2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Το (κρυφό) CD της πολιτικής αλητείας και της ντροπής

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΝΑ το πούμε απ’ την αρχή πως μας έχουν καταπλήξει οι δυο…ταχύτητες. Εδώ και τώρα αποφάσεις για μισθούς συντάξεις και χαράτσια, ανοχή, αναβολή και κωλυσιεργία για άλλα που τους απειλούν και τους πληγώνουν. Είναι, βέβαια, υπόθεση της τρισυπόστατης κυβέρνησης, αλλά είναι και θέμα κοινοβουλίου. Με τις συνήθειες, την ιστορία και την κουλτούρα τους των 300. Γι αυτά που (δι)έπραξαν, εκείνα που παρέλειψαν και το όλο σύμπλεγμα το είπαμε πολιτικό σύστημα. Μοναδικό στον κόσμο και καταπληκτικά ζημιογόνο και καταστροφικό.
ΕΧΕΙ πολλά να…επιδείξει το κοινοβούλιό μας. Με την εργώδη προσπάθεια των μελών του, διαχρονικά, για προνόμια αυτών των ιδίων. Κι όταν κάποιοι το παράκαναν, έσκασε η βόμβα. Καταθέσεις στο εξωτερικό! Από δρόμους κρυφούς και σε περίοδο κρίσης. Δεν ανησύχησαν κρατώντας μαχαίρι και πεπόνι, χαμογέλασαν περιμένοντας κι εμείς θυμηθήκαμε. Πόσα μας «έταξαν» για έρευνες μιζαδόρων και για Βατοπέδια και πόσο μας κόστισε η «φούσκα» (από υπερωρίες και αμοιβές).
ΕΙΝΑΙ καταπληκτικοί οι άνθρωποι. Ταχυδακτυλουργοί που εξαφανίζουν κι άλλοτε εμφανίζουν άσους απ’ το μανίκι, προκαλώντας…χεικρότημα. Περιμέναμε τη λίστα των πολιτικών-καταθετών, το CD υπάρχει και ερευνάται, αλλά του ΣΔΟΕ είναι ανίσχυρο μπροστά στους πανίσχυρους του σιναφιού, που νομοθετούν. 



ΚΑΙ, βέβαια, δεν πρόκειται για αφελείς πολιτικούς-ελβετοκαταθέτες. Οι «δράστες» κρύβονται και δεν περιμένουμε αυτοαποκαλύψεις. Είναι κάτι σαν τον δολοφόνο που ανθίσταται και, βέβαια, τον κατηγορούμενο δεν τον «ορκίζουμε». Μόνο τον ‘ξορκίζουμε να μας αποκαλύψει την αλήθεια κι αυτός τη θάβει βαθύτερα.
ΤΟ πληροφορήθηκαν πως υπάρχει το CD των 32, κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και σφυρίζουν αδιάφορα. «Δεν είμαι εγώ-είναι οι υπόλοιποι». Μα κι αν τους δείξουν (μόνο σε μέλη του σιναφιού τους), απαγορεύονται τα μολύβια και οι φωτογραφικές μηχανές! Διέπραξαν (και αυτήν) την πολιτική αλητεία, πρόσφατα, γέλασε το παρδαλό κατσίκι, χωρίς κανένας τους/κανένας μας να κλάψει για την κατάντια.
ΑΠΟ’ δω και πέρα, μας τρώει η αγωνία. Όχι για τη λίστα που δεν πρόκειται να δούμε, αλλά για τον τρόπο που θα χειριστούν το θέμα (της απόκρυψης) οι «ταχυδακτυλουργοί». Οι συνασπισμένοι και σαν μια γροθιά απέναντι στον «εχθρό» και στην αλήθεια.
ΟΙ 32 θα αυτοπαρουσιάζονταν, αν επρόκειτο για έντιμους πολιτικούς άνδρες και γυναίκες. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, για αυτό και (προ)καλούμε τους/τις υπόλοιπους: Απαιτήστε τη λίστα στον…αέρα, αλλιώς παραιτηθείτε!

11 σχόλια:

Μιχάλης Κ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μιχάλης Κ είπε...

Συγνώμη ρε φίλε αλλά είσαι τελείως μ-----ς;;;;
Πιστεύεις ακόμα ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ξεμπροστιάσουν τους κλέφτες αυτούς;
Το πολύ πολύ να βάλουν μέσα κανένα "μικρό ψάρι" ώστε να ησυχάσει ο κόσμος. Το ίδιο δεν έγινε και με τον Τσοχατζόπουλο; Ποιος θυμάται τώρα τα σκάνδαλα του Πασοκ;
Και παλιότερα είχε γίνει κάτι παρόμοιο με τον Κοσκωτά.

Ανώνυμος είπε...

"ΑΠΟ’ δω και πέρα, μας τρώει η αγωνία. Όχι για τη λίστα που δεν πρόκειται να δούμε, αλλά για τον τρόπο που θα χειριστούν το θέμα (της απόκρυψης) οι «ταχυδακτυλουργοί»"

Αν, κύριε Μιχάλη μας, αναφέρεστε σε μένα, τότε, δεν είστε μόνο μ...ς, είστε και αγράμματος.
Θ.Ν.

Μιχάλης Κ είπε...

Σε σένα αναφέρομαι αλλά δεν θέλω να σε βρίσω βέβαια. Έβαλα την λέξη για να έμφανίσω ποιο έντονο την ερώτηση-σχόλιό μου. Θα μπορούσα να βάλω ηλίθιος, χαζός κλπ αλλά είναι η κατ' εξοχήν χρησιμοποιούμενη νεο-ελληνική λέξη.

Ανώνυμος είπε...

Αφού, λοιπόν, επιμπένεις χωρίς να έχεις πειστεί απ' το "αποδεικτικό" μου απόσπασμα, δικαιούσαι, μόνο το "μ....ς", κύριε Μιχάλη μας. Λυπάμαι.
Θ.Ν.

Μιχάλης Κ είπε...

Αμάν φίλε μου! Σου εξήγηδα ότι δεν σε βρίζω. Έβαλα την λέξη "ποιητική αδεία". Όλη η πρώτη πρόταση είναι εμφανώς (τουλάχιστον για μένα) μη προσβλητικού χαρακτήρα.Δεν έχω πρόθεση να βρίσω σε ένα σοβαρό άρθρο, όπου αναφέονραι σοβαροί προσβληματισμοί.
Αλλάζω την πρώτη πρόταση με ένα από τα:
-Συγνώμη ρε φίλε αλλά είσαι τελείως χαζός;;;
-Συγνώμη ρε φίλε αλλά είσαι τελείως βλάκαςς;;;
-ΚΑλά δεν έχεις πάρει είδηση τί συνβαίνει;;;
Κανένα δεν έχει προσβλητικό χαρακτήρα εκτός και το πάρεις κυριολεκτικά.
Οπότε ςπςιδή δεν είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό το πνεύμα με το οποίο εγραψα το σχόλιο, θα το επαναλάβω διορθωμένο.
Μπορείς να σβύσεις όλη την παραπάνω στιχομυθία μας.

Μιχάλης Κ είπε...

Συγνώμη ρε φίλε αλλά φαίνεσαι ξύπνιος άνθρωπος.
Πιστεύεις ακόμα ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ξεμπροστιάσουν τους κλέφτες αυτούς;
Το πολύ πολύ να βάλουν μέσα κανένα "μικρό ψάρι" ώστε να ησυχάσει ο κόσμος. Το ίδιο δεν έγινε και με τον Τσοχατζόπουλο; Ποιος θυμάται τώρα τα σκάνδαλα του Πασοκ;
Και παλιότερα είχε γίνει κάτι παρόμοιο με τον Κοσκωτά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί επιμένετε, κ. Μιχάλη, πως ισχυρίζομαι το αντίθετο;
Δεν διαφωνούμε επί της ουσίας, διατυπώσατε την άποψή σας, ωστόσο, με τα "ρε φίλε" και τα λοιπά του πλούσιου λεξιλογίου σας, διάλογος δεν γίνεται. Λίγη κοσμιότητα δεν θα έβλαπτε.
Γι αυτό, λοιπόν, τέλος μαζί σας, και ευχαριστώ για την επικοινωνία μας.
Θ.Ν.

Μιχάλης Κ είπε...

Είναι γεγονός ότι χρησιμοποιώ περίεργη διάλεκτο και έτσι αρκετοί με παρεξηγούν.

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ΡΕ ΣΥ ' ΤΑΣΟ ' ή ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΟΝΟΜΑΣΩ, ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΗ ΣΤΑΗ ή ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ; ΑΙ...........................

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί... όλο λίστες ακούμε και ονόματα δεν βλεπουμε.. εκείνη η λίστα των πολιτικών που έβγαλαν έξω 80 δις σε τράπεζες της Ελβετίας τι έγινε ρε παιδιά; η άλλη λίστα με τους 1.500 μεγαλοφοροφυγάδες που βρίσκεται; κάτι πορίσματα για φοροδιαφυγές μαμούθ που χάθηκαν; καταντήσαμε να παίζουμε όλοι μαζί το "εδώ παππάς εκεί παππάς που 'ναι ο παππάς"!!!!!

Kαι νομίζω ότι ο Μιχάλης επί της ουσίας δεν διαφωνεί με το Θανάση, απλά χρησιμοποίησε στην αρχή άστοχη και τουλάχιστον "φαινομενικά" προσβλητική προσφώνηση έστω και ποιητική αδεία, όπως λέει για να τονίσει το σχόλιό του.
Μετά τις εξηγήσεις όμως που έδωσε θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να είναι λήξαν.

Ενωμένοι πρέπει να είμαστε κι όχι "σκοτωμένοι" μεταξύ μας για παρεξηγήσεις τέτοιου τύπου.