2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Σκαρφαλώστε για τη βίλα, ξεσκεπάστε υπογραφές

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΙΔΑΜΕ τη βίλα να ξετρυπώνει στο βουνό κι ολόγυρα το δάσος. «Λάδωσε την έκτισε, τελειώσαμε», σκεφθήκαμε και η κουβέντα τέλος. Και περιμέναμε, στις δεκαετίες του κτισίματος βιλών που βγάζουν μάτι και αποπνέουν παρανομία, να λειτουργήσει το Κράτος, η Δικαιοσύνη και η…ευαισθησία του πολίτη. Το Κράτος εκοιμάτο, η Δικαιοσύνη έψαχνε για νομοθετικό πλαίσιο και για στοιχεία, ο δε πολίτης δεν «καρφώνει» γιατί είναι αμαρτία. Κι αν του ζητήσεις να καταγγείλει, «τι συμφέρον έχω;» σου λέει και πάει για ύπνο. Και, βέβαια, εννοεί το ατομικό του συμφέρον, με το Κράτος ξένο, μακρινό και (αμοιβαία) αδιάφορο.
Η τύχη (και η μοίρα των ελλήνων) τα’ φερε να μας κουμαντάρει η κρίση-πηγή δεινών (και ελπίδας). Λες να ψάχνει για λύσεις το Κράτος, ξυπνώντας ξαφνικά απ’ τον λήθαργο; Κι άρχισαν όλοι τα «πρέπει», μηδέ των φορέων της εξουσίας εξαιρουμένων, θυμίζοντας ιεροκήρυκα του άμβωνα, παρά υπουργό σε θέση αποφασίζοντος. Είναι ο νόμος όπως τον φτιάξανε για να καλύπτει τις βρωμιές, έχουμε και τους νομοθέτες μας ευτυχισμένους που το κόμμα «ενέβασε τα ποσοστά του» κι αυτοί κατέβασαν τις στροφές. Θα μπορούσαν να νομοθετήσουν εκτάκτως και επειγόντως και δεν το κάνουν. Όπως και για τόσα άλλα, που καμώνονται πως προσπαθούν, κόπτονται και αγωνιούν. Π.χ. εμείς περιμένουμε τη λίστα των…πατριωτών με τον ιδρώτα τους στην Ελβετία κι αυτοί ρίχνουν πάνω της σκόνη μη ξετρυπώσει και κανένα όνομα του σιναφιού τους.
ΑΝ νομοθετούσαν επειγόντως και ταχέως για να λύσουν τα χέρια της διοίκησης (υποχρεωμένης με νόμο και επί ποινή να κάνει τη δουλειά της), άνθρωποί της θα σκαρφάλωναν στο βουνό για τη…βίλα. Θα’ καναν φύλλο-φτερό τα χαρτιά για την άδεια, θα επεσήμαιναν υπογραφές επίορκων μιζαδόρων και η συνέχεια στο…σκαμνί. Χωρίς αναβολές και «διευκολύνσεις», με κλειστά τα παραθυράκια του νόμου και ανοιχτή την πόρτα της φυλακής.





ΜΑΣ «τα πήραν κι έφυγαν» κλέφτες και κλεφταράδες, τη βίλα δεν την είδαν στο βουνό κι αρμέγουν τους «κοντινούς». Μισθωτούς και συνταξιούχους που τους «ελέγχουν» (και δεν τους ξεφεύγουν) και, με νόμους (διατάγματα, αποφάσεις, ρυθμίσεις) ταχείας διαδικασίας και αμέσου εφαρμογής, μαζεύουν λεφτά και βάζουν τα πράγματα σε τάξη. Η αταξία της αυθαίρετης δόμησης με σύμπραξη διεφθαρμένων παραμένει. Εκτεταμένη και αλώβητη. Με την ατιμωρησία να ενθαρρύνει τους συνεργούς.
ΑΝ ο πολίτης (ο κάθε πολίτης) δεν βοηθήσει καταγγέλλοντας (όχι για ίδιον όφελος) και επιμένει να κατασπαράσσει το Κράτος (αδιαφορία, φοροδιαφυγή)… μην το επικαλείται σε κρίσιμες ώρες (χιόνια, φωτιά, πλημμύρες) με την κραυγή «πού είναι το Κράτος;». Θα επανέλθουμε.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα! 
 

13 σχόλια:

Χρήστος Δημάρης είπε...

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ: Κύριε Νικολαΐδη εδώ είστε λάθος. Το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η διαφθορά αλλά η συγκάλυψη της. Αν ο πολίτης καταγγείλει τότε θα βρεί και τον μπελά του. Για παράδειγμα μιλάτε για αυθαίρετες βίλες. Αυτές όμως οι βίλες χτίστηκαν σε μέρος κάποιου δήμου. Που είναι ο δήμαρχος αυτού του δήμου; Που είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι αυτού του δήμου; Που είναι ο αρμόδιος περιφερειάρχης; Που είναι οι αρμόδιοι βουλευτές; Που είναι οι αρμόδιοι υπουργοί; Βεβαίως και ο πολίτης πρέπει να καταγγέλνει. Θα πρέπει όμως να έχει και την αντίστοιχη προστασία από κάποιους αρμόδιους που θα δώσουν το φωτεινό παράδειγμα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως, κύριε Δημάρη, με την (μικρή αλλά περιεκτική) ανάλυσή σας.
Θ.Ν.

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Aλήθεια σας έτυχε ποτέ να καταγγείλετε φοροδιαφυγή ενός μεγαλοδικηγόρου ή ενός πρώην βουλευτή; Αν όχι τότε καταλαβαίνουμε γιατί δίνετε τόση μεγάλη βάση στην καταγγελία του πολίτη. Εδώ δεν είναι Γερμανία. Ξέρετε τι θα την κάνουν την καταγγελία; θα την κάνουν γαργάρα και μετά θ' αρχίσει να τρέχει με χίλια ο πολίτης και δεν θα γλυτώνει...
Αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις...
Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Δημάρη, οι αρχές και οι εκλεγμένοι τουλάχιστον εκπρόσωποί μας έπρεπε να αναλάβουν το ΄εργο των καταγγελιών αλλά πώς αφού κι αυτοί λογικά έχουν τη θέση του καταγγελλόμενου, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων;;

Χρήστος Δημάρης είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ: Αποτέλεσμα των καταγγελιών μου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Τέντε είναι η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Ελληνικής δικαιοσύνης σε πέντε σκάνδαλα ενός δήμου. Αυτό όμως δείχνει την αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος αφού δικό του καθήκον είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Δείτε στο τετράλεπτο βίντεο που βάζω στο τέλος του σχολίου μου την καθαρή συγκάλυψη του Δημάρχου και τις απειλές του απέναντι μου. Σημειώστε πως ανάμεσα σε αυτούς που έχω καταγγείλει είναι ένας καθηγητής πανεπιστημίου, και ένας πρώην υπουργός. Πάντως είναι αλήθεια πως κάποτε θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που ένας απλός πολίτης δεν θα φοβάται να καταγείλει τον οποιοδήποτε κρατικό λειτουργό όσο ψηλά και αν βρίσκεται. http://pakneasionias.blogspot.gr/2012/05/video.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Είδα το Βίντεο. (Αρνητικά) καταπληκτικό!
Να Δήμαρχος, να μάλαμα!
Ωστόσο, ο Άρης να επιμείνει και να του(ς) αλλάξει τα φώτα.
Θ.Ν.

marianaonice είπε...

Kύριε Δημάρη
προσωπικά σας εύχομαι καλή δύναμη, καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα μέχρι το τέλος, γιατί φοβάμαι ότι στη διάρκεια των ερευνών των καταγγελιών σας θα διαπιστώσετε μετ' εκπλήξεως πολλές οδυνηρές ανατροπές της επιβαλλόμενης νόμιμης πορείας τους... και εύχομαι τουλάχιστον να μη βρεθείτε από καταγγέλων καταγγελόμενος... ως συνήθως γίνεται σ' αυτή την απίστευτη Χώρα!

Χρήστος Δημάρης είπε...

Καλησπέρα mariaonice. Μέχρι τώρα έχω δεχτεί πέντε αγωγές (μου ζητούν 700.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση) και πέντε μηνύσεις. Κάποια στιγμή βρέθηκα να έχω στην πλάτη μου μετά από δύο πρωτόδικες καταδίκες 26 (16+10) μήνες φυλακή. Το ένα εφετείο ουσιαστικά υποχρέωσε τους μηνυτές μου να ανακαλέσουν την μήνυση τους (και έτσι γλίτωσα τους 16 μήνες) και τώρα περιμένω πότε θα γίνει το εφετείο για την δεύτερη δίκη. Μάλιστα τα δημόσια έγγραφα που ζητώ και δεν μου δίνουν θα βοηθήσουν και στην αθώωση μου. Εν τω μεταξύ από τις αγωγές τους έχει εκδικασθεί μόνο μία η οποία και απερρίφθη. Το έχω πάρει προσωπικά το θέμα και θέλω απο την δική μου περίπτωση να βγεί καλό για τον κάθε πολίτη που ούτε λεφτά έχει και ούτε γνωριμίες. Σκέψου όμως πως αυτή η περιπέτεια ξεκίνησε το 2006 (δύο χιλιάδες έξι). Ευχαριστώ για τις ευχές σου.

marianaonice είπε...

2006?? !! κι έχεις πολύ δρόμο ακόμη μπροστά σου!!
Εύγε που δεν το βάζεις κάτω! Ούτε κι εγώ θα το έβαζα... όμως το κόστος είναι ακριβό και ψυχοφθόρο...
Το ξέρω καλά και συμπάσχω!!
Και εκτός από δύναμη χρειάζεσαι και τύχη για να κρίνεσαι από σωστούς κριτές... που είναι λίγοι έως ελάχιστοι.
Και πάλι εύχομαι καλά ξεμπερδέματα και μακάρι να δικαιωθεί ο αγώνας σου στο τέλος και να μην καταλήξεις να πεις ότι έκανες μηδέν από μηδέν = μηδέν... ή τουλάχιστον να μην πεις ότι δεν άξιζε καν τον κόπο...

Χρήστος Δημάρης είπε...

ΑΞΙΖΕ Ο ΚΟΠΟΣ: marianaonice οι αδικίες που μου έκαναν και συνεχίζουν να μου κάνουν σε αυτήν την υπόθεση είναι μεγάλες. Έτσι αναγκαστικά αναρωτήθηκα: Γιατί να τα τραβώ εγώ όλα αυτά; Και όταν έκανα τον απολογισμό της ζωής μου διαπίστωσα πως οι αδικίες που εγώ έχω κάνει (σε άλλους άσχεστους ανθρώπους) είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μου έχουν κάνει. Αυτός και μόνο ο λόγος δείχνει ότι άξιζε αυτό που πέρασα και συνεχίζω να περνώ. Και ένας λόγος που ένας άνθρωπος αδικεί κάποιον άλλον είναι επειδή δεν τολμά να αναλάβει τις ευθύνες των λαθών του. Προτιμά να καταστρέψει τον άλλον παρά να φανερωθούν τα δικά του λάθη. Αυτό το πράγμα κάνουν οι ευυπόληπτοι αντίδικοι μου αλλά το ίδιο πράγμα το κάνουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι.

marianaonice είπε...

Από αυτή την άποψη που μου λες το δέχομαι.. τίποτε στη ζωή δεν γίνεται τυχαία... και ό,τι περνάμε είναι ίσως δικό μας σχέδιο ζωής για τη δική μας εκπαίδευση και εξέλιξη στο σύμπαν. Ίσως να εκπληρώνουμε κάποιο κάρμα θα έλεγαν όσοι πιστεύουν στη μεταφυσική...
και ξέρω ότι ο δρόμος που ακολουθούμε δεν έχει επιστροφή, αλλά μας τραβά σαν μαγνήτης μέχρι το τέλος του σκοτεινού τούνελ της διαπλοκής και της αδικίας!

Επειδή με συγκινεί ο τρόπος που σκέφτεσαι επέτρεψέ μου να σου αφιερώσω μια παλιά μου ανάρτηση

Και μετά νικάς...
Εύχομαι ολόψυχα να φτάσεις στη νίκη!

Χρήστος Δημάρης είπε...

ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ: Σαν ορθόδοξος που είμαι δεν πιστεύω στο κάρμα αλλά πιστεύω στην Θεία πρόνοια. Δεν θα ήθελα να νικήσω τους αντίδικους μου. Θα προτιμούσα μια ειλικρινή και ανθρώπινη συζήτηση μαζί τους. Όμως είναι τέτοια η φύση του θέματος που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αφού μάλιστα παρενέβει αυτεπαγγέλτως η δικαιοσύνη. Κάποιος πρέπει να νικήσει. Και νομίζω καλώς αφού πρέπει επιτέλους η εξουσία στην χώρα μας να μάθει να σέβεται τον απλό και ασήμαντο (γι αυτήν) πολίτη. Με την δική σου την περίπτωση τι έγινε; Νίκησες;

marianaonice είπε...

Από μία πλευρά θα έλεγε κανείς ότι νίκησα...(ακόμη δεν έφτασα στο τέλος βέβαια).
Για μένα όμως δεν είναι νίκη απλά να καταφέρεις να σώσεις το κεφάλι σου, από το κυνήγι που σου εξαπέλυσαν, αντί να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις ανομίες που κατάγγειλες και που φυσικά ποτέ δεν άρθηκαν αντίθετα έγιναν ακόμη περισσότερες!! Και οι ισχυροί συνεχίζουν να είναι ισχυροί και γίνονται ακόμη ισχυρότεροι...
:)

Καλό ξημέρωμα Χρήστο και σε θαυμάζω για τη στωικότητά σου. Λίγοι το καταφέρνουν αυτό...
:)

Ανώνυμος είπε...


Εσείς με τους νομικούς και τους πολιτικάντηδες....

Κι εγώ με τη δεσποτοκρατία. Δίκες και παλι δίκες..

Ωραία τη βολέψαμε...

Το αίμα μερικών ανθρώπων τραβάει τους κεραυνούς.

Χαρά σ' αυτούς, που δεν καίγονται.

Αλλά σαν το σίδερο στο καμίνι γίνονται ανθεκτικότεροι....