2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώτο τραπέζι-πίστα!

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ και με το δίκιο του, ρίχνει τις γύρες του στην «Πενταήμερη». Τα αποστηθισμένα θέλουν εκτόνωση και η ζεϊμπεκιά απελευθερώνει. Ένας μικρός μάγκας σήμερα, φαν του μπουζουκιού αύριο, και όνειρο το «πρώτο τραπέζι-πίστα», στην ιεροτελεστία του σκυλάδικου. Και το σχολείο; Να βγει η ύλη κι ας κατεβαίνουν τα παιδιά με τα πανό για το «σχολείο» του κ. Λαζόπουλου κι ας μην πάτησαν ποτέ τους (με το σχολείο τους) σε μια συναυλία κλασικής μουσικής.
Ο ασίκης, λοιπόν της «Πενταήμερης» έχει εκπαιδευτεί εξ απαλών ονύχων του. Ώριμος πια από «τέχνη», θα αναζητήσει την κοινωνική καταξίωση στο «πολιτιστικό κέντρο» (κατά αείμνηστο Γιαννόπουλο), «μες τους καπνούς και τις βρισιές» που δεν φαίνονται γιατί απάγονται απ’ τον απορροφητήρα, δεν ακούγονται, γιατί καλύπτονται απ’ την πενιά στη διαπασών. Εκεί το γλέντι, η επίδειξη και η…φοροκλοπή. Κι αν η αοιδός διέθετε και φωνή, δεν θα ‘ταν απαραίτητο να σειέται, να λυγιέται με τη φούστα ως το λαιμό και τους τραβηχτικούς μηρούς στη φόρα. 



«ΞΕΡΕΙΣ τι θυσίες έκανα για να φτάσω εδώ που έφτασα;» ρωτά η κα Κοκκίνου (αντί να απαντάει) και εννοεί την δίαιτα και πιθανώς άλλα…προσθετικά κ.τ.τ. Κι εμείς που περιμέναμε ν’ αραδιάσει τις σχολές που τελείωσε και τα ωδεία όπου φοίτησε…Την περιμέναμε τουλάχιστον ειλικρινή φορολογούμενη, αλλά μας παραπέμπει στον λογιστή της δίκην…Αντουανέτας και καθαρίζει. Με τα μηδενικά(!) της κέρδη και τη μηδενική τσίπα.
ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ οικονομική…ηθική απ’ την κα Βίσση και μια στάλα…ευγνωμοσύνη που τη στέλναμε σε Γιουροβίζιον κ.ά. τιμητικά, ως νεάζουσα γεροντομπεμπέκα, σχεδόν απ’ τα αζήτητα. Στο ίδιο σακί οι Μαζωνάκηδες που δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, σε άλλο «χρυσό», τιμητικό οι έντιμοι φορολογούμενοι (Τερζής, Πλούταρχος κ.ά) που έριξαν πλούσιο τον οβολό τους στα άδεια ταμεία του Κράτους.
ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ, λοιπόν, οι κλέφτ(ρ)ες και στον χώρο όπου ρέει το ουίσκι, αποθεώνεται ο/η αοιδός πνιγμένη στο λουλουδικό και η νεοελληνική κουλτούρα βολτάρει-θριαμβεύτρια. Ανάμεσα σε αφορολόγητες εισπράξεις και ανείσπρακτες οφειλές, σε «φτιαγμένους» θαμώνες και φτιαχτές φορολογικές δηλώσεις κι απ’ έξω οι μπράβοι-φουσκωτοί.
ΕΙΝΑΙ η ελληνική μαγκιά που λέγαμε, το σπορ, το χόμπι. Και τώρα που τα μάθαμε; Θα δούμε κάτι στο ταμείο, αναδρομικά και άμεσα; Δεν (το) περιμένουμε, όσο η Πολιτεία, μεθυσμένη, τυφλή και αδιάφορη ρίχνει τις γύρες της στην πίστα.



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Χρήστος Δημάρης είπε...

ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; Καλημέρα κύριε Νικολαΐδη. Συμφωνώ με πάρα πολλές παρατηρήσεις που κάνετε στις αναρτήσεις σας. Πώς μπορούμε όμως να αλλάξουμε αυτήν την μίζερη πραγματικότητα; Δεν σας το ρωτώ για να γράψω ένα σχόλιο. Σιγά σιγά σχηματίζω μία γνώμη (την οποία και ελπίζω να την δημοσιεύσω) για το πως πρέπει να αντιδράσουμε και η δική σας άποψη θα μου προσέφερε μεγάλη βοήθεια. Περιμένω λοιπόν την απάντηση σας.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, κύριε Δημάρη.
Πολύ σύντομα, θα έλεγα:
1. Μουσική παιδεία στα σχολεία.
2. Αυστηρή τήρηση του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της "Πενθήμερης".
3. Μεγάλος συντελεστής φορολογησης στα (τέτοια) κέντρα διασκέδασης (δεν πάει ο φτωχός).
4. Αυστηρός (και συνεχής)φορολογικός έλεγχος.
5. Όπως για να βγεις στο θέατρο απαιτείται άδεια και αυτή προϋποθέτει φοίτηση σε δραματική σχολή κ.λπ., το ίδιο να ισχύσει (φοίτηση σε ωδείο) και για επαγγελματίες αοιδούς.

Αυτές είναι μερικές σκέψεις μου και περιμένω τη δικιά σας ανάλυση.
Με εκτίμηση
Θ.Ν.