2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Προκήρυξαν την κοινωφελή εργασία και δεν τη χρηματοδοτούν

Άλλος ένας εμπαιγμός των Ελλήνων πολιτών από το κράτος που πλέον η μόνη του ένδειξη ύπαρξης είναι η είσπραξη βάρβαρων φόρων και η στυγνή καταστολή. Ο λόγος για τις θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε κοινωφελή εργασία που διαφημίστηκαν πολύ, έγινε απόπειρα να δοθούν σε ύποπτους φορείς, συγκέντρωσαν τις ελπίδες των ανέργων για μία, έστω και προσωρινή ανακούφιση, και, τελικά, αποδεικνύονται μία ακόμη ''φούσκα''.
Η μη κυβερνητική οργάνωση ''Κέντρο Μέριμνας για την Οικογένεια και το Παιδί'', ένας απ' τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ότι δεν έχει λάβει την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από το υπουργείο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν - τι πρωτότυπο για το ελληνόφωνο κράτος! - απλήρωτοι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

(Απασχόληση 5 μηνών σε Δήμους)


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΜΟΠ, στα πλαίσια της υλοποίησης των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα θέλει να ενημερώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όλους τους απασχολούμενους στα προγράμματα αυτά, ότι το ΚΜΟΠ μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απολύτως χρηματοδότηση (ούτε μέρος της χρηματοδότησης που προβλέπεται από το πρόγραμμα για τη ΜΚΟ) από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που προκήρυξε και χρηματοδοτεί το εν λόγω πρόγραμμα. Το ΚΜΟΠ δεσμεύεται ότι την ίδια ημέρα αν αυτό είναι τεχνικά δυνατόν ή το αργότερο την επομένη από την ημέρα που θα λάβει τη χρηματοδότηση θα καταβάλλει στους εργαζόμενους τα χρήματα που τους αναλογούν.

Είναι απολύτως κατανοητό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα χρηματοδότησης εκτός της διαδικασίας που προβλέπεται και που εφαρμόζει το Υπουργείο. Ως ΚΜΟΠ, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για υποβολή των αιτημάτων χρηματοδότησης το συντομότερο δυνατό και παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη του αιτήματος στις αρμόδιες Υπηρεσίες.


Η Πρόεδρος του ΚΜΟΠ,




GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: