2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Τα ξάφριζαν…εγκαίρως

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΔΕΝ είναι εντυπωσιακό πως «υπήρχαν (δανεικά) λεφτά». Είναι ο τρόπος που τα ξάφριζαν! Πριν προλάβει να σιτέψει στο ταμείο, έκανε φτερά το δημόσιο χρήμα. Ένα ρεύμα αέρα, μια δίνη και χάνονταν απ’ το μάτι. Το’ βλεπες αργότερα σε σχήμα…βίλας ή έχανες τα ίχνη του, πριν χωθεί στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας.
ΚΑΙ τι να θυμηθείς; Τις «αθώες» ΜΗΚΥΟ που απέπνεαν άρωμα ακομμάτιστο και μέσα βρώμα, πριν το χρήμα ρουφηχτεί στην καταβόθρα; Κάτι σαν «υπέρ χηρών και ορφανών» που τσέπωνε ο ερανιστής, παγκάρι που ξάφριζε ο (κάποιος) παπάς πριν τα μετρήσει.
ΠΩΣ αλλιώς ξάφριζαν το δημόσιο χρήμα, νόμιμα, ύπουλα και ανήθικα; Σε διορίζω και αμείβεσαι ηγεμονικά, αλλά μη με…ξεχνάς. Όλα νόμιμα (και ανήθικα), με τζίφρες και σφραγίδες. Υπήρξαν, λοιπόν, τηλεσχολιαστές κρατικών καναλιών με το χιλιαρικάκι τους τη μέρα, εκφωνήτριες με το 30/ντάρι τους το μήνα κι ένας στρατός υπεράριθμων ξοπίσω, «εξωτερικοί» στα μετόπισθεν και αθέατοι να μετράνε χιλιάρικα για «παραγωγές».
ΘΑ βγάζαμε «τηλεοπτικά» λεφτά απ’ τους Ολυμπιακούς και δεν μας έδωσαν λογαριασμό. Χωρίς να δούμε κάποιους στο σκαμνί ή στο κελί (να τους πηγαίνουμε τσιγάρα). Είναι αξιοθαύμαστοι οι άνθρωποι και συνεχίζουν. Κι αν λίγο, με την κρίση, ξαποσταίνουν, είναι για να μας ξανάρθουν δριμύτεροι, όταν (και αν) οι γελάδες ξαναπαχύνουν.



ΙΔΡΥΣΑΝ το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), το στελέχωσαν, όρισαν τους μισθούς των διευθυντάδων και «ξεκοκάλισαν 17 εκατομμύρια, χωρίς να πραγματοποιήσουν ούτε μιαν αποκρατικοποίηση». Τους το ‘πε ο κ. Τσίπρας (εύγε) και δεν κοκκίνισαν, δεν μας έδειξαν τους φταίχτες, δεν μας αποκάλυψαν υπογραφές. Και γιατί να νοιαστούν για 20 χιλιάρικα μισθό του Προέδρου κι άλλα (περίπου) τόσα του Αντιπροέδρου; «Δεν βρίσκεις στελέχη», σου πετάνε. Κι εμείς, απορημένοι για την επαγγελματική διαδρομή του κ. Προέδρου, διερωτώμεθα τι σχέση έχει η «Τογιότα» με την πρυτανεία του παν. Πειραιά, αυτή με την ΔΕΗ (γράφτηκε, τότε, πως διπλασίασε τον μισθό του ο ίδιος) και η ΔΕΗ με το ΤΑΙΠΕΔ. Και τους ρωτάμε. Κάνατε καμιά προκήρυξη θέσης, διεθνώς, για να δείτε πόσοι και με πόσα ντοκτορά (και εμπειρία) θα πλάκωναν με αιτήσεις που «ΔΕΝ θα ξεκοκάλιζαν τα 17 εκατομμύρια»;
ΚΙ αν ξαναγεμίσει το σακούλι, θα το (ξανα)ξαφρίσουν. Νόμιμα και ανήθικα. Κατέχουν την τέχνη. Κοιτώντας αδιάφορα τους πεινασμένους στα συσσίτια.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: