2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Προλετάριοι και…κινητά


Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΕΙΧΑΜΕ τριών ειδών φυγόστρατους. Με τρελόχαρτο, λόγω σπουδών στο εξωτερικό και με εξαγορά της θητείας. Με το τελευταίο, γέμισε η Βουλή μας ξεδιάντροπους φυγόστρατους, που νομοθετούσαν για τη στράτευση των άλλων.  Και το τέταρτο; Οι «φίρμες». Τα πλουσιόπαιδα. Οι βυσματούχοι. «Υπηρέτησαν» στο σπίτι, στη δουλειά (στούντιο, εφημερίδα), κάποιοι γίναν’ βουλευτές για να’ χουμε κοινοβούλιο αστράτευτων.
ΘΑ σταθούμε στο…βύσμα. Από καταβολής ελληνικού στρατεύματος ήταν ο ρυθμιστής. Για τη σύνθεση σε επίπεδο υψηλό, για τον φαντάρο που θα υπηρετήσει στον Έβρο. Έδινε κι έπαιρνε το μέσον, και οι κανακάρηδες γονιών με γνωριμίες δεν είχαν δει καραβάνα και καραβανάδες.
ΣΤΟΝ στρατό, λοιπόν, όπου κατ’ εξοχήν έπρεπε να ισχύει ο νόμος και οι κανονισμοί, το κατάντησαν περίεργο και ασύνηθες να μην πέφτει το…τηλέφωνο για μετάθεση του «ευνοούμενου», για  «λούφα και παραλλαγή» του «ημετέρου». Κανέναν δεν ενόχλησε αυτή η ιδιότυπη διαφθορά χωμένη στους στρατώνες και στα γραφεία, το αίσχος που ανάγει τη στράτευση σε διελκυστίνδα μέσων και γνωριμιών.



ΚΑΙ; Στα σύνορα ο γιος του προλετάριου, στην Αθήνα ο κανακάρης. Με αστικό ο τελευταίος για το σπίτι του, με εισιτήρια επάλληλων διαδρομών ο πρώτος. Κι αν εθνική μας οικονομία περνάει δύσκολες ώρες; Δεν κατάσχουμε τον καπνιστό σολομό των Άκηδων, κόβουμε τα εισιτήρια του φτωχόπαιδου. Μα, και πλουσιόπαιδο να ήταν ο «απόμακρος», όφειλε να τον τιμήσει η Πολιτεία. Με τη δωρεάν μετακίνηση ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης για την «αυτοεξορία» του. Κι αν συνυπηρετούν εκεί με «άκαπνους και άσφαιρους» (το επιβάλλει ο νόμος στα χαρτιά), ακολουθεί το βύσμα και έπεται η «απαγωγή».
ΠΟΥ αλλού σκαλώνει το μυαλό που δεν κατανοεί την οικονομία απ’ το εισιτήριο του φαντάρου; Διαβάζουμε πως για τα κινητά των Υπουργείων πληρώνουμε ένα εκατομμύριο το χρόνο. Μιλάμε για «υπηρετούντες» την Πατρίδα με το κινητό στο χέρι και ο λογαριασμός στο ταμείο. Έχει το δημόσιο, προβλέπονται σε προϋπολογισμούς, είναι αδιόρθωτοι οι εργαζόμενοι και «εργαζόμενοι» που αφήνουν το κλιματιστικό ανοιχτό απ’ την Παρασκευή, για «κανονικές συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας» τη Δεύτερα.
ΕΙΝΑΙ το Υπουργείο Άμυνας το δαπανηρότερο (σε κινητά) και το Εξωτερικών αρνήθηκε να δώσει στοιχεία. Με την παραμένουσα ψυχολογία της «λούφας και παραλλαγής» δημοσία δαπάνη και με άδειους από αισθήματα αγάπης για την πατρίδα. Έτσι την εννοούν για τον εαυτό τους και την αρμέγουν «αυτοπροσώπως». Για να πατσίζουν με τα κομμένα εισιτήρια του φαντάρου. 


GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: