Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής με μια απόφαση ορόσημο, έκρινε.... ότι η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/2012, με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων, εκδόθηκε κατά παράβαση του Συντάγματος και είναι νομικά ανίσχυρη.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) «Το Δικαστήριο, σε μια από τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται μετά τη θέση σε ισχύ της με αρ. 6/2012 ΠΥΣ, έκρινε ότι η τελευταία είναι νομικά ανίσχυρη, διότι εκδόθηκε από τη Διοίκηση κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρα 26 και 43 παρ. 2), χωρίς δηλαδή εξουσιοδοτική κάλυψη. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση η οποία θέτει εκποδών τις σαρωτικές νομοθετικές μεταβολές της με αρ. 6 ΠΥΣ».
Στην ίδια ανακοίνωση, η ΟΣΜΕ προσθέτει ότι «με την με αρ. 24/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής κρίθηκαν άκυρες οι απολύσεις πέντε συναδέλφων από το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, οδηγών και εισπρακτόρων, που είχαν γίνει το Μάρτιο του 2012, και υποχρεώθηκε ο εργοδότης να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους και να τους καταβάλει μισθούς υπερημερίας για το διάστημα από την απόλυσή τους έως τον Αύγουστο του 2012».
«Η "επιχείρηση" εκθεμελίωσης εν μια νυκτί του οικοδομήματος των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας με την με αρ. 6/2012 ΠΥΣ βρίσκει ήδη ως εμπόδιο την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, που, σε πείσμα των καιρών, επιμένει να θυμάται και να εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους. Οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ, αλλά και σε πολλούς άλλους εργασιακούς χώρους, υπόκεινται και θα συνεχίσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς. Τη «ζούγκλα» μπορούμε και θα την κρατήσουμε μακριά» καταλήγει η ανακοίνωση.
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!
3 σχόλια:
Μας δουλεύεις ρε παιδί;
Δεν χρειαζόταν το άρθρο. ΟΛΑ στην Ελλάδα είναι αντισυνταγματικά.
Το άρθρο χρειαζόταν Μιχάλη γιατί δεν μας λέει ότι όλα στην Ελλάδα είναι αντισυνταγματικά πράγμα που το ξέρουμε, αλλά ότι υπήρξε Δικαστήριο που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις κι αυτό είναι μια ελπίδα για τον κόσμο όταν υπάρχουν δικαστές που μπορούν να βάλουν ανάχωμα στην κρατική αυθαιρεσία.
Δημοσίευση σχολίου