2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

39 χρόνια μετά



39 χρόνια από την μεγάλη εξέγερση των φοιτητών κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Χρόνια που κουβαλούν ισχυρές μνήμες γι’ αυτούς που τα έζησαν, για τους φοιτητές, τους μαθητές, τους νεολαίους. Τα τανκς κατεβήκαν στους δρόμους, τη νύχτα της Παρασκευής και το Σάββατο. Κι έπειτα ξανά η σιωπή της φρίκης. Σίγησε ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών. Ακουγόντουσαν μόνο οι ερπήστριες των τεθωρακισμένων και οι πυροβολισμοί. Νεκροί, τραυματίες, συλληφθέντες.
Οι πρωταγωνιστές της εξέγερσης ακολουθήσανε ο κάθε ένας διαφορετική πορεία. Άλλοι εξαργύρωσαν τον αγώνα τους με θέσεις σε κόμματα και κυβερνήσεις, άλλοι αποτραβήχτηκαν στο περιθώριο πικραμένοι για την εκμετάλλευση της εξέγερσης από τους εγχώριους νταβατζήδες.
Οι ακροδεξιοί προσπάθησαν να συκοφαντήσουν όλους τους αγωνιστές της εξέγερσης επειδή κάποιοι επώνυμοι του αγώνα «βολεύτηκαν» σε κόμματα και κυβερνήσεις και σε θέσεις με υψηλούς μισθούς. Είναι μια μειοψηφία!
Οι νεοναζιστές ουρλιάζουν ότι δεν υπήρξαν νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο λες και έχει σημασία αν οι νεκροί της εξέγερσης ήταν μέσα ή στους περιβάλλοντες το Πολυτεχνείο δρόμους. Νεκροί υπήρξαν, είναι οι νέοι που χάσανε τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για την ελευθερία.
Και η συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιστών της εξέγερσης απογοητευμένοι από την πορεία των αγώνων μετά την μεταπολίτευση αποσύρθηκαν στο περιθώριο και έπαψαν να μιλούν. Αν μιλούσαν αυτοί η φωνή τους θα παρέσερνε τις αθλιότητες των λίγων που επέλεξαν τον εύκολο δρόμο του πλουτισμού.
Αυτοί που γίνανε υπουργοί και στελεχώσανε τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης είναι μια μικρή μειοψηφία από τους αγωνιστές της εξέγερσης της 17 Νοέμβρη. Αυτοί που συμμετείχανε στο φαγοπότι της μεταπολίτευσης και οδηγήσανε τη χώρα στην πτώχευση είναι, μεταξύ άλλων, οι λίγοι που εξαργύρωσαν τους αγώνες τους για μια θέση με παχυλό μισθό, μια θέση με προνόμια είτε οικονομικά είτε της εξουσίας. Αλλά πότε στην ιστορία δεν υπάρχουν άνθρωποι που προδίδουν τα πιστεύω τους για να βολευτούν;
Η συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιστών της εξέγερσης παραμένουν στην άκρη των εξελίξεων έχοντας πάντα ζωντανές τις ιδέες της εξέγερσης  «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» που είναι και σήμερα τόσο τραγικά επίκαιρες.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: