2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

«Δώστε τις λίστες στο λαό»!

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΕΙΧΑΝ κάποτε την άνεση για αγώνα. Για τις στραβές δομές και τις απάτες, στην Ελλάδα της αρπαχτής. Ωστόσο, κόμματα και πολιτικοί…τάιζαν κουτόχορτο, κρατώντας το ψητό για εαυτούς και αλλήλους. Για τα παιδιά, τους συγγενείς και φίλους, κολλητούς κάθε βαθμίδας και ηθικής. Τότε, λοιπόν, που συνέβαιναν τα όργια και βολτάριζε πάνω απ’ τα κεφάλια μας η πολιτική αλητεία (τους), οι ίδιοι νομοθετούσαν κι εμείς αμέριμνοι αλλά όχι ανεύθυνοι τους χειροκροτούσαμε. 
ΚΑΙ γέμισε (τη γέμισαν) η Βουλή «εργαζόμενους» υπεράριθμους και τριγύρω αστυνομικούς-φύλακες, τυχερούς και ευνοημένους. Διόρισαν με την ψυχή τους κι ήταν διακομματική η αμαρτία τους. Μετακλητοί γίναν’ μόνιμοι ελέω ν. Σιούφα και το ΑΣΕΠ έλειπε σε…διακοπές.
ΣΗΜΕΡΑ όλοι τους ξεσπαθώνουν και τα κόμματα αλληλοσπαράσσονται. Ενίοτε για το τίποτα και, στο βάθος, ψήφος. Ωστόσο, μόλις οσμιστούν τον «κίνδυνο», σιωπούν και συμμαζεύονται. Δεν ανεμίζουν τη χαντζάρα, στομωμένη η μάχαιρά τους, πεσμένοι οι τόνοι και άλλα λόγια. Δεν είδαν και δεν άκουσαν για ρουσφέτια και διορισμούς απ’ το παράθυρο, δεν άκουσαν για τη λίστα που τους ζητάμε σήμερα, για τις φωνές που τους βάλαμε χτες.ΔΕΝ είναι δα κατόρθωμα και δεν στοιχίζει το…χαρτί της λίστας. Δεν πρόκειται για φαντομάδες κι ούτε είναι απόρρητο κρατικό. Επιμένουμε, λοιπόν, σε ονόματα, με οδό και αριθμό. Και, βέβαια, αν υπήρχε κόμμα άσχετο και αθώο, η εμπροσθοφυλακή του θα ζήταγε και θα απαιτούσε απ’ τα υπόλοιπα κόμματα τον πλήρη κατάλογο των ευνοημένων, στήλη με τον μισθό τους και σε άλλη στήλη τον πολιτικό που πραγματοποίησε το ρουσφέτι και συναυτουργό της ανήθικης πράξης.
ΤΗΝ αρνούνται πεισματικά. Γιατί; Γιατί απ’ τα ονόματα του ευνοουμένου και μόνο θα μαντέψουμε τους «δράστες» διαβάζοντας ονόματα συγγενών και μετρώντας την πολιτική ηθική τους. Κι ύστερα; Μια καρφωτή ματιά του ψηφοφόρου πάνω σε συγκεκριμένες φάτσες πολιτικών θα τις κάνει να μην κοιμούνται. Χωρίς λόγια περιττά και λεονταρισμούς, να κάνουν το απλούστερο(;) κι ας είναι οδυνηρό γι αυτούς. Υπάρχουν κι άλλες λίστες που μας κρύβουν, για αυτό…«Δώστε τις λίστες στο λαό»!
ΩΣΤΟΣΟ, με διάσπαση άρπαγα απέναντι στο ανυπεράσπιστο και…αχανές δημόσιο, δεν περιμένουμε τίποτα. Ο φοροφυγάς θα τρυγάει τα λίγα του διπλανού του, ο «ανάπηρος» θα τρώει απ’ τη μερίδα του ανάπηρου κι ο κάθε πολίτης θα χρειάζεται έναν χωροφύλακα ξοπίσω του, μη παρασπονδήσει. Μη πληθύνουν οι ψιλοαπατεώνες, πριν…χοντρύνουν.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Χρήστος Δημάρης είπε...

Ο ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΤΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ: Καλησπέρα κύριε Νικολαΐδη. Διαβάστε και την λίστα που είναι στο λίνκ που βάζω στο τέλος του σχολίου μου. Παρακαλώ να μου απαντήσετε στο εξής ερώτημα: Οι πολιτικοί που έχουν τις καταθέσεις που γράφει η λίστα είναι ποτέ δυνατόν να νοιώσουν τον πόνο των απλών ανθρώπων; http://anti-ntp.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8775.html?m=1

Thanasis είπε...

Ευχαριστώ για την παραπομπή και την ενημέρωση, κύριε Δημάρη.
Την είδα, θα την "χρησιμοποιήσω" κι ας είναι μία απ' τις πολλές κρυφές, φανερές και...μισοφανερωμένες (τύπου "πόθεν έσχες").
Με εκτίμηση
Θ.Ν.