2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η λίστα και…οι άλλες


Του Θανάση Νικολαΐδη 
 «ΚΙ αν δεν μπορείς να τους ξεφύγεις, μπέρδεψέ τους». Σαν τη σουπιά που ρίχνει το μελάνι της, σαν φακίρης σε αφελείς.
ΛΙΣΤΕΣ χαμένες κι άλλες κρυμμένες, παραποιημένες και κάθε μέρα μια καινούρια. Ο φασισμός (μαύρος είτε κόκκινος-υπάρχει και τέτοιος) μπορεί και κρύβει μυστικά με το στανιό και μόνο η δημοκρατία αποκαλύπτει. Και η ασυδοσία τι…κάνει; Σε βάζει στη μέση και τραβολογάει τη σκέψη σου, μέχρι να γίνει βαρεμάρα η σαστιμάρα.
ΖΗΤΗΣΑΜΕ λίστες μικρές κι αλλιώτικες. Έτσι για δείγμα, και σαν τεστ ειλικρίνειας των κοινοβουλευτικών μας ανδρών και γυναικών. Και, βέβαια, είναι λάθος να ζητάς απ’ τους δράστες πληροφορίες για τον δράστη και στοιχεία για ένα «έγκλημα», ωστόσο, θα’ χαμε δείγμα (πολιτικού) ήθους και γραφής των εκπροσώπων μας. Τους θυμίσαμε πως όφειλαν να μας…τοιχοκολλήσουν καταστάσεις με τα ονόματα και στοιχεία των «εργαζομένων» της Βουλής! Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο κι ήταν δουλειά δικιά μας για κρίσεις και συμπεράσματα. Και τι θα κάναμε, αν είχαμε τη λίστα-δείγμα; Θα μαθαίναμε απ’ τα επώνυμα ποιος μπήκε απ’ το παράθυρο, το μέσον και το βύσμα του, τον…μπάρμπα» και τον συγγενή που «καθάρισε», νόμιμα και ξεδιάντροπα. Δεν τόλμησαν και, στα «παράθυρα», άλλα λόγια. Με τον κ. Στυλιανίδη (φορτωμένο με παλιές, δαπανηρές οικονομικές του αμαρτίες του να τις χρεώνει στο…πρωτόκολλο) να μιλάει για…ειδικό καθεστώς των εργαζομένων στη Βουλή, στεγανά κ.ά. ακατανόητα(!).



ΕΚΡΥΨΑΝ τη μεγάλη λίστα (Λαγκάρντ) όσο μπορεί να κρατηθεί μια βόμβα στο συρτάρι κι ύστερα…άστραψαν και βρόντηξαν οι κοινοβουλευτικοί μας. «Στη Βουλή η λίστα και…καθαρίζουμε (για σας). Όσο για ‘μας, δεν μας τρομάζουν οι αποκαλύψεις, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε».
ΚΙ έσπευσαν να κινήσουν τους μηχανισμούς…μπερδέματος. Οι ίδιοι; Όχι. Το σύστημα. Και γέμισε η Ελλάδα λίστες πολλές, κάλπικες είτε παραποιημένες κι άντε να βγάλεις άκρη. Για ν’ αρχίσουν οι διαψεύσεις και οι κραυγές…αθώων.
ΚΑΙ ποιος ένοχος απόμεινε για φορολόγηση και «τιμωρία»; Κανένας! Όλοι τους αθώοι (κι ας μας θυμίζουν Siemens και Βατοπέδια), άδικα τσιρίξαμε, τζάμπα ξεφυλλίσαμε κάλπικες σελίδες.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν είναι μόνο οι πολιτικοί μας στο κόλπο. Είναι το «σύστημα», με τις ασφαλιστικές δικλείδες. Δημοσιογράφοι-εργαλεία και αναγνώστες ανυποψίαστοι. Συνονθύλευμα κουτοπόνηρων νεοελλήνων που δεν αντισταθήκαμε έγκαιρα στη διαφθορά και μας πνίγει. Με τη Λερναία Ύδρα να τα διπλασιάζει, όσα κι αν της κόψεις κεφάλια.


GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα! 

3 σχόλια:

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Aς κάνουμε μερικές σκέψεις:

Είναι αξιοπερίεργο γιατί στη λίστα των 36 δεν κινητοποιήθηκε κανείς επίσημος φορέας κόμματος ή της ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους εκείνους κατά των οποίων ο ίδιος ο εισαγγελέας του Α.Π. εξαπέλυε βαριές απειλές για διώξεις περί ηθικής αυτουργίας κλπ.;

Κανείς δεν δήλωσε συμπαράσταση!

Όσο για τον Βαξεβάνη, αναρωτηθείτε που να βρήκε άραγε τη λίστα; και τι λίστα είναι αυτή; της Λαγκαρντ είχε 1991 ονόματα ενώ του Βαξεβάνη, έχει καμιά εκατοστή παραπάνω. Ποια ονόματα προστέθηκαν άραγε, από ποιούς και για ποιό σκοπό; Και ποιός μας λέει ότι όπως προστέθηκαν και άσχετα ονόματα πεθαμένων γιατί να μην αφαιρέθηκαν και σχετικότατα ονόματα ζωντανών;

Και τι σκοπούς εξυπηρετούσε αυτή η δημοσίευση; μήπως αυτοί που του την έδωσαν (ίσως μέσα από τη Βουλή... λέμε τώρα) ήθελαν να δείξουν στους ιθαγενείς μερικά "καθρεφτάκια" για να ησυχάσουν και να μην ψάχνουν τα πραγματικά ονόματα; Άλλωστε οι καταθέσεις αυτές όπως άκουσα ήσαν την περίοδο του 1995... περισινά ξινά σταφύλια δηλαδή...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μεγάλη κινητοποίηση για τον κ. Βαξεβάνη βλέπω, από διεθνή και ντόπια "παπαγαλάκια" κι αυτό μου ...βρωμάει... και πολύ μάλιστα!! Κάποιοι μας φτιάχνουν "ήρωες" για να έχουμε να παίζουμε και να ξεθυμαίνουμε...

Φοβάμαι ότι έρχομαι να πιστέψω τις φήμες που άκουσα κάποτε ότι ο κ. Βαξεβάνης είναι πρακτορίσκος της ΕΥΠ. Αυτό εξηγεί γιατί ενώ από τη μια φαίνεται το "σύστημα" να τον διώκει από την άλλη ολόκληρο το "παρασύστημα" σπεύδει να τον υποστηρίξει!!!

Πολύ εύστοχη και "ψαγμένη" ανάρτηση!
Ευχαριστούμε κ. Θανάση!

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

To παραπάνω σχόλιο είναι το σχόλιο ενός ανώνυμου στην ανάρτηση τoy petraskandalou και το βρήκαμε αρκετά εύστοχο.

http://petraskandalou.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7433.html

Ανώνυμος είπε...

ΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΧΕΡΑΚΙ ΧΕΡΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ , ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ?? ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΘΕΝ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΕΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΛΑΜΟΓΙΩΝ) ΤΙΜΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΑΝ ΗΡΩΑ..ΞΕΡΕΤΕ , ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
Υποτίθεται ότι αποκάλυψε τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ;,
όταν όμως,
στην μεγάλη αυτή λίστα...
υπάρχουν 2059 ονόματα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εκδότη (Βαξεβάνη) του περιοδικού HOT DOC,
που αναφέρονται ονόματα καταθετών ΧΩΡΙΣ κανένα άλλο στοιχείο, όπως ποσά ή ημερομηνία κατάθεσης, ενώ σε

ορισμένες περιπτώσεις αναφέρονται και οι ιδιότητες των δικαιούχων. Οι καταθέτες που εμφανίζονται στην

λίστα σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ύποπτοι φοροδιαφυγής ή ότι έχουν τελέσει κάποιο άλλο

αδίκημα !!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ ΑΛΗΘΗ !!!
-----
Δεν ξερουμε αν ολοι αυτοι είναι Φοροφυγαδες και γενικα εχουν διαπραξει αδικηματα!!!
Αυριο, στο αυτοφωρο, ο Βαξεβανης (γνωστος αριστεριστης), θα δωσει εξηγησεις για το ποσο αληθινή είναι η

Λιστα Λαγκαρντ και γιατι δεν την παρεδωσε αμεσως στην δικαιοσυνη παρα την δημοσιευσε στο περιοδικο του,