας τα ανωτέρω, ώστε η Ελλάδα να ανήκει στις νέες δυνάμεις που θα αναδειχθούν στην Ευρώπη μετά το πέρας του «ανασχηματισμού» της (κάθε ανασχηματισμός δημιουργεί νέα δεδομένα).
            Πρώτιστο όλων είναι να αποκοπεί εντελώς η χώρα μας από το άρμα της Γερμανίας και να ακολουθήσει ανεξάρτητη πολιτική, που να περιλαμβάνει ως αρχές αντίληψης και δράσης τα ακόλουθα:
-           Την συγκρότηση μετώπου έντονης σύνδεσης και σύμπραξης των λαών της Νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου, ώστε να ισχυροποιηθεί ουσιαστικά έναντι κάθε επιβουλής.
-           Την επαφή με το «αντιγερμανικό μέτωπο» των βέβαιων νικητών της σύγκρουσης, ώστε να αναβαθμίσει τον ουσιαστικό στρατηγικό της ρόλο.
-           Την έκδοση παράλληλου χρήματος ή ανταλλακτικής εσωτερικής μονάδας (παράλληλα με το ευρώ σε πρώτη φάση), ώστε να μπορέσει χωρίς κόστος δανεισμού να αποκτήσει δυνατότητες αυτόνομης κίνησης της οικονομίας της εσωτερικά. Η έκδοση παράλληλου χρήματος στην φάση αυτή, εάν τεθεί από την Ελλάδα, είναι βέβαιο ότι θα «εγκριθεί» από τις αντιμαχόμενες παρατάξεις.
-           Την άμεση δημιουργία μιας παραγωγικής οικονομίας στηριγμένης στα άφταστα παραγωγικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του τόπου και βασισμένης στην συλλογικότητα. Αυτή θα περιορίσει τα ελλείμματα και θα ενισχύσει την δυνατότητα εθνικής ανεξαρτησίας καθώς και την κοινωνική συνοχή.      
-           Την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας προς όφελος του λαού και της διεθνούς στήριξης της Ελλάδας.
-           Την πολιτική και πολιτισμική επανάσταση που θα επαναφέρει την δημοκρατία καθώς και την ανάλυση και την σύνθεση ως δεδομένα της αντίληψης του ανθρώπου.
            Μια σειρά από επιμέρους πολιτικές πρακτικές, λύσεις και προτάσεις, πολλές από τις οποίες σας έχει ήδη εκθέσει το Λαϊκό Κίνημα (έχοντας έτοιμες και τις υπόλοιπες) περιέχουν την δυναμική της ουσίας, την δυναμική της αλλαγής της χώρας, που θα την μετατρέψουν σε μία χώρα αυτεξούσια που θα ανήκει στον περήφανο λαό της.
            Ως επίλογο και σε απάντηση στον εθνικισμό και στον εθνομηδενισμό που αντιμάχονται στην πλάτη μας, θα εκθέσουμε την δική μας λειτουργική θέση για το τι είναι «Ελληνας», τουλάχιστον ως προς την στάση ζωής και τον τρόπο αντίληψης: «Ελληνας» είναι ο άνθρωπος που αναζητά και αμφισβητεί επιδιώκοντας συνεχώς την πρόσληψη και παραγωγή γνώσης με εργαλείο προσέγγισης την κατανόηση, την βαθειά ανάλυση και την σύνθεση. «Ελληνας» εν ολίγοις είναι ο άνθρωπος που επιζητεί την βαθειά γνώση της αλήθειας με οποιοδήποτε τίμημα.
            Αυτής της πνευματικής υπόστασης είναι τα μέλη του Λαϊκού Κινήματος και μέσα από αυτές τις διεργασίες ανάλυσης και μόνο παράγονται όσα διαβάζετε.
Μένει σε εμάς, σε εσάς και σε όλους τους Ελληνες να αντιληφθούμε το διεθνές παιχνίδι και να λειτουργήσουμε αποφασιστικά ως πραγματικοί Ελληνες.

[1] Η σύλληψη του (όπως αποδεικνύεται) διπλού πράκτορα Στρώς-Κάαν και η αυτόματη εκπαραθύρωσή του από το Δ.Ν.Τ. τελικά δεν ήταν τυχαία.
[2] Η Μέρκελ πήγε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ρωσία ζητώντας ενίσχυση. Ο Πούτιν της έκλεισε την πόρτα ερμητικά. Το πρόσωπό της μετά την συνάντηση τα εκφράζει όλη την οδύνη και την απόγνωση για την καταστροφή του  γερμανικού σχεδίου.


GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: